секс

10 основни грешки при отслабване

11

                      Здравейте, приятели!


Всяко прекрасно лято идва с неудържимото желание да постигнем    перфектна фигура. Предвидливите почват по-рано, за да успеят крачка по    крачка да постигнат успех в трудната борба с нежеланите килограми. Други  се успокоява, че има време до отпуската и прилагат драстични гладни    диети, когато дойде момента на истината.

Но често се случва да гладуваме, да ходим във фитнес, да спазваме много препоръчани диети, а ефектът да стои далече от нас. Тогава се ядосваме и напук на всичко позволяваме да ни се натрупат отгоре още няколко излишни килограми.

Чудим се къде грешим. А решението е толкова просто. В тази статия ще поговорим за 10 основни грешки, които ни пречат да постигнем нужния ефект в борбата с излишните килограми.

  1. Поставяте си нереална цел.

Реалните килограми, които може да свалите за една седмица, не са във вашата компетенция. Това може да Ви каже само лекар диетолог. Ако решите, че трябва да свалите 5 килограма, а успеете да се справите с 3 килограма, то вместо да се радвате, Вие не сте доволни от себе си. Лошото е, че ако знаете предварително, че няма да постигнете поставената цел, никога няма да направите и най-малкото усилие към нея.

Трябва да Ви предупредя, че първите 3 килограма се свалят най-бързо, а за следващите трябва да положите повече усилия.

10

  1. Подлагате се на драстични диети.

Решавате изведнъж, че цял ден ще карате на две ябълки или на постна супа. Намалявате действително калориите за деня и ненужните килограми почват да се топят. Вашата обмяна на веществата се забавя. Организмът почва да изгаря по-бавно калориите, а да трупа килограми по-бързо от нормалното при спиране на диетата.

  1. Не четете етикетите при пазаруване.

Обръщайте внимание какво пише на етикетите на продуктите, които не познавате добре- мазнини, въглехидрати и калории. Не си правете експерименти.

Обезмаслените млечни продукти не значат, че нямат калории. Ако се натъпчете с половин килограм обезмаслено сирене, не значи че пазите диета и че ще свалите някой килограм.

  1. Пиете недостатъчно вода.

Водата не само изкарва непотребните токсини. Тя помага на организма да изгаря и калориите. При недостиг на вода в организма, се забавя и обмяната на веществата. От там се простете с намаляването на излишните килограми.

Вземете си бутилка минерална вода и я поставете на видно място. Когато попадне в полезрението Ви, наливайте си чаша. Ако мислите, че от водата „ръждясват червата”, то поне отпивайте по две глътки дори, когато не се чувствате жадни. Когато денят е в своя край, бутилката от литър и половина трябва да е празна.

13

  1. Не закусвате сутрин.

Може би си мислите, че ако пропуснете закуската, ще си спестите някои излишни калории. Но какво се получава в действителност. Най-лошото е, че с тази необмислена постъпка понижавате обмяната на веществата. Второто, което постигате е вълчи глад, в последствие на което омитате храната и на добродушните Ви колеги. После се чудите защо почват да Ви отбягват.

Даже изследванията доказват, че хората които закусват, имат по-голям шанс да запазят нормалното си тегло.

  1. Не правите леки закуски между храненията.

Тъй като порциите и калориите ви сутрин, обед и вечер са по-ограничени, напълно нормално е да закусите между тях, за да не се озверите от глад. Закуските с белтъчини помагат за поддържане обмяната на веществата. Полезно е вместо да изядете едно варено яйце, да го замените с два белтъка от две сварени яйца.

  1. Не обръщате внимание с какво се тъпчете между обеда и вечерята.

Следобедното кафе е съпроводено със съблазнително парче   шоколад или сладолед, който само този път ще опитате. На бюрото Ви има винаги парче от кекса на мама, а в чантата чипс, който синът Ви не е харесал. Така пропадат всички планове и диети. Научете се на дисциплина.

Не Ви казвам да се откажете от всички вкусни неща, но не си струва да изядете за 5 минути парче торта и после да бягате 5 километра да се освободите от калориите.

  1. Пиете калорични напитки.

14

Не си позволявате да ядете калорични храни, но изпивате напитки с калории, равняващи се на тлъста пържола с три филии хляб.

Моя приятелка непрекъснато спортува, не се храни разумно, а вечер сяда на масата с чаша водка. На моята забележка, че това не е разумно, тя ми обяснява, че си опъва докрай нервите от глад през деня и алкохолът е единственото средство да се успокои.

Алкохолът е високо калоричен. Той не позволява на нормалното изгаряне на мазнините.

Не вярвам след като изпиете чаша водка да загубите апетит. Напротив, алкохолът увеличава апетита и ако искате да напълнеете, може да си помогнете с чаша алкохол.

Към списъка на нежеланите напитки спадат газираните  с изкуствени и естествени подсладители, сокове от много сладки плодове.

  1. Храните се ходом между другото.

Яденето на крак между другото крие рискове. Така може да се натъпчете с нездравословна храна като дюнери, чизбургери или разни калорични коктейли. Седнете на масата и се съсредоточете какво ядете. Дъвчете бавно и се наслаждавайте на храната. Може да изядете половин порция, но трябва да сте сигурни, че мозъкът Ви ще прати сигнал за ситост след 20 минути.

Не се хранете пред телевизора, защото не можете да контролирате количеството на изядената храна.

  1. Не се движите.

15

Мързи Ви да ходите пеша и да правите упражнения. Така разчитате да отслабнете само чрез хранителна диета. Предимството на спортът е, че можете понякога да си позволите някое „забранено лакомство” и пак да продължите да сваляте килограми.

От друга страна, ако сте решили да свалите повече килограми непременно трябва да стегнете мускулната маса, за да не получите увиснали участъци на желаната стройна фигура.

Не е задължително да ходите на фитнес. Изберете си това, което ще Ви хареса и ще доведе до изгаряне на излишните калории.

Плуването ще стегне всички мускули на тялото. Ако живеете близко до парк, може сутрин да тичате преди работа. Ако сте над 40 години, препоръчвам Ви бързо ходене. Изборът е Ваш. Правете това, което Ви доставя удоволствие.

Помнете, че всяка първа крачка е трудна. Когато превърнете спорта в ежедневие, той ще Ви донесе безкрайно удоволствие.

Надявам се, че съм Ви била полезна! До нови срещи! Бъдете елегантни с нови красиви фигури на ефирния морски бряг!

10 основни грешки при отслабване: 2 комментария

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *