5 основни тайни на истинският мъж

man6

            Здравейте, скъпи приятели!

Последните ми статии бяха за момичетата и затова днес ще поговорим за силната половинка на човечеството, а именно мъжкото съсловие.

Най-напред искам да благодаря на хората, които ме въведоха в този мъжки свят и които съм цитирала в пасажите, а именно- Радислав Гандапас, Руслан Байрямов, Дамир Нагнитямов, Юрий Куклачев, Олег Пронин, Александр Хакимов.

Съществуват два типа мъже-едните поемат цялата отговорност за своя живот, а вторите обвиняват другите.

Първите строят и оформят своето бъдеще, а вторите стават жертва на обстоятелствата.

Когато  сами приемате едно или друго решение, Вие сам определяте своето бъдеще.

Ако не планирате своя живот, Вие ще се движите като свободен атом, който се блъска хаотично във вселената.

Най-важното, което трябва да се направи е да  поставите пред себе си цел. Животът е дълго пътешествие. Вие знаете къде се намирате и тръгвайки към друга точка на картата, вие знаете кое Ви приближава към целта и кое Ви отдалечава.

Ако Ви дадат да направите един пъзел от хиляди частици и на кутията нямате картинка, която да Ви покаже как да го съберете, какво ще направите? Така си помислете какво искате да постигнете след пет или десет години и нямате план как да го направите.

Целта в живота трябва да се поставя още в ранните години. Да ходите на работа, да се връщате, да вечеряте и гледате телевизия, това не е цел. Истинската цел може да я поставите само Вие,като прецените своите възможности, дадености от природата и желания.

Защо трябва да поставяме цели?

В Харвардския университет попитали студентите дали поставят пред себе си цели и дали съставят план за постигането им.Оказало се, че само 3% имали такъв план, 13% имали  план, но не го записвали и останалите 84% от студентите нямали никаква цел.

След 10 години направили нова анкета със същите хора. Оказало се, че тези 13%, които са имали цел, но не са я записали, са получавали два пъти по-голям доход от останалите 84%. Най удивителното било, че 3%, които са имали цели и са си написали план за постигането им, са заработвали 10 пъти повече от останалите 97% взети заедно от другите две групи.

Ако целта е поставена правилно, човек няма да тревожи обществото. Той ще внесе хармония в своя живот и в този на другите. Ще бъде желан, търсен, нужен за другите.

Ако от вечерта не планувате какво ще правите утре, какво Ви очаква. Ставате. Някой Ви позвъни, отивате на кафе, връщате се и гледате телевизия, мотаете се, лежите на дивана, играете си с кучето. Вечерта се оказва, че денят е минал напразно и 24 часа са минали и нищо не Ви остава в паметта.

Но ако вечерта прецените, че сте направили всичко, което сте запланували, Вие ще бъдете доволен. Така е и със живота.

man

Първият секрет на истинския мъж е стремеж към поставената цел.

Поставете си цели за седмица, месец и година.

Напишете ги и анализирайте кои действия ще Ви помогнат и кои ще Ви попречат за достигането им.

Правете усърдие за Вашето развитие.

Планирайте действията, които развиват Вашия потенциал.

За хората, които търсят вина в създадената ситуация, по- добре е да се отърсят от това. Преуспелите хора в света търсят ситуации, които са им нужни и ако не ги намерят, сами ги създават.

Много е важно да се развие чувството за отговорност. Болшинството от хората остават в положение на инфантилност. Биологически възрастта им се мени, а психологически остават инфантилни. За тези хора, винаги някой е виновен за нещо, защото не могат да поемат чувството за отговорност. Когато не се вземат самостоятелни решения, човек остава малко дете. Всички проблеми се прехвърлят върху родителите. Нека те решават, защото „детето” нищо не знае.

Колкото повече се взема отговорност за себе си и за това, което става около теб, означава, че насреща е пораснал човек.

Едно от лидерските качества е също да можете да поемате отговорност. Да поемате риск. Това е жизнено необходимо качество.

 Безотговорните хора не преминават през еволюция.

Това, което сте направили днес, зависи от Вашия избор, а не от природните явления, географската ширина и не с кой крак сте тръгнали сутринта.

По пътя на успеха има много препятствия. Ако не беше така, всички щяха да са успешни.

Навици на неудачника:

 • Просто реагирай!

Обвинявай за своите неудачи другите, родителите, глупавите съседи, некадърните учители, своето момиче, властта.

 • Не взимай отговорност за своите думи и постъпки!
 • Не мисли за бъдещето!

„Не прави планове какво ще бъде след пет години. Не си поставяй цели и не се замисляй какво ще стане утре. Не отговаряй за своите действия и живей живота си както всички останали.”

 • Отлагай важните неща за после!

„Не мисли за тях. По-добре погледай телевизия, поиграй на компютърната игра. Постой във Фейсбук. Не бързай да се образоваш, университета няма да избяга.”

Всяка постъпка има последствие. Всяка изпушена цигара, ще донесе частица към Вашето заболяване. После ще обвинявате медицината, че е виновна.

Когато хората говорят, че нямат време, средства или нещо друго, това означава, че не поемат отговорност за своя живот.

 Всички хора имат 24 часа. Вгледайте се за какво харчите своето време.

За Вашите успехи, за Вашите доходи, външен вид, за Вашата спортна форма отговаряте лично Вие.

Вторият секрет на истинският мъж е да поема отговорност.

Необходимостта да поемате отговорност е първият признак за зрелост.

Важно е да се взимат решения и да се изпълняват.

Всяка постъпка или нейното отсъствие, ще има последствия.

Много хора чакат по-лек живот. Родителите им оставят апартамент, пари и кола. Такива хора в повечето случаи пропадат. Те не ценят това, което са им дали и родителите често страдат от това. Те толкова са се мъчили да осигурят всички блага.

man

Истинска трагедия е ако един човек нито един път в живота си не се е концентрирал и направил едно поне голямо усилие. Той никога няма да може да покаже своите способности и да се изправи в пълен ръст.

Когато младите хора почват да пушат и пият, за да покажат колко са пораснали, те демонстрират своята неувереност. Няма на какво да се опрат и да се замислят да построят своето бъдеще.

Увереността и рутината идват с времето. Когато сте решавали трудни задачи и пред Вас има по-лека, Вие се чувствате уверен.

Не трябва да се бърка увереността със самоувереността. Самоувереността е често компенсация на неувереността и някои слабости.

Задайте си въпроса-правя ли това, което ми харесва или това, което другите искат от мен?

Истинската увереност, която е необходима в живота, е преодоляване на собствените слабости, работа над себе си и не зависи от мнението на другите.

Човек, чието благополучие се намира в чужди ръце, не може да бъде уверен в себе си. Уверени сте, когато можете да задоволите своите потребности. Но висшата увереност идва, когато можете да задоволите  потребностите и на другите хора.

Третият секрет на истинският мъж се нарича увереност.

Необходимо е да преодолявате собствените си слабости, нерешителност и мързел.

Преодолявайте негативното влияние на другите хора около Вас.

Получете жизнен опит, навици и умения. Това е основа за увереност, благополучие и успех.

Всеки има тъмна и бяла чиста страна. Те непрекъснато се борят жестоко. Питате се-кой ще победи? Всичко зависи от Вас, коя страна ще подкрепите или нахраните.

Да развивате добри качества е все едно да запълвате Вашата банкова сметка, която ще е винаги със Вас.

Това, което ни дърпа надолу е:

 • Мързелът
 • Негативните мисли
 • Критика и клюки
 • Алкохол и пушене
 • Порнография
 • Просташко общуване
 • Нарушаване на обещания
 • Загуба на време в интернет- за компютърни игри
 • Гледане на телевизия
 • Лъжа

Всичко това води само до биологическо съществуване.

Кое ни води към успех:

 • Четене на книги
 • Творческо развитие
 • Физически упражнения
 • man
 • Общуване с мъдри хора
 • Трудолюбие
 • Поставяне на цели
 • Изпълняване на обещанията
 • Добри дела
 • Честност

Всички тези качества имат тенденцията да се развиват. Все едно да посадиш семка и да я отгледаш как ще порасне растение. Трябва да отглеждаме добрите качества и да плевим лошите.

Ако не се развивате, почвате да деградирате. Животът не стои на едно място и всичко около Вас се развива.

Развитието изисква да имате воля. Волята е вътрешната енергия, насочена към Вас, за да Ви накара да направите нещо. Накарайте себе си  да правите това, което е нужно в даденото време. Това, което  тренира волята на първо място е спортът. Защото правите усилия да преодолеете нещо.

Четвъртият секрет на истинският мъж е да развива положителни качества.

Необходимо е да изкоренявате лошите качества.

Развивайте качества, които ще Ви доведат до успех, като: трудолюбие, целеустременост, доброжелателност, честност и отговорност.

За да развивате тези качества, трябва да общувате с хора, които ги притежават тези качества.

„ Успешните хора имат навик да правят неща, които не се харесват на неудачниците. Успешните хора също не харесват да ги правят, но това „не харесвам” е  подчинено на силата която води към целта.”                         Албърт Грей

 

Животът минава много бързо и не е необходимо да отлагаме. За да не страдаме десетки години, нужно е първите 20 години след пълнолетие да поработим  усърдно, за да ни бъде по-леко нататък.

Трябва да се концентрираме по своя път, да не се разпиляваме в удоволствията.

Младостта попива знанията по-бързо и лесно. Трябва да придобием знания и опит, който в живота ще ни бъде основен капитал. Всички мислят, че по-добре е да поживеете, че има време, че после ще успеете, но това е една голяма илюзия.

Да погледнем статистиката какви навици имат богатите хора и какви са тези на бедните:

Списък на планиране деня, седмицата, годината.

Богатите-81%

Бедните-19%

Фокусиране на конкретни цели:

Богатите-80%

Бедните-12%

Хранят се нездравословно със сандвичи:

Богатите-30%

Бедните-97%

Занимават се с физически упражнения не по-малко от 4 пъти в седмицата:

Богатите-76%

Бедните 23%

Гледат ТВ  шоу:

Богатите-6%

Бедните-78%

Ежедневно четат развиващата се литература:

Богатите-88%

Бедните-3%

Увереност, че цял живот трябва да се учат и усъвършенстват:

Богатите-86%

Бедните-5%

84% от богатите хора вярват, че правилните навици водят към успех, а сред бедните този процент е само 9.

man

Тези,които висят на компютърните игри и в социалните мрежи, да се попитат дали това време се явява в помощ за тяхното развитие. Какво ценно научите за това време и дали ще Ви помогне за постигане на Вашата цел.

Всеки ден живеем възпроизвеждайки десетки навици. Навиците могат да Ви доведат до големи успехи, също и до пълна деградация. Всичко зависи от Вас какви навици сте изградили. Това е мощен инструмент.

Ако човек всеки ден учи по половин час английски, след една година ще знае по-добре езика от тези, които го учат в училище.

Добър навик е сутрин, когато пътувате в рейса е не да гледате през прозореца, а да слушате хубава аудио-книга. Ако слушате художествена литература, ще развиете своята реч. Така ще имате повече успех с момичетата, с бъдещия работодател и навсякъде. Всичко това ще се дължи на навика да си сложите слушалките и да послушате свалената аудио-книга.

Петият секрет на истинският мъж е изработването на положителни навици!

Постъпките определят навиците. Навиците формират характера. Характерът определя съдбата.

Трябва да намираме и изкореняваме негативните навици.

Необходимо е да създадем положителни навици: да четем книги, да се занимаваме с физически упражнения, правилно да се храним и да планираме своето време.

Трябва да почнем от себе си. Това означава, че трябва да анализираме своя живот. Да намерим положителните моменти и отрицателните.

Важно е не просто да станем богати, да се добием с някакъв успех, а да реализираме потенциала, който носим в себе си.

Трябва да разбирате къде се намирате, къде искате да стигнете и постоянна практика. Практика!

Най-важното е да се сканирате и да разберете своите слаби и силни страни. Да бъдете честни в отношение към себе си и към света. Кой сте Вие, какво можете, честна диагностика на Вашето състояние и качества. После да си направите някакъв план какъв мислите да станете и крачка по крачка търпеливо и системно да вървите към своята цел.

man

Повтаряме петте секрета за всеки мъж:

Да се поставят цели и да се планира времето.

Да се поема отговорност за своя живот.

Да се развива увереност, като се придобиват навици и умения.

Да се създават положителни качества на характера.

Да се създават положителни навици и да ги развива.

 

 Всички промени в живота започват от самият Вас. За да станете  истински мъж, трябва да спечелите битката със самия себе си.

Помнете, че от раждането Вие е дадено всичко ,което тВи е нужно  да постигнете успех.

                  До нови срещи, скъпи приятели!

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *