Как да избегнем някои опасни думи

думи

                         Здравейте, скъпи приятели!

Понякога се случва без да искаме или от небрежност да изречем някои думи, които без да желаем оставят горчива негативна утайка в нашето крехко чувствително подсъзнание. Ще се замислите кои са те?! Това са слова, които употребяваме в нашето всекидневие и непременно трябва да им обърнем внимание.

  1. Никога!

Не се заричайте! Вселената Ви позволява да направите това и после да нарушите обещанието. Това изгражда вашата смиреност и прозрението, колко сме несъвършени.

„Никога няма да се науча да танцувам.” Дори вашето старание да предизвиква смях в присъстващите и желание да се застрелят, не се разстройвайте. Вие може всеки ден да учите нови движение, да ги усъвършенствате и да се развивате. По-добре кажете: „Моите движения все още не са на професионално ниво.”

  1. Не мога!

„Не мога повече да търпя това, да вървя, да слушам, да общувам с този човек, да пиша, да тичам…”

Тези слова леко се изплъзват от устните Ви, въпреки че продължавате да правите и правите същото.

Може ли да познаете коя думичка се крие зад това „не мога”. Това е „не искам”. Просто се постарайте малко повече. Развивайте своите красиви качества и преди да вземете микрофона и да запеете, просто кажете: „Моят глас още не е обработен достатъчно, но вярвам, че скоро ще бъде.”

Трябва да не убиваме желанието в себе си с негативни изрази, а да се фокусираме на това, което трябва да постигнем. Това е начинът да променим живота си.

  1. Длъжен си!

Самата дума носи отрицателна енергия. Запомнете, че нищо и на никого не сте длъжен! Вие не правите красив жест на някого, само ако той Ви е направил същото преди това. Нали трябва да има първи.

Заменете думата „длъжен”, с „искам”. Така няма да Ви тежи изпълнението на всяка задача. Например: „Длъжна съм да изпера дрехите!”- „Искам да изпера летните рокли, за да се освежат за новия сезон!”

  1. Невъзможно!

„Невъзможно е да станеш балерина като пораснеш, защото си дебеланка!” Що за приказки! Всеки може да постигне нещо в живота си, което се струва невъзможно за другите. Сърцето подсказва какви са нашите възможности и така творим мечтите си. Този който изрича тези думи, просто констатира, че той самият не може да го постигне.

Просто се иска постоянство, крачка по крачка, старание, търпение и малко повече усилие от обикновеното.

  1. Ще те убия!

Чувала съм тези думи, когато съм очаквала нещо съвсем друго. Те са излетявали случайно, без отсрещния да осъзнае какво е изрекъл.

Понякога „ще те убия!” е израз на гняв, обида или недоволство.

„Ако още веднъж треснеш вратата, ще те убия!”

„Ако кучето ти още веднъж  препикае цветето ми, ще го убия!”

Вместо това, помолете съседа да държи вързано кучето си, когато минава покрай лехата с цветя.

  1. Нямам избор!

Кой Ви каза тези думи? Дори ГОСПОД дава на човека да направи избор по кой път да тръгне!

„Не мога да дойда на разходка, защото трябва да чистя в къщи и нямам избор”. Само Вие може да решите какво да направите и изборът е изцяло Ваш. Вие сами анализирате събитията, ситуацията, сравнявате последствията, възможните събития и взимате най-правилното за Вас решение.

Може да кажете вместо това: „По-разумно е да вкарам къщата в ред, защото през седмицата нямам време и да отида по-късно на разходка.”

Думите са велика сила и могат да мотивират силите ни. Така успешно можем да постигнем желанията и мечтите си. Но те могат и да ни подтиснат. Така,че внимавайте!

Думите могат да променят душата и мозъка ни към добро или обратното.

До нови срещи, скъпи приятели. Натиснете  «like», ако Ви хареса! Споделете с приятели!

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *