От къде идват камъните в жлъчния мехур?

затъпяване

«Не съм виновен за нищо, не ме отстранявайте!» — извика жлъчният мехур, но никой не го чу.
Да, забравили сме как да чуваме тялото си. И когато ни поиска помощ, заглушаваме писъците му с хапчета или операции. Но помнете: нито от това, нито от друго няма да станете по -здрави!

По някаква причина лесно отиваме на отстраняване на жлъчния мехур. Сякаш това е ненужна ненужна част, която лесно може да бъде изхвърлена без последствия. Научени сме, че камъните са проблем в жлъчния мехур. Като премахнем жлъчката, ще се отървем от проблема.

Но това не е така. Това е политика на „щраус“. Ако не виждаме камъните, значи не съществуват.
Така че ние, по собствено желание и с помощта на хирурга, се превръщаме в хора с увреждания. Какво мислите да кръстите човек, който е лишен от важен орган?

Всъщност виждаме само камъни в жлъчния мехур. Образуването им започва в чернодробните канали. Не можем да видим това. Тъй като методите на изследване — ултразвук и ЯМР — не показват камъни в чернодробните канали.

Първо, поради факта, че камъните в ранните етапи са много малки. Второ, тези методи на изследване се основават на разликата в плътността на средата. Тоест не можем да видим малък камък в чернодробния канал, защото той е със същата плътност като черния дроб.

И едва когато камъните се измият в жлъчния мехур с потока от жлъчка, ще можем да ги видим. Има граница от среди: камък — течна жлъчка — стената на пикочния мехур.

Следователно жлъчният мехур не е виновен за образуването на камъни. И няма какво да го отрежете! Жлъчният мехур е „сърцето“ на черния дроб и цялата храносмилателна система. Чрез свиване освобождава жлъчката в дванадесетопръстника. След това изтегля жлъчката от чернодробните канали. Ако погледнем този процес в режим на бързо снимане, ще видим, че жлъчният мехур пулсира ритмично, като сърце.

Подвижността на вътрешните органи и жлъчния мехур се влияе от нашата физическа активност. Технически. Ако седим по цял ден в кресло, на диван или на стол, навсякъде се случват застояли процеси в тялото. Страдат гърбът, краката, вътрешните органи.

Към черния дроб е прикрепена диафрагмата. Това е голям мускул с купол. Той разделя гърдите и корема. Основната му функция е дишането и изпомпването на кръв от долната половина на тялото и краката. Липсата на движение и активно дишане води до застой в жлъчния мехур и в черния дроб.

Премахвайки жлъчния мехур, ние лишаваме черния дроб от „сърцето“. Поради това стагнацията в черния дроб само се увеличава. След отстраняване на жлъчния мехур проблемите с образуването на камъни не изчезват. В чернодробните канали продължават да се образуват камъни. Но тя не е в състояние по някакъв начин да изхвърли или изцеди камъните от себе си.

След отстраняване на жлъчния мехур започват проблеми. Лекарите наричат ​​този синдром на постхолецистектомия. За съжаление никой от лекарите не предупреждава хората предварително за тези проблеми. И след операцията човек се озовава сам с проблемите си. Лекарите просто вдигат рамене и казват: «Е, случва се …».

В природата няма нищо излишно. Тялото ни е замислено като перфектна цялостна система. Нарушавайки тази цялост, премахвайки нейните части или органи, ние нарушаваме този механизъм. И тогава се чудим защо тялото ни не работи така.

Нека се грижим добре за тялото си. Програмирано е да се върне към нормалното. Просто не е нужно да му навредите и да му се намесвате!

Опитвате ли се да разберете тялото си или приемате хапчета веднага или отивате на операция?

Преведено от статията на Ангелина Пасхалиди

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *