7 доказани причини да правим секс

секс

                Здравейте, скъпи приятели!

Когато стане дума за секс, повечето си представят удоволствието от него. Не може да не сте чували израза „Полезно и приятно”. Сексът допринася за укрепване както на физическото, така и на психическото здраве.

Изследванията разкриват интересни факти:

Ако се занимавате един час със секс, това се равнява на 30 минутно бягане в парка. Така, че вместо да ставате по-рано сутрин, за да проведете поредната тренировка в лошото време, може да я направите направо в спалнята.

При 20 минутен секс, жените изгарят 70 ккал, а мъжете 100 ккал. Така няма да се лишавате от любимото парче шоколад и да правите трудните коремни преси.

Голяма част от жените установяват, че след оргазъм, болките причинени от мигрена, намаляват. Освен, че ще спестите от лошото настроение при главоболие, няма да погълнете поредната доза обезболяващи.

Всяка трета жена казва, че спи по-добре след секс. Няма да Ви трябват успокояващи или сънотворни, защото този път не Вие, а свекървата ще е бясна от звуците дошли от спалнята.

Доказано е, че жените и мъжете продължили половия си живот до по-късна възраст, живеят по-дълго. Та как няма да е така, когато животът протича с удоволствия и хубави преживявания.

секс

Ето как науката обяснява ползите от секса:

  • Сексът ни помага да изглеждаме по-млади.

Когато правим секс, организмът ни освобождава хормони.  Естрогенът кара кожата да изглежда гладка, а косите да блестят. Тестостеронът ни помага да изглеждаме пълни с живот и енергия.

Интересно изследване в Шотландия се е провело като жури се е опитвало да познае възрастта на участниците чрез едностранно огледало. Тези, които са се занимавали със секс средно четири пъти на седмица с постоянен партньор, са изглеждали от 10 до 12 години по-млади.

  • Подобрява се работата на сърдечносъдовата система.

Сексът оказва влияние както на физическото, така и на емоционалното състояние. Сексът е чудесен начин да накарате сърцето да бие по-силно.

Доказано е, че мъжете, които правят любов поне  два пъти в седмица, страдат много по-рядко от проблеми в сърдечносъдовата система, отколкото другите мъже, които обичат да прегръщат бутилката.

  • Намалява болката.

Оргазмът увеличава притока на кръв към мозъка и по този начин премахва болките в главата.

30% процента от изследваните участници твърдят, че болките им намаляват, а 20% процента твърдят, че въобще изчезват.

  • Подобрява съня.

След секс организмът освобождава хормона на „почивката” пролактин и хормона на „любовта” окситоцин, които ни карат бързо и сладко да заспим.

Изследванията на учените показват, че жените и мъжете заспиват по-бързо и дълбоко след секс.

bezsunie3

  • Равнява се на физическо натоварване.

Може би Ви е трудно да сравните секса с физическото натоварване, но той кара сърцето Ви да бие по-бързо и натоварва мускулатурата на тялото.

При секс се изгарят средно 5 калории в минута, затова той се сравнява със средно физическо натоварване.

  • Намалява стреса.

По време на секс се отделят хормоните на щастие окситоцин и ендорфин. В мозъчния център на удоволствие се създава чувството на покой и закрила от близостта на партньора.

Ако искате да намалите стреса в живота си, трябва да правите секс поне един път на две седмици.

  • Прави силна имунната система.

Първата линия на преграда към  болестите е имуноглобулин А. Той се бори с проникналите отвън вируси, като помага на имунната система. Хората, правещи два пъти секс в седмицата, притежават 30% процента повече антитела на имуноглобулин А.

Как да увеличим желанието за секс?

  • Подарете на половинката шоколад.

В какаото на шоколада се съдържа цинк,  имащ страхотна влияние върху либидото. Цинкът увеличава половото желание като мощен катализатор.

секс

  • Почерпете се с ягоди.

Ягодите съдържат веществото физитин, което стимулира отделянето на хормона на щастието серотонин. Той от своя страна  повишава настроението.

  • Изпийте чаша мляко.

Млякото съдържа аргинин, помагащ на кръвоносните съдове да се разширят в нужния момент и да се напълнят с кръв. Това помага най-вече на мъжете да поддържат хармоничните отношения в семейството.

До нови срещи, скъпи приятели! Споделете в социалните мрежи тази хубава новина!

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *