otslabvane

10 грешки, които ни пречат да отслабнем

Много хора всеки ден правят малки грешки, които водят до големи проблеми със здравето и излишни килограми.
Сега ще ви изброя 10 при хранене, които трябва да премахнете от живота си. Ако не ви се получи изведнъж, постарайте се да го правите стъпка по стъпка, но непременно го направете.

 1. Първата грешка, която правят хората е тежката закуска. Трябва да разберете, че е необходимо закуската да бъде лека. Тя трябва да запали огъня на храносмилането. Тялото ни е спало и се е пробудило. Западните диетолози препоръчват закуската да бъде най -тежка и максимална, но това не е правилно. Разбирам, че ако човек работи миньор и това е неговото основно ядене, за да получи енергия за тежкия труд. На нас ни трябва лека храна като като плодове, зеленчуци кисело мляко. Храна като кифлички, салам угасват огъня на храносмилането и вие ще се почувствате без енергия и ще я допълните с бонбони или нещо сладко. Това води до проблеми с излишните килограми.
 2. Втората грешка е когато след като сте се нахранили, приемате десерт. Ако хапнете плодове, получавате газове. Това влияе негативно на тялото, а храносмилането се усложнява. Човек пълнее поради намаляване на огъня на храносмилането. Не се препоръчва да ядете сладолед или пиете студена вода след хранене. Това води до проблеми с килограмите особено при пълните хора, защото ще навреди на храносмилането .После за тортите, колкото и диво да ви звучи, трябва да се консумират на гладен стомах. Това важи и за плодовете. Направете го 30 минути преди хранене и плодовете ще бъдат усвоени от организма, а сладкото ако го хапнете 10 минути преди това, после няма да изпитвате нужда от него.
 3. Междинни закуски. Ако ме питате какво да хапнете между основните хранения, по-добре нищо. Най-добре е когато сте гладен да преминете към основния прием на хранене. При слабите хора междинните закуски не са проблем, но при хората с излишни килограми, това боди до натрупване на нови. По-добре пийте вода или чай, без бонбонки или други неща. Но ако сте свикнали с междинните хапвания, полека се отказвайте, без излишен фанатизъм.
 4. Сън след ядене. Натъпкали сте се и падате в леглото. Когато ви тегли леглото след сън, значи сте се нахранили с тежка храна. Може да се отпуснете на стола за 15 минути и да послушате лека музика. После измийте лицето си със студена вода и ще се почувствате великолепно.
  Но ако легнете и поспите половин час, след това ще се чувствате като разбито корито.
 5. Бързо хранене. Когато много бързате и гълтате почти цели хапки. Особено ако храната е много вкусна и ви се иска да изядете цяла тенджера. Трябва да дъвчете повече, защото тогава се отделят повече ферменти, храната ще се усвоява по-лесно и чувството за ситост идва до мозъка 20 минути след приема на първата хапка. Ако ядете много бързо, за тези 20 минути може да изядете килограм. Но ако се храните бавно, ще поемете 200 грама. Може да използвате малка лъжичка вместо голяма.
 6. Шеста грешка е, когато приемате невкусна храна или диета. Мозъкът не получава информация за ситост и после почвате да си дояждате и допивате.
 7. Хранене в стресова ситуация. Това дава срив на храносмилането. За това много хора се молят преди хранене, за да се отпуснат. Получава се баланс в организма. При нервно напрежение може да погълнете много храна без да се усетите.
  Стресово хранене се брои също и яденето в движение. Трябва да се храним седнали, защото това е един определен ритуал.
 8. Прекалена употреба на ориз и картофи. Трудно се усвояват. Води до намаляване функцията на храносмилане и до излишни килограми.
 9. Телевизор и телефон. Когато се храните и гледате екрана, изпълнявате две функции . Устата дъвчи и очите гледат. Ако искате да се наситите и да успокоите психиката си, а това е една от функциите на храната, не правете второ действие. Както казва една известна личност: «Ако карате кола и целувате девойка, то и двете неща не ги правите качествено.»
 10. Последната грешка е когато преди лягане поемате кисела храна. Много често се препоръчва кисело мляко или айран, но това е грешен подход. Между другото, чаша прясно мляко ще ви помогне да заспите по-бързо. Не яжте и тежка храна като колбаси и месо/препоръчва се пилешко/. На другия ден ще закусите едно кафе и ще се чувствате изтощени и без енергия.
  Бъдете здрави и щастливи!

Мой превод от видеото на Владимир Древс. Препоръките за пилешкото и прясното мляко са мои.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *