20 хитри съвета за уникално селфи

селфи

            Здравейте, мили приятели!

Селфи-това е начин да изразим себе си. Снимайки се разкриваме нашето добро настроени към света, показваме своята уникалност и нов стил в обществото. Не е достатъчно да щракнем с апарата. Целта е да изненадаме, шокираме и развеселим нашите приятели. Някои смятат, че селфи е проява на самовлюбеност, но не можем да не признаем, че това стана модерно и се прие от всички, които дори го отричаха като начин на изразяване.

 1. Преди време беше модерно да се снимаме в огледалото. Но сега се предпочита просто да протегнем ръка. Но ако предпочитате стария начин, изключете светкавицата, която ще развали кадъра във всички случаи.
 2. Старайте се да не снимате опънатата си ръка и пръсти в кадър. Изглежда много несериозно.
 3. Правите селфи, когато имате да покажете какво има ново при Вас. Например: нова прическа ,цвят на косата, червило, обици, грим или очила. Ако обичате да хапвате деликатеси и имате последователи в тази област, застанете до апетитните блюда, нека те бъдат като фон на Вашия кулинарен празник.
 4. Изберете си тази част на лицето, която харесвате повече. Обърнете се леко настрани. Намерете най-подходящият ъгъл на апарата към Вас, като направите няколко пробни снимки. Най-добре се получава, като завъртите лицето си на три четвърти. Не се снимайте в анфас.
 5. Дръжте камерата малко по-високо от височината на очите. Така очите Ви ще изглеждат по-големи, носът по-малко сплескан и брадичката по-малка.
 6. Не се снимайте отдолу нагоре. Колкото и да сте красиви, това ще развали хубавия вид на лицето Ви.
 7. Наблегнете на тази част, която харесвате повече. Ако предпочитате очите, сложете молив, сенки и спирала. Ако имате красиви устни, сложете ярко червило.
 8. Усмихнете се. Застанете пред огледалото и изпробвайте коя усмивка ще Ви хареса най-много. Може да бъде забавна, весела, тъжна, иронична, саркастична или друга, която си изберете. С усмивка ще докоснете сърцата на Вашите приятели. Не можете да се разсмеете! Пуснете си смешно видео и нещата ще се променят мигновено. Напрегнати сте! Пуснете си приятна музика, която ще Ви отпусне.
 9. Ако предпочитате селфи в цял ръст, обърнете апарата така, че отстрани да има минимално пространство. Така ще избегнете появата на неподходящи обекти зад гърба Ви, които може комично да отклонят вниманието от Вас. Покажете новия си шик тоалет.
 10. селфи
 11. При снимки в банята, внимавайте да не снимате някого на тоалетната чиния. В кухнята не се използват за фон натрупаните мръсни чинии. Проверете какво имате в кадъра и направете отново снимката. Ако се снимате пред завесите на прозореца вече е ясно, че в стаята цари безпорядък.
 12. Притеснявате за талията- застанете леко настрани, приберете коремчето, изнесете водещият крак леко напред, другата ръка поставете на бедрото. Облечете нещо по-феерично.
 13. Имате нови обувки! Насочете камерата надолу и я приближете до началото на бедрата. На снимката ще имате най-дългите крачета.
 14. Не е задължително да сте сериозни. Не се снимате за шофьорска книжка. Може да намигнете. Това ще е закачка към Вашите приятели. Сега е много модерно да се плезят на снимките. Не се стеснявайте да го направите.
 15. Поканете приятели и се снимайте заедно. Ще бъде забавно.
 16. Може да се снимате с домашния любимец. Всички обичат да гледат пухкавите и гальовни животинки със сладки муцунки.
 17. Изберете подходящо осветление. Най добрите снимки се правят навън при изгрев слънце и преди залез, когато е умерена светлината. Леко разсеяната светлина ще скрие торбичките под очите, малките бръчки и нежеланите сенки по лицето. Ако сте мързели да хванете тези мигове, направете селфи в светла стая. Помнете, че ярката светлина не е за предпочитане подобно на тъмнината. В краен случай застанете до някоя лампа, като внимавате светлината да е пред лицето Ви, а не зад него.
 18. При липса на светлина, включете светкавицата и я насочете право към носа Ви. Така ще подчертаете красивите си скули.
 19. Използвайте филтри да коригирате снимките. Сега има много нови програми с тази цел. С тях може да направите дори по-слабо лицето си. Филтрите ще скрият несъвършенствата на лицето Ви по-добре от всеки коректор и пудра.
 20. Често когато човек се снима, почва да се държи неестествено и снимките изглеждат глупаво. Представете си, че говорите с любим човек. Включете камерата на автоматично снимане и ще откриете Вашата снимка между многото направени.
 21. Ако обичате да правите муцунки или да свивате устни в целувка, уверете се, че формата на устните и лицето Ви позволяват тази волност. Тази физиономия не е отива на всеки и не се прави навсякъде, защото може да Ви постави в смешно положение. И все пак ако не можете да се въздържите от неволното свиване на устните напред, сложете длан пред брадичката и имитирайте въздушна целувка.

Ако сте начинаещ в тази област, не бързайте да се показвате в социалните мрежи. Обадете се на приятел и поискайте неговото мнение.

 

                  До нови срещи, скъпи приятели!

Один комментарий к “20 хитри съвета за уникално селфи

 1. eebest8

  It really is proper occasion to make some schemes for the future. I have digested this blog and if I may possibly, I want to propose you number of great advice.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *