7 грешки при нанасяне на грим

грим, грешки

              Здравейте, мили момичета!

Днес темата е как козметиката може да ни накара да изглеждаме уморени. Ще ви разкрия няколко грешки, които непременно трябва да избягвате, за да изглеждате свежи, жизнени и красиви.

  1. Твърде много пудра на лицето.

Дебелият пласт пудра прави кожата да изглежда обезводнена и уморена. По-добре нищо, отколкото прекалено много.

За да избегнете появата на мазни петна по кожата около носа и брадичката, най-добре е да нанесете полупрозрачна пудра и внимателно да я разнесете с подходящо меко пухче.

  1. Сиви сенки.

Този коварен цвят ще ви накара да изглеждате все едно, че сте станали от леглото след тежка болест. Придържайте се към по-топлите и ярки цветове, които ще накарат кожата да ви изглежда по-свежа и младежка.

По-големите момичета да внимават с много яркия грим, за да не изглеждат тъжно.

  1. Неподходящ коректор.

Когато купувате коректор, непременно вземете тестер, огледало и се приближете до светлината на прозореца или лампата. Нанесете под очите и преценете дали е подходящ за вашия цвят кожа. Помнете, че твърде тъмния и много светлия коректор, придават уморен вид на хубавото ви личице.

  1. Грим върху сухо лице.

Никога не нанасяйте грим преди да сте нанесли основа от овлажняващ крем с SPF. Грим, който е положен върху суха изпръхнала кожа, изглежда ужасно и незаслужено ще ви прибави няколко години отгоре от тези, които криете усърдно.

  1. Твърде бялата и по-матова кожа имат претенции.

Ако сте тип Снежанка, не си слагайте златни или бронзови сенки. Ще изглеждате все едно, че сте отхапали от отровната ябълка и ще паднете в леглото за дълъг сън.

А вие темпераментни хубавици с испански стил, изхвърлете всички моливи и сенки със сребрист оттенък.

  1. Забравяме, че има грунд с минерална и силиконова основа.

Това важи особено за тези, които подчертават долния клепач с молив или спирала. Грундът предпазва от нежеланото размазване на грима и не ни позволява да изглеждаме като недоспала боа. За предпочитане е да се снабдите с водоустойчив грунд, особено ако се потите при вида на хубав мъж.

  1. Монотонност при нанасяне на грим.

Може би предпочитате блед неизразителен грим? По-добре направете цветови контраст между различните части на лицето. Така ще изглеждате сякаш излизате след любовно приключение, а именно свежи, красиви и щастливи. Не забравяйте да поглезите веждите, очите, бузите и устните.

мигли

До нови срещи, скъпи приятелки! Споделете в социалните мрежи, а по-смелите могат да напишат коментар под статията.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *