15 признака на бедност

пари

                   Здравейте скъпи приятели!

Преди да почна да пиша, искам да Ви кажа няколко неща. Всичко е много относително. Няма да говоря за крайната степен на бедност, когато не стигат средствата за храна и вода. Ще говорим върху крайните резултати на днешната цивилизация. Може би някои хора ще се почувстват засегнати. Ако имате силно изразено его, не четете.

Пиша това, защото някой може да научи нещо ново и да промени своя живот към по-добро. Ще изброя 15 признака, че Вие сте бедни.

1. Ако спрете да работите за три месеца и нямате заделени средства да живеете нормално през това време, положението Ви не е добро. Не е важно колко заработвате на месец, защото разходите винаги се увеличават с повишение на приходите.

Решението на този проблем е да преразгледате приходите и разходите си. Съответно да отделите тези средства.

Друг начин е да намерите допълнителен източник на средства, който не зависи от Вашите способности. Това може да бъде недвижимост, права върху интелектуална собственост или владеене на част от някакъв бизнес.

2.Вие отделяте повече от час, за да се доберете до работното място. Всички знаем, че времето е пари. Макар, че този израз не винаги е на място. Можем да заработим повече пари, но изгубеното време не можем да си купим.

Вие харчите много време от своя живот по пътищата, вместо да направите нещо полезно или да прекарате това време със своите деца. Трябва да направите всичко възможно да намерите работа по-близко до своя дом.

Ако отделяте час да отидете на работа и час да се върнете, Вие губите 21 дена в годината в трафика. Вие просто ще бъдете шокирани, ако наистина пресметнете това време. Богатите харчат това време, за да станат по-богати, а Вие стоите в колата и слушате за хиляден път един и същи албум от песни.

3. Вие имате задължение, което сте едва способни да заплатите всеки месец. Ако са Ви изключвали тока, нямате пари да платите телефона или месечните квитанции, положението Ви е много нестабилно. Вие сте бедни. Защо така се е получило?

Вие работите на ниско заплатена работа, защото не сте отделяли време за придобиване на ценни навици и способности. Даже, когато получавате пари, просто ги харчите за непотребни вещи.

Огледайте се наоколо! Колко хора имат скъпи телефони и нямат кредити? Други имат скъпа кола, а живеят заедно с родителите си.

4.Купувате стоки с купони за намаление или ги купувате, защото са намалени, даже ако не Ви трябват в момента. Няма нищо лошо да се пести, но за малко пари получавате същото качество. Вие получавате това, за което сте платили. Евтините неща бързо се чупят и трябва да се обновяват. Купувайте това, което Ви е наистина необходимо.

Никой не е станал милионер икономисвайки пари!

Всички милионери са съсредоточени как да заработят повече пари и използват своите пари за тяхното увеличение.

Колко пъти сте купували нещо не толкова необходимо, защото е намалено. Така сте се лишавали от малкото пари, които имате.

5. Вие се храните на обяд всеки път с „ Fast Food”. Яденето на сандвичи понякога е неизбежно. Помислете обаче колко е важно горивото за вашия организъм. Вашата способност да мислите, да взимате правилни решения, всичко зависи от Вашето физическо състояние. Ако тялото не Ви е здраво, Вашата продуктивност пада.

Забавя се способността да взимате правилни решения, а от там намаляват и Вашите доходи.

Предпочитайте нормална храна. Научете се да готвите за хората, които обичате, вместо да ядете сандвичи самотно.

6. Казвате „НЕ” на детето си, когато то иска да му купите играчка на средна цена, защото не можете да си го позволите. Не става въпрос да глезим децата, а просто за финансовите Ви възможности. Вие искате детето Ви да расте щастливо и без лишения. Просто това е начин да се замислите върху своите доходи и това да се окаже стимул да направите правилна крачка за подобряване на ситуацията.

7. Страхувате се, че нивото на живота Ви ще окаже негативно влияние върху бъдещите Ви деца. Като родители, хората винаги искат децата им да растат при по-добри условия от тези, които са имали те в детството. Децата не трябва да поемат своя път като се сблъскват с проблемите, които сте имали Вие. Не трябва да глезите децата, но им дайте шанс да достигнат успех и щастие в живота.

8.Не обличате всеки ден чисто бельо и чорапи. Неспособността да поддържате необходимия стандарт говори за бедност. Това много влияе на Вашата хигиена. Не е нужно да купувате скъпо бельо, просто си подарете чистота. Това е най-първото, което трябва да направите, за да се простите с бедността.

9.Имате пристрастие или зависимост към нещо. Не е важно колко заработвате ако нещо друго Ви контролира. Богатите хора са свободни хора и ако робството е отишло в миналото, фармацевтичните компании могат да контролират живота Ви.

Някои хора много упорито се трудят да поддържат Вашата зависимост. Даже едно тютюнопушене може да доведе в риск Вашия живот, без да говорим за по-сериозните препарати. Животът трябва да носи радост и да живеем по-дълго, колкото ни е възможно. Да се наслаждаваме на живота, колкото можем. За никого не е секрет, че богатите хора живеят по-дълго.

В дадения случай, Вие не ставате беден финансово, но Вашият живот може да се съкрати на десет години, защото правите глупости и не можете да се контролирате.

10.В дома Ви лошо мирише. Ако в къщата Ви лошо мирише, то сте потънали в бедност. Бедните живеят в райони, където техните себеподобни имат същите условия. За какво тогава да подобряват своите. Затова бедните си остават бедни.

  1. Автомобилът Ви е по-стар от 10 години. Старата кола не Ви дава безопасно движение по пътищата. Качественият автомобил може не само да удължи живота Ви, но и да подобри неговото ниво.

Може би това е последното нещо, за което трябва да се харчат повече пари, освен ако не сте шофьор или си изкарвате доходите с колата. В противен случай автомобилът не е доход, а разход.

  1. Надявате се държавата да се погрижи за пенсията Ви. Бедните хора чакат другите да им решат проблемите. Хората често зациклят и после обвиняват държавата, че не им помага. Вие сте луд ако мислите, че президента или кмета ще Ви помогнат да забогатеете. Всяка страна има много граждани и конкретно Вие не имате никакво значение за политическата система. Правителството работи с масите и може да промени някой закон или да подобри живота на даден регион. Политиците идват и си отиват. Вашият успех не трябва да зависи от това.
  2. Харчите парите, преди да сте ги заработили.

Това е една от най-важните причини бедните да си остават такива. Вашите дългове не Ви позволяват да направите крачка напред. Много хора постъпват така и просто е ужасно, че не осъзнават какво правят. Ако искате да подобрите живота си, трябва да се научите да контролирате парите си. Те са нужни като средство на защита. Да защитят Вашето здраве и на Вашето семейство, Вашия комфорт и даже понякога щастие. Ако имате дългове, постарайте се да се избавите от тях. Това ще коства огромно усилие, но ще си струва да го направите. Всички институции, които дават кредити се препитават с Вашите допълнителни часове труд, пот и кръв.

  1. Крадете ток, интернет или сваляте крадени албуми с песни, филми и програми. Разберете правилно. Можете да правите всичко, което повишава Вашето образование и навици. В интернет има достатъчно ресурси, които ще Ви помогнат да се придвижите към Вашата цел, но кражбата не се явява нещо, към което трябва да се стремите.
  2. Нямате любимо семейство.

Няма по-голямо богатство от това да името семейство, което Ви обича. Не е важно колко имате пари, ако не можете да прекарвате време със своите деца и заспивайки да не прегръщате любимия човек до Вас. Любимото семейство, което Ви поддържа е невероятна сила. Ако родителите Ви са живи, просто не можете да си представите колко сте богати. Тези неща хората ги оценяват като даденост и разбират тяхната същност, когато ги загубят. Не бъдете от тях. Отделяйте време за своите родители. Техния жизнен опит може да бъде полезен. Никога не възприемайте партньора си като собственост. Желая на всички да бъдат щастливи. Просто отделете една минута, помислете и осъзнайте колко сте богати ако имате такова семейство.

До нови срещи, скъпи приятели! Споделете в социалните мрежи, око статията ми Ви е харесала.

източник: https://www.youtube.com/watch?v=p818CSLg87Q

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *