11 вредни навика поглъщат енергията

жизнена енергия

                    Здравейте, скъпи приятели!

Понякога ни се струва, че жизнената ни енергия е отлетяла някъде другаде и няма намерение да се завърне.

Какво се случва? В тази статия ще поговорим кои са най-важните ключови проблеми, на които може би не сте обърнали достатъчно внимание.

 • Спим ли достатъчно и имаме ли възможност за качествено възстановяване на енергията?

Организмът няма възможност да възстанови своите сили от тежкия трудов ден ако не спите достатъчно или лягате в неподходящо време за сън.

Мозъкът се претоварва от неусвоената информация, биоритъма на организма се разстройва и започват да се натрупват излишни вредни токсини.

 • Излишно претоварване с храна, алкохол, цигари и наркотици.

Всички тези на вид „безобидни” навици претоварват бъбреците, черния дроб, стомах и черва. Цялата система включва всички сили на организма за преработка, отделяне и изхвърляне на отровните токсини.

 • Сексуални излишества.

В този случай тялото се напряга и претоварва с честа загуба на семенна течност. За новото попълване се изисква доста енергия. Безразборното харчене на тази енергия говори за ниска сексуална култура.

 • Започнати и недовършени до края работи.

Недовършеният процес остава да  виси в психиката без да осъзнавате, подобно на незатворен файл на компютъра. Той отнема вниманието и поглъща достатъчно сили от угризения. Често се случва за това дело да са похарчени материални ресурси, които остават като хвърлени на вятъра.

Не обещавайте да направите нещо, за което нямате възможност да извършите. Избягвайте да взимате назаем.

 • Отрицателни емоции, страх и недоверие към околните.

Напразно се изразходва жизнена енергия. Грабнали томаховката, всеки момент сме готови за война. Колебанието да се сражаваме или да бягаме отнема последните ни ресурси.

 • Изричане на лъжи към другите и самозалъгване.

Изхвърлете лицемерието и престанете да се представяте пред другите такива, каквито не сте. Не се самозалъгвайте.

Когато изричате лъжи, потокът на енергия на чакрите от гърлото към сърцето се изкривява. Нали сте чували „Не си криви душата!”

Освен това трябва да запомним всички лъжи и да пазим в ума си  измислените образи, за да можем да ги поддържаме.

 • Излишни дълги празни разговори, вътрешен диалог и суета.

Лично аз съм изпитвала как воденето на излишни празни приказки, особено ако пък сте в повечето случаи слушател, отнемат всички жизнени сокове на организма. Просто получавате емоционален срив. В ушите Ви дълго кънти досадния глас на натрапника. Трябва да знаете, че за мълчаливия човек дори обикновения разговор отнема доста енергия.

 • Неизлечими травми, болести, енергийни вампири, вредни дневни обстоятелства.

Към това се отнасят травми, повреждания, замърсяване на околната среда, неприятните и вредни обкръжаващи хора.

 • Недостатъчен контакт с природата, липса на физическо натоварване, за сметка на емоционално и психично претоварване с информация.

За да преработи и усвои дадена информация, мозъкът изразходва огромна енергия. Ако човек се претоварва с много работа, информация и излишни емоции, не е чудно, че енергията отлита бързо. Препоръчва се разходка сред природата, която връща жизнената енергия.

Ако седите само пред компютъра цял ден, не се учудвайте за резултата.

 • Самоизолация, затваряне в себе си вследствие обида.

Казват, че човекът е социално животно и трябва да общува. Той е с отворена енергетична система. Ако се изолира, почва да слабее.

Това става, когато се отказваш от роднини, приятели, от обида към тях или към управлението, не участваш в никоя социална група и не общуваш. Така се губи собствената енергия, защото не се поддържа общия обмен на енергия между хората.

 • Правите неща, които не Ви харесват.

Понякога, за да угодим на другите сме принудени да правим неща, които не ни харесва. Работим работа, която не ни доставя удоволствие. Научете се да казвате „не”.

След всяко действие, което Ви изтощава, правете нещо, което Ви харесва. Така ще се заредите с положителна енергия и добро настроение.

До нови срещи, скъпи приятели. Споделете в социалните мрежи.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *