Две точки на ръката ще ви избавят от безсъние

Днес искам да ви покажа две точки на тялото, които ще облекчат безсънието. Никога повече няма да приемате лекарства, които да ви помогнат да спите. Трябва да разберете, че това не е работа за един ден, така че трябва да опитате малко.

Разбирам, че някои хора са твърде мързеливи, за да работят с някои точки на тялото и е по-лесно да вземете хапче за сън, което ще ви нокаутира за няколко часа. Но трябва да разберете, че хапчетата за сън няма да подобрят качеството на съня ви, има редица странични ефекти върху вътрешните органи и освен това води до пристрастяване. Тоест след време ще пиете по-силни лекарства, за да заспите. С точките се работи по-лесно и по-ефективно. В същото време сънят ви ще бъде дълъг и качествен.

Има две основни точки на тялото, които ще ви помогнат да заспите. И двете точки са на ръката недалеч една от друга. Те са лесни за намиране и още по-лесни за ежедневна работа.

Точка «Шен-мен»

Можете да намерите тази точка на ръката в ръба на гънката на китката (вижте снимката). Ако имате безсъние, раздразнителност, депресия, загуба на памет, болка в гърдите, задух, уринарна инконтиненция, тогава тази точка ще ви помогне да коригирате ситуацията.

Необходимо е да действате върху точката с палеца на свободната ръка. Необходимо е да се извърши силен натиск поне 30-40 пъти от едната ръка и толкова пъти от другата страна, тъй като точката е симетрична.

Точка «Ней-гуан«

Точката е три пръста над гънката на китката (вижте снимката). Точката помага за намаляване на болката в сърцето, облекчава тревожност и безсъние, заболявания на стомаха и далака.

Необходимо е да действате върху точката, както следва: ръката, върху която ще работите с точката, трябва да е права, дланта трябва да гледа нагоре. С палеца на свободната ръка е необходимо да натиснете поне 25-30 пъти. Тъй като тази точка също е симетрична, трябва да повторите процедурата и от другата страна.

Желая ти здраве във всички органи и пари във всички джобове, шкафове и куфари!

Превод от статията на Доктор Ангелина Пасхалиди

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *