8 неща доказват, че сте по-умни, отколкото си мислите

висок, интелект

                           Здравейте приятели!

Повечето от нас имат еднакви представи за гениите: „Не се поддават на мързела, имат идеална памет, не използват непристойни изрази и т.н.

Изследванията обаче са показали, че високият интелект често се проявява по непредсказуем начин.

Знаете ли, че мързелът наистина е признак на голям ум?

Опитайте дали ще се намерите сред хората, които ще опиша и ще получите малка награда от мен ( тя ще повиши Вашето самочувствие и настроение). Кой знае, може във вас да се крие истински гений!

 • Признак 1.

Вие забравяте дребните неща!

Идеалната памет винаги се е считала за признак на умните хора. Но скоро учените доказаха, че забравянето е признак на висок интелект.

Нашият мозък забравя дребните неща по две причини.

Първо –Това помага да се адаптираме към новите условия.

Второ – Подобна тактика помага да се обобщи информацията и да се види пълната картина на събитието, което се случва.

Така, че не се ядосвайте ако забравите нещо дребно! Вашият мозък се освобождава от „дреболиите” и дава място за свежи идеи.

 • Признак 2.

Вие понякога ругаете!

Оказва се, че непристойната лексика не винаги показва нисък интелект. Изследванията показват, че хората които ругаят, притежават широк словесен запас. Това е признак на високи умствени способности. Това не означава,че трябва да псувате наляво и надясно – това едва ли ще се хареса на обкръжението Ви.

 • Признак 3.

Вие май повече се доверявате на хората!

Обикновено се счита, че умните хора не се доверяват на никого.

Учените са доказали, че интелектуалците са много доверчиви хора. Защо ли! Защото те по-добре разбират хората. Изследванията са доказали, че такава доверчивост укрепва нервите и по този начин се избягват много здравословни проблеми.

Така, че доверието не е само приятно, но и полезно!

 • Признак 4.

Вие не харесвате червено месо.

Скорошните запитвания в Саутгемптовския университет са открили любопитен факт: Хората с висок интелект не обичат червеното месо. Просто предпочитат птиче месо, риба и зеленчуци. Но не бързайте да изхвърлите сочната си пържола! Предпочитанията се формират от много фактори – семейство, здраве, религия и даже местожителство.

 • Признак 5.

Вие често подарявате идеи на хората.

Струва ни се, че изобретенията ги правят много умни хора, но това не е съвсем така! Хората с висок интелект са способни да намират нестандартни решения, но в живота ги осъществяват другите. Работата е там, че когато геният почва да развива своята идея, в главата му почва да зрее нова, която го разсейва от предната.

Това обяснява и следващият пункт на нашият списък.

 • Признак 6.

Вие сте склонни да мързелувате!

Изследванията са доказали, че хората с висок интелект са склонни да се отдават на своите интересни мисли, пренебрегвайки активни действия. В това време обикновените хора изпитват скука и се опитват да запълнят времето си с някаква работа.

Това не означава, че трябва да оправдавате своя мързел с наличието на гениалност!

 • Признак 7.

Вие имате котка.

Учените са доказали, че хората, които имат котки са по-спокойни, чувствителни и притежават висок интелект. Същите изследвания показват, че хората, които обичат кучетата, са активни, открити и склонни да се подчиняват на правилата. Двата избора имат своите преимущества, но едно е очевидно: Опашатият любимец ще Ви донесе много радост и любов, което е много по- важно от всякакви тестове!

 • Признак 8.

Вие спите малко!

Това не означава съвсем малко. Просто умните хора обичат понякога да стоят до полунощ. А доколкото сутрешното отиване на училище и работа, никой не е отменил, те често не си доспиват.

Ако имате същият проблем, просто се отпуснете, защото нищо не можете да направите. Видимо имате нови идеи.

Ето и обещаната награда, която ще повдигне самочувствието!

Ако непрекъснато мислите и се вълнувате за нещо, това означава, че сте творчески гений. Изследванията са доказали, че връзката между творческата личност и нервните вълнения е доста силна.

Ние всички се вълнуваме, но някои хора изпадат в паника. Губят се в съмнения по-често отколкото другите.

Ако зациклите на проблемите и притежавате повишени нервни изблици, тогава се поздравете!

 Вие притежавате огромен творчески потенциал.

Учените от Кингския Колеж в Лондон са открили, че при нервните хора има по-висока активност в тази част на мозъка, която контролира възприятието за опасност. Те преминават в режим на паника по-бързо от останалите. Това е поради голямото им въображение, което задълбочава чувството за опасност. Бурното въображение и пристъпите на тревога не само са неразривно свързани, но и подтикват един друг в безконечен творчески кръговрат на мъки и съзидание.

На света е необходимо да има неспокойни хора! Нима може да намерите решение ако преди това не вникнете в ситуацията. Способността да вникваме в проблема е просто необходимо.

Без това нямаше да има момент на озарение.

 • Без хората, които се вълнуваха, че ходим много бавно, нямаше да бъде изобретено колелото.
 • Ако Александър Флеминг не се вълнуваше за бактериалните инфекции, нямаше да имаме антибиотици.
 • Ако не бяха опасенията за нежелателна бременност, противозачатъчните хапчета нямаше да ги има.

Светът се нуждае от изкуство!

Именно неудържимото въображение създава гениални творения в поезията, музиката, театъра и на всичко, без което нашата цивилизация би била духовно бедна.

Така че може и е нужно да се вълнувате!

Но да се отчайвате не си струва!

Следващият път, когато в душата ви нахлуят вълнения и паника, помнете че в това има своите преимущества. Кой знае, Вашето безпокойство може да измени света към по-добро.

Успяхте ли да се познаете в някои от редовете?

Споделете вашите мисли в коментарите!

До нови срещи, скъпи приятели! Споделете в социалните мрежи, ако сте намерили нещо интересно в тази статия!

                                                                                                Източник: AdMe.ru

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *