27 умни трика за живот като на кино

young-858730_640

                         Здравейте, скъпи приятели!

Животът ни поднася приятни и недотам желани емоции. Като си помислите малко, ще разберете как всичко се намира във Вашите ръце. Сами избираме начина по който ще живеем. Едни казват, че животът е театър и ние сме артисти в него. Други го наричат цирк и се виждат като клоуни. Изберете си в какво ще участвате, само не избирайте трагикомедии.

В тази статия ще Ви изброя няколко съвета, които ще Ви помогнат да се почувствате добре ида излезете „сух” от почти всяка ситуация.

 1. Винаги произнасяйте истината и няма да Ви се наложи да помните излишни глупости.
 2. Бъдете винаги вежливи, дори когато Ви повишават тон. Така ще накарате противника да свали оръжието си.
 3. Когато мислите, че няма изход от ситуацията, по-добре легнете и се наспете. Помнете, че каквото и да се случи, „това ще мине и ще замине”.
 4. Не се смейте никога над чуждите мечти. Това, което Вие не можете, не значи, че и другите не могат да го направят. Мечтите извират от сърцето и може жестоко да нараните човека, който открива душата си пред Вас.
 5. Не се занимавайте с клюки. Това, което не е видяно от Вашите очи, минава през развален телефон. Накрая ще чуете думите си как мухата се е превърнала в слон и ще Ви е много срам.
 6. Никога не се връщайте при хората, които са Ви предали. Те изпитват скрита вътрешна ненавист към вас и ще Ви предадат отново при първия случай.Не им вярвайте ако казват, че са се променили, защото това е невъзможно. Те ще си останат предатели завинаги.
 7. live2Престанете непрекъснато да се оплаквате от нещо. Никой не харесва да слуша чужди проблеми.Всеки има достатъчно грижи. Ставате досаден и ако мислите, че някой харесва изпадналите, жалките и мрънкащите хора, жестоко се лъжите.
 8. Не обиждайте и не наранявайте, когато спорите или се карате с някого. Лошите думи остават дълго време в съзнанието на обидения човек.
 9. Научете се да признавате грешките си. Не се инатете, защото няма безгрешни хора. Така ще увеличите доверието към Вас.
 10. Предупредете чакащите ако закъснявате. Така ще спестите своите и чуждите нерви.
 11. Внимавайте какво обещавате, защото трябва да го изпълните. Някои чакат обещаното като наследство. Не хвърляйте обещания, когато сте употребили алкохол, защото човек може да каже нещо почти невъзможно и после да съжалява.
 12. Не стойте непрекъснато пред телевизора. Времето тиктака и няма да се върне днешния ден. Не „убивайте” времето, а го използвайте за нещо полезно.
 13. Обръщайте внимание на родителите си. Те могат да си отидат внезапно от този свят и да оставят празнота в душата Ви.
 14. Помнете: Не яхтите, апартаментите, колите и парите са богатството на този свят. Богатство е здравето на Вашите деца, живите Ви родители, надеждното рамо на любимия човек до Вас и истинските приятели, на които можете да разчитате.
 15. live Използвайте по-често в неприятни ситуации изразът: „Животът продължава!”
 16. Умните хора си записват, а глупавите помнят. Ако Ви хрумне оригинална идея, запишете си я веднага. Може да държите лист и химикал до леглото си. Често страхотните идеи идват по време на сън. Така гениите са сътворили доста неочаквани вълшебства в живота.
 17. Запомнете, че на никого не сте длъжен за нещо. Правете това, което Ви носи удоволствие и отхвърляйте това, което харесват другите, а на Вас не Ви се нрави. Не вървете срещу себе си.
 18. Ако сте обещали да позвъните на някого, непременно го направете.
 19. Планирайте деня си и в началото правете най-трудните задачи. Така няма да стоите цял ден със свито сърце. Даже ще се учудите как сте се тормозили за нещо, което се е оказало много по-лесно от това, което сте предполагали.
 20. live3 Вярвайте в собствените си сили. Вървете всеки ден с малки крачки към мечтата си и ще я постигнете непременно.
 21. Научете се да казвате „НЕ” на досадниците, които искат да Ви ангажират с нещо, което не желаете да направите.
 22. Правете всеки ден по нещо малко за външния си вид, за здравето, за финансите и за Вашата любов.
 23. Научете се като начало да обичате себе си, така ще се научите да обичате и останалите. Разбира се, които го заслужават.
 24. Не стойте като жаба в блато. Развивайте се, четете, творете, превърнете любимото си занимание в хоби и животът Ви ще бъде интересен, ярък и наситен.
 25. Не съжалявайте за това, което сте направили в миналото. Помислете кое не сте успели още да направите, защото когато остареете много повече ще съжалявате за пропуснатите възможности.
 26. piggy-bank-850607_640 Не спорете с глупави и неразбрани хора. Това още в миналото го е казал Лермонтов в едно стихотворение: „ И не оспоривать глупца!” Никога няма да докажете правотата на „дървения философ”.
 27. Бъдете умерени с алкохола и цигарите. Не позволявайте слабостите Ви да доминират. На пияна глава човек прави най-големите глупости в живота. Ако пиете чаша алкохол в началото на деня, смятайте деня си за безвъзвратно загубен. Губите тонус, желание да свършите нещо и единствения Ви стимул ще е да си налеете втора чаша. Не се погубвайте!

До нови срещи, скъпи приятели! Споделете в социалните мрежи.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *