Кафето ни е табу, но го обожаваме! Нарушаваме правилата!

coffe2

                  Здравейте, мили приятели!

Ароматното, вълшебно сутрешно кафе ни ободрява, събужда и ни кара да се усмихваме на света с първите весели слънчеви лъчи.

Но какво да направим ако докторът ни маха строго с пръст и ни забранява тази изкушаваща желана напитка.

Ще Ви разкрия няколко секрета как да си позволите да не се лишавате от вкуса на ароматното и вкусно кафе.

Ще разгледаме само пет подправки, които неутрализират въздействието на кофеина.

  1. Карамфил.

caramfil

Сваля кръвното налягане и стимулира кръвообращението. Снижава негативното въздействие на кофеина и придава на кафето чародеен аромат. Добавете в чашата с горещо кафе едно зърно карамфил и изчакайте течността да добие приятна температура за пиене.

  1. Канела.

канела

Притежава вълшебното свойство да намалява подкисляващия ефект върху организма. Когато приготвяте кафето, просто добавете на върха на чаената лъжичка малко канела. Ако предпочитате пръчици канела, пуснете една да престои малко на дъното на горещото кафе.

  1. Черен пипер.

cheren piper

Стимулира работата на стомаха, повишава обмяната на веществата, има силен почистващ ефект върху храносмилателната система, извежда токсините и е мощен антисептик. Добавете в горещото кафе две зърна от тази страхотна подправка и оставете да престои малко, преди да се насладите на чудесното кафе.

  1. Джинджифил.

jinjifil

Стимулира стомашно-чревния тракт, успокоява нервната система и облекчава спазми и болки. Прибавете към горещото кафе на върха на малка лъжица малко изсушен прах от джинджифил или парченце пресен корен да престои, докато кафето изстине.

  1. Кардамон.

kardamon

Укрепва стомаха и действа успокояващо. Ако добавите в кутията с кафе кардамон на прах, то ще добие уникален аромат от етеричните масла на тази подправка.

Мили приятели, трябва да знаете, че тези подправки не решават проблема, ако пиете безразборно по всяко време кафе. В този случай си купете кафе без кофеин. Има го във всички магазини. Дори и здравият човек трябва да се съобразява с количеството изпити кафета. Бъдете умерени.

Ако имате проблеми, пийте само сутрин по едно чисто кафе, като мен.

coffe

Понякога след обяд ни обзема желанието да се ободрим или сладко да побъбрим с някого на чашка кафе. Носете в джоба си пакетче с някое вълшебно зрънце от тези, които Ви описах в тази моя кратка статия и няма да имате проблеми!

До нови срещи! Споделете това, което научихте в социалните мрежи! Зарадвайте любителите на това ароматно вълшебно чудо!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *