Да възстановим свежестта на кожата

botoks2

                       Здравейте, скъпи приятели!

 Всички се възхищаваме на прелестните „звезди” от екрана как добре изглеждат.Почти всички публични лица притежават културата да се грижат за външния си вид. Така и трябва. Представете си някоя грозна „Баба жаба” да ви пее песни за красивите си нежни чувства! Или пък, раждате се с глас на славей, а изглеждате като вампир. Трябва ли да зачеркнете таланта си и да си ближете раните цял живот, отравяйки ежедневието на близките ви до смърт отегчени хора.

    Често се чудя защо много от нас упрекват по-възрастните примадони, че използват всевъзможни  средства да изглеждат по-млади. За мен това е напълно нормално и похвално. Човек може физически да остарява, но душата няма бръчки. Когато имаш сили да продължиш да излизаш на сцената, когато цял живот си пял за любов, може ли да се явиш в раздърпан неглиже вид, с три реда увиснала кожа и да запееш: „Тази вечер аз съм хубава!”

    Вместо да им завиждаме на таланта, на хубавия външен вид, по-добре е да вземем пример от тях. Да се погрижим  за това как изглеждаме, а не да ръгаме с лакът половинката, когато се заглежда захласнато по чаровната говорителка по телевизията и да съскаме: „Откога се интересуваш от това предаване?!”

Има няколко начина да възвърнем свежия си вид

Пилинг

peeling

Това е процес, при който се отстранява повърхностния слой на кожата и следва нейнота физиологическо обновяване чрез използване на химически вещества.

Защитната реакция на организма се засилва и се повишава производството на колаген и еластин. Това повишава тонуса, намалява бръчките и изравнява релефа на кожата.

Химическият пилинг може да бъде повърхностен, среден и дълбок. В зависимост коя процедура ще изберете, възстановителния период е различен.

Трябва да знаете, че средния и дълбокия пилинг са по-агресивни манипулации и изискват повече време за възстановяване, но ефектът е по-дълъг.

Мезотерапия

Тази терапия е разпостранена  в цял свят. В средния пласт на кожата се инжектира „коктейл” от витамини,  микроелементи, растителни екстрати, разтвори от хомеопатични  или медицински средства.

Използва се също за премахване на целулит в начален стадий. Има един недостатък, че ефектът е краткотраен. Няма да говорим, че малко е безболезнено, но красотата иска жертви.

Биоревитализация

botos

Това е метод близък до мезотерапия, само че тук кожата трябва да се подхрани с хиалуронова киселина. Благодарение на това  получаваме  това, което не можем да получим от кремовете за лице.  Молекулата на киселината е твърде голяма, за да проникне дълбоко в кожата.

Този метод се употребява и при лечение на стрии, косопад и локални мастни натрупвания.

Попълване на бръчките

Препаратите биват постоянни /нерезорбируеми/ и непостоянни/резорбируеми/.

В последно време вторите са предпочитани за използване.

За тази процедура се използват синтетични и натурални гелове. За да се приповдигне и изравни релефа на кожата, в основата на дълбоките бръчки се прави инжекция с  попълващия  материал. Най често се използва хиалуроновата киселина-Белотеро. Нейният ефект е от 6 до 9 месеца.Някои други производни на киселината имат и по-дълготраен ефект. Освен за изглаждане на неравности, с препаратът служи и за  попълване на устни.

В последно време широко се използва пълнители за бръчки на основата на калциев хидроксиапатит-Радиес. Основният му механизъм е, че кожата започва да произвежда колаген. Тази корекция се използва за възстановяване обема на лицето.

Ботокс/ботулинов токсин/

botoks8

Токсинът блокира нервния импулс, с което парализира мускула. Така спираме да движим мимическите мускули, които правят нашите бръчки-в областта на челото, между веждите, „пачия крак”, около устата.

Процедурата се извършва задължително от специалист.

След извършването й, пациентът не трябва да ляга в хоризонтално положение в продължение на 4 часа и една седмица да се избягва солариум, сауна и слънце. Ефектът се вижда след 2 дни и трае около 6 месеца.

Процедурата е забранена при бременност и кърмене, възпаления и проблеми със съсирването на кръвта.

Апаратни методи

Има много методи за възстановяване на потока на лимфната течност и кръвообращението.

Често се използват апарати с вакум.

По-предпочитани са процедурите с радиочестотни вълни на дълбоките слоеве на кожата. Този метод е характерен с повишаване на температурата на кожата и изисква да се направи от специалист.Промените настъпват бързо, но също и така си отиват.

Лазер

lazer

Тези процедури са най-добрите технологии и се доближават до ефекта на хирургическа операция. Лазерът мигновено премахва повърхностния слой на кожата и кожата получава възможност отново да се възстанови без старите петна и бръчки.

Някои предимства и измислици за инжекциите

Пестят време, имат бърз ефект и са относително безболезнени. Както вече споменах, те са много видове.

Последното поколение на ботокса е усъвършенствано. Бръчките губят своя релеф, но мимиката на лицето се запазва. Лицето става гладко, но не губи своята подвижност.

Най- новото е, че за корекция на устните вече не се използва старият ботокс, а се предпочита хиалоронова киселина.

Освен това скоро се появи нов чуден иновативен пълнител, който възстановява младежкия овал на лицето и на меките тъкани-Радиес.

Това не е пластична операция

Инжекциите не могат да заменят пластичната операция, но те могат да помогнат да отложите задълго тази интервения.. Процедурата не е болезнена и не иска дълъг срок за възстановяване. Инжекцията отнема само 40 минути.

Инжекциите не са опасни

piling

При поставянето им голяма роля играе професионализма на специалиста.. Уверете се, че докторът е минал нужното обучение, че е проверен специалист и има документ за това.

Новият пълнител Радиес се използва масово в Америка и в Европа. Той не е токсичен и не се отхвърля от организма. Създаден на основата на хидроксиапатит и калций, това са вещества, които влизат в състава на зъбите и костите. Гелът не се отхвърля от организма  и не се втвърдява.

Някои паникьори твърдят, че инжекциите на челото, попадат право в мозъка и жените стават леко инфалтивни. Това въобще не е възможно. Подозирам, че това са слуховете на ревнивите съпрузи, които трябва да се простят с кредитната карта за новите по-младежки тоалети на половинките.

Не съществува „зависимост” към инжекциите

Измислица е, че с годините кожата престава да произвежда колаген и че ставаме зависими към инжекциите.

С годините кожата намалява производството на белтъка, който отговаря за еластичността и гладкостта на кожата. Инжекциите помагат да възвърнем свежия си вид, но организмът не спира процесът на стареене и след известно време, кожата се възстановява в предишното си състояние. Тогава вие решавате дали да продължите да си правите нови инжекции. Това не е наркотик, от който получавате зависимост.

Зависимостта е на психическа основа- Искам да съм красива!

 Страх от неизвестното

strah

Някои се страхуват,че няма да се харесат след процедурата и вече нищо няма да могат да направят. Страхуват се, че лицето им ще изглежда неестествено, с големи силиконови устни и неподвижно лице.

Инжекциите изглеждат незабележими и даже най-близките ви хора няма да разберат от какво сте се разкрасили. За да няма изненади поискайте докторът подробно да ви обясни какъв ще е ефектът от процедурата.

Другото,което споменахме по-горе е, че сега качеството на пълнителите е от ново поколение и неподвижното „кукленско” лице и  огромните силиконови устни са в  миналото.

Е, ако решите да минете по-евтино и си направите инжекция при фризьорката, естествено ефектът ще е „поразителен”.

Заблуждение е, че тялото ще остарее, а лицето ще остане вечно младо.

Пълнителите на бръчките са два вида-постоянни и временни. На сегашния етап се използват временните пълнители, които с времето се разграждат в организма и се извеждат по естествен начин.

Инжекциите са скъпи

Ефектът от инжекциите трае дълъг период. Ако умножите ежемесечния си разход за процедури в козметичния салон по периода, в който няма да ходите

там, ще се убедите, че печелите не само време, но и пари.

Довиждане, мои скъпи приятели и до нови срещи! Ако сте научили нещо ново, споделете в социалните мрежи, за да го прочетат и вашите приятели!

Да възстановим свежестта на кожата: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *