7 недостатъка на мъжете, които ще съсипят живота Ви

cropped-r.png

         Здравейте, мили момичета!

Това е преводът на книгата на Светлана Самэр „ Отчет на 7 признака на мъжете, които ще Ви развалят живота”, който направих специално за Вас. Надявам се да Ви предпазя от погрешни стъпки в живота.

В този отчет искам да поговоря с тези, които все още мечтаят да се омъжат; с тези, които вече са тръгнали да се омъжват и с тези, които са вече направили своята важна крачка, но всичко не е тръгнало така, както трябва.

Ще се постарая да отговоря на въпроса как да не се окажем в трудна жизнена ситуация, извършвайки най-важната крачка в живота, да се омъжим.

Много години назад самата аз съм чувала класическото мъжко изказване: „Ти знаеше за кого се омъжваш!”, казано в отговор на поредните ми претенции по повод моето недоволство за малката заплата на мъжа и за неговата студенина…

Да, аз знаех какъв е той, но аз свято вярвах, че ТОЙ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ! Аз бях оскърбена и унищожена. Още повече, че той ме обвини, че аз точно съм се изменила и не към добро.

И тогава за първи път се замислих за това защо след като всичко  съм знаела, всичко съм виждала, но спокойно съм си затваряла очите за тези моменти, които толкова не ми харесваха. Аз, като милиони жени в света, се стараех да убедя себе си, че след като сключим брак, той веднага ще се промени.

Днес точно знам, че моята баба беше абсолютно права, когато ме убеждаваше да не направя абсолютно същата грешка, която правят милиони жени- да вярват, че мъжът като се ожени, ще се измени.

Точно така, както и мъжът не е длъжен да вярва в нелепото, но много разпространено убеждение на мъжете, че жената никога няма да се измени.

В реалността всичко е точно обратно.

  • Мъжете не се изменят в брака с техните основни прояви.
  • Жените в брака се променят кардинално, още повече като станат майки.

Та какво трябва да знаем за мъжете още преди да се омъжим, за да се превърне бракът в щастие, а не във вечен проблем?

деца,съпруг,семейство,грижи

На какво трябва да обърнем внимание, в какво трябва да се вгледаме, за да не опропастим живота си? А също да не развалим живота на мъжа си вечно с нашите претенции и изисквания. Също и на децата. Те са страната, която най-много страда.

Внимателно четете за това, което знаем, виждаме, но се стараем да не забелязваме.

Признак №1. Той обича да прекарва времето с приятелите си.

Неговите приятели са на първо място. Той се учудва и дразни от Вашите претенции по този повод. Приятелите са били преди Вас-те са свети. А Вие преди брака го оправдавате, даже го поддържате.

Ама как-това са приятелите от детството, а той е верен и предан приятел. Не се надявайте, че той само да се ожени, приятелите ще отидат на заден план. Няма да отидат.

Затова пък Вие ще предявявате претенции все по-често и по-гръмко. Това не укрепва мира в семейството. При това мъжът ще се удивява как много се е променила неговата добра и разбираща годеница, след като му е станала съпруга.

А жената ще се чуди как мъжът няма да порасне и да стане повече отговорен. Тя все по-често ще му „пили на главата” и той все по-често ще ходи при своите приятели.

Признак № 2. Той е харесван от жените и сам няма нищо против да флиртува.

Вие водите борба с другите жени, за да бъде той Ваш. И вие побеждавате. Браво! Само, че помнете-бракът никога няма да промени сексуалното поведение на мъжа. Най-голямото, на което е способен е да опита да скрие своите увлечения.

А Вие бяхте уверена, че след като е избрал Вас, повече на никого няма да погледне. Удивително заблуждение!

И ето жената, която се е възбуждала от борбата с всички, желаещи да го имат, след брака се превръща в нещастна, ревнива и вечно подозираща лелка. И постоянно я гризе въпросът: „Как може той така да прави?”

А той може и ще може така да прави до дълбока старост. И тук или приемайте неговите условия, или бягайте колкото можете по далече и колкото можете по-бързо.

izne8

Признак № 3. Той е ярко изявен егоист.

Той обича себе си и не го скрива. Той очаква от Вас не само любов, но и да му служите на него Великолепния. Неговата майка, баба, възможно и сестра му, са живеели само заради него. В неговото семейство всичко е било подчинено на неговите интереси. Той си живее с този принцип: „Всичко е за мен”.

На Вас ви е харесвало да му служите, били сте готови със своята любов да му станете опора, да решавате проблемите му, да му създавате уют. Вие само сте чакали в отговор неговата благодарност и отвръщаща любов. Даже сте забелязвали тези признаци в неговото поведение. Та нали той Ви е казвал, че Ви обича.

Сега Вие сте омъжени и все по-често забелязвате, че за никаква благодарност не става дума. Той приема  всичко, което правите за него, че сте длъжни. Той никога не благодари и не прави нещо за Вас. Даже се ядосва ако го помолите да направи нещо или да Ви помогне.

Даже децата, ако ги има, го дразнят и изтощават. Но често той не желае да има деца. Защото „Още има време” или „Няма да дръпнем”. Той е егоист и такъв ще си остане завинаги.

Готови ли сте да му служите? Служете му и нищо не чакайте. Пожелавам Ви успех и търпение.

Признак № 4. Той е веселяк и няма нищо напротив да си пийне и да се позабавлява.

Той счита, че това за мъжете е нормално. Той не е алкохолик и си пийва само за удоволствие. Това си е така. „Няма страшно, -мислите Вие. – Той е толкова хубав, весел, работлив, добър и ме обича. Той е готов да се оженим, а като се оженим, той непременно ще се успокои.”

За нищо няма да се успокои. Той не вижда проблеми, не разбира, че на Вас не Ви харесва, че Вие изведнъж не сте доволни. По-скоро алкохолната зависимост ще се усилва. Него няма да го спрат децата, нито любовта, нито Вашите искания и увещания.

Най-голямото нещо, което ще направи е да Ви обещае да спре да пие и да скита. Ще обещае и не един път. После, разкъсан, ще се разкайва и пак ще обещава. Ако сте готови да забравите за себе си и за своите деца, да положите живота си в неговите ръце, той е Ваш.

Дерзайте и не се оплаквайте!

izne

Признак № 5. Той е алчен, скъперник и стиснат.

Той смята себе си за спестовен. Той никога не Ви подарява подаръци, но с удоволствие приема такива от Вас. Вие не ходите по ресторанти, даже ходенето на кафе е свързано с много големи проблеми, уговорки и отменяния.

Той често задава въпроса, колко струва това, ако забележи, че имате ново украшение или чанта. При това изражението на лицето му винаги е недоволно ако се налага да плати нещо и разбира, че не може да се извърти.

След сватбата, той контролира всички средства- две рокли са Ви достатъчни за цял живот; ботушите може да ги поносите още няколко години, и „Не е важно, че са се разлепили, залепи ги!” И децата може да износват дрехите си един след друг.

Главният девиз е: „ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИКОНОМИСВАТ И СПЕСТЯВАТ”. Парите трябва да се събират за нещо голямо, което някога ще купим и тогава ще живеем. Например апартамент.

Наистина, даже да го купите, ще започнете да събирате за нещо друго, също толкова важно и нужно. При това, той често не жали пари за себе си. Вие вярвате ли на думите му, че той се грижи за Вас и децата? Значи Вие заслужавате това, което имате.

Признак № 6. Той е наркоман, хазартен и алкохолик.

Вие сте готови да го спасите. Той ще пропадне без Вас. Той е толкова добър, нежен, ласкав, когато не е в запой, не е дрогиран и не е в играта. Той е токова добър, че си струва да се борим за него. Още повече, че неговите родители толкова Ви обичат и се надяват, че след сватбата той ще се промени.

Та той наистина е толкова добър. Е, само малко безотговорен и лъжец. Но той ще се промени, наистина ще се промени ако Вие му помогнете. Да му помогнете- това е Вашата мисия, а Вашата любов ще Ви помогне.

Никога и нищо няма да се промени. Даже не се надявайте. Все едно, той ще пропадне, а Вие със него. Сватбата няма да промени неговия живот. Той ще си остане такъв, какъвто е бил, праисторически мравояд. Само ако САМ не реши да измени живота си.

А за Вас СВЕТЪТ ще се измени, ще стане страшен. Животът ще свърши. И ако Вие сте готови да пожертвате себе си и своя живот, моля. Ако искате да се мъчите-Това си е Ваше право.

Само, че не си струва да раждате деца от този урод. Те не само ще имат проблеми със здравето и психиката, но ще бъдат нещастни и в края на краищата ще повторят живота на баща си или нещастната съдба на майка си.

А Вие освен за вашите проблеми ще страдате още и от чувство за вина. Нужно ли Ви е това? По добре се мъчете самостоятелно и цялата се посветете за спасението на НЕГО, любимия. Защото само Вие знаете какъв е той наистина.

izne10

Признак № 7. Той е паталогично ревнив.

Ах, колко много той ме обича, затова ревнува от всички, страда бедничкия и се мъчи. Той се притеснява да ни би да ме загуби и затова ревнува. А аз с него се чувствам особено важна, значима и разбира се ЛЮБИМА.

Той не може да живее без мен. Е да, понякога минава границата. Ние все по-често си изясняваме чувствата. Той ме следи и постоянно ме обвинява. Забранил ми е да общувам  с приятелите. Никъде не ходя без него.

Но всичко това са глупости. Като се оженим, аз ще му докажа, че съм порядъчна и честна.Той ще се успокои и всичко ще бъде добре.

А аз много ще Ви огорча, като Ви кажа, че сте голяма фантазьорка и изобретателна на безсмислици.

Никога паталогичният ревнивец няма да престане да ревнува. Ситуацията само ще се влошава. Той никога няма да види реалността. За него реалността-това са фантазиите му. Той по-добре от Вас знае каква сте всъщност. Всъщност ревнува не любовта, а неувереността в себе си. Комплексът за малоценност-това е източник на ревността.

Даже най-ефективните, умните и успешните мъже ревнуват само от неувереност в своите възможности. А той трябва да докаже на себе си, че при него всичко е нормално и цялата вина за неадекватното му поведение лежи върху Вас.

И той ще Ви доказва това цял живот. И тука идва подтискане, оскърбление, унижение, обвинения, заплахи и побой.

После да си помогне в своята несъстоятелността да се справи, идват алкохола, наркотиците и същите приятели като поддържаща група.

Той цял живот ще Ви манипулира, използвайки обкръжаващите хора, родителите и децата.

 Готови ли сте? Тогава напред към брака. Та той така Ви обича.

И какво ще правим с всичко това?

Най-напред трябва да се откажем от мисълта „ТОЙ ЩЕ СЕ ИЗМЕНИ”.

 Просто запомнете, че той никога сам няма да се измени и Вие трябва да похарчите целия си живот за да го променяте. ГОТОВИ ЛИ СТЕ?

Ако не, обърнете внимание на особеностите на Вашия мъж. На това, което знаете, но не обръщате още внимание. Или вече се борите с тези особености, които не Ви харесват.

И не просто да обърнете внимание, а решете дали Ви устройва такъв живот с вечна борба с Вашият неизправен мъж? И с необходимостта винаги да се борите с неговите проблеми?

Ако още не сте омъжена за него, моят съвет е: Не се омъжвайте. Ако вече сте женена, за Вас най-добре е сама да решите кое е по-добре: да живеете с него във вечна борба и мъчения или без него самотно, но без страдания и мъчения, които създава Той.

Това са моите мисли по повода „ТОЙ ЩЕ СЕ ИЗМЕНИ”.

Напълно допускам да не сте съгласни с мен. Аз каня и тези, които имат вече опит с подобни мъже. Успяхте ли с цената на живота си да го направите щастлив? Станахте ли и Вие щастливи с него? Споделете своя опит. Разкажете своята история.

Желая Ви любов, благополучие и Женско щастие.

Написала Светлана Самэр

Превод  admin

 До нови срещи, скъпи момичета. Помогнете на Вашите приятелки като споделите в социалните мрежи!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *