9 храни ще ни върнат красотата

вежди

                           Здравейте, скъпи приятели!

От древни времена човечеството се мъчи да открие омайващия елексир на младостта.

Какво ли не се прави! Продават се вълшебни хапчета, купува се нова козметика, правят се процедури, а някои смели красавици лягат под острия скалпел в операционната зала.

Този лукс струва скъпо и боли понякога.

В тази статия ще Ви разкажа как ние обикновените жени можем да забавим стареенето чрез няколко продукта, които се спотайват на рафтовете в нашия хладилник.

  1. Червено зеле.

Смята се за един от основните източници на младостта, тъй като стабилизира колагена на кожата и нейните клетки като цяло.

Подобрява дейността на мозъка и сърцето, предпазва от рак.

  1. Лимони.

Пречистват кръвта от токсини. Богати на витамин С и антиоксиданти. Високото съдържание на витамин С стимулира абсорбирането на калция в организма. Така се запазват красивите зъби и здравите кости на младежката ни осанка.

Екстракта от лимон е полезен при лечение на младежко акне.

lemon1

  1. Чесън.

Убива бактериите причиняващи акне. Източник на витамин В6, който стимулира растежа на новите клетки и укрепва имунната система. Този вълшебен витамин предотвратява резките промени в настроението и запазва спокойна нервната система.

Има противовъзпалителни свойства и се явява като мощен природен антибиотик.

  1. Лук.

Снижава риска от сърдечно съдови заболявания и предпазва от слабоумие в напреднала възраст. Съдържа ефирни масла, притежаващи бактерицидни свойства, минерали, витамини- С, В1, В2, В6, Е, калций, фосфор, калий, лимонена киселина и желязо.

  1. Магданоз.

Надеждно средство за пречистване на кръвта. Спомага за образуване на глутатион, вещество наречено „цар  на антиоксидант защита”. Ограничава възпаленията като помага на лимфоцитите да се борят ефективно с инфекциите.

Половин чаша пресен магданоз ще ни донесе 20% от препоръчителната доза желязо и съдържа три пъти повече количество витамин С, отколкото половин чаша портокалов сок.

В миналото римляните, преди да пият вино, са дъвчели магданоз. Така се предпазвали от напиване. На всички ни е известно как магданозът премахва лошия дъх, благодарение на голямото количество хлорофил.

  1. Черен шоколад.

Какаото, се явява като основна съставка на черния шоколад и съдържа веществото епикатехин, известно със своите страхотни качества да поддържа кожата млада и да се бори със свободните радикали.

секс

Тези любими блокчета сладост регулират кръвното налягане, подобряват дейността на сърцето и предотвратяват старческото слабоумие, свързано с болестта деменция.

  1. Броколи.

Всепризнат най-голям източник на сулфорафан-вещество, което има силата да се бори срещу бактериите и раковите клетки. Предпазва цялата имунна система от характерните фактори на стареене-диабет, ставни и сърдечно съдови заболявания.

Броколите се нареждат на върха в класацията пред всички видове зелета и карфиол.

Освен че са полезни, броколите помагат на нашата неотразима фигура да изглежда лека стройна и красива без излишни натрупвания.

  1. Канела.

Работи усърдно за подмладяване на клетките, като стимулира синтеза на колаген. Също предпазва организма от сърдечно съдови заболявания.

канела

Да не говорим, че ако сутрин изядем лъжица мед смесена с малко канела и преглътнем с глътка  топла вода, какви чудеса стават! Скоро ще забележите, че мазнините около талията почват да се топят.

  1. Орехи.

Съдържат огромно количество антиоксиданти полифеноли, които взаимодействат на свободните вредни радикали. Богати на полезни витамини, минерали и протеини,които поддържат кожата сияйна и красива. Подобряват дейността на мозъка.

Орехите съдържат вещества, които помагат за премахване на белези по тялото и премахване на нежелани пигментации. Поради тази причина, орехите все по-често започват да се прилагат като допълнителен компонент в козметичните продукти за сияйна кожа.

Орехите понижават косопада и стимулират растежа на косата. Новите шампоани и балсами, съдържащи орехов екстракт, превръщат изтощената ни коса в здрава, блестяща и гъста грива.

Тези прекрасни дарове ще се погрижат за Вас по-добре от всяка скъпа козметика.

До нови срещи, скъпи приятели! Споделете в социалните мрежи!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *