Как да намалим теглото

neto

                                                               Здравейте, драгоценни!

Мили момичета, заставате ли често пред огледалото в профил и анфас? А стъпвате ли често върху кантара?

Не се измъчвайте, а вземете нещата в свои ръце!

Минаха празниците с обилно похапване и сега трябва да помислим, докато има време, как да се напъхаме в любимите си дънки.                                                        

 Аз правя така:

 • Купувам си нова красива рокля или джинси с един номер по-малък от този,който нося в момента. Закачам ги на видно място и това е първият ми стимул за борба с килограмите.
 • Второто нещо,което не е много трудно,слизам три спирки по-рано от моята и ходя пеша. Желателно е всеки ден! По-приятно е да се разходите в парка или сред красивата природа. Важното е всеки ден да се движите.

 Не водете застоял живот,  освен излишни килограми, ще се сдобиете и с кисело настроение.

 • Много е важно сутрин преди да тръгнете на работа,да станете един час по рано. Така освен за тоалета, кафето и грима, ще имате десет минути да се разкършите. Съветвам ви преди всички наклони, махане с ръце и разтягане, да направите десет коремни преси. Постилате си нещо меко на пода, сядате долу и свивате колене.Ръцете напред. Когато тялото отива назад,не лягайте на пода, а преди да го допрете, се върнете в седнало положение. Ако ви е много трудно, правете го както ви харесва. След една седмица упражнение, ще ви е по-лесно. Аз съм стигнала до петдесет преси.
 • Вземете си на работното място храна от къщи.Така няма да се изкушите да се нахвърлите на някоя мазна тестена закуска. Разделете си храната на порции. Яжте малки порции,така ще свикнете и в къщи да не се тъпчете. Аз имам колежка, която се храни през три часа, но винаги по малко. Закусва между основните хранения с ябълка и един бонбон, банан, грейпфрут или портокал. На нас ни е чудно, даже си правим шеги с нея, но тя изглежда перфектно!
 • Ако имате тридесет минутна обедна почивка, постарайте се двадесет минути да отделите, за да изядетемного…бавно обяда си. Така няма да станете от масата с „измамното» чувство, че сте «още гладни» при изяждането на нормална порция. Споменавала съм ви, че чувството за ситост идва по-късно в мозъка.
 • Заменете високо калоричното месо с бобови растения — грах,леща,фасул.Те са източник на ценни фибри.Фасулът е богат на белтъчини много близки до месото, но те ще ви повлияят по-добре.
 • Зарежете концентратите! Освен че са калорични, те възбуждат вълчи глад. С тях се консумират и вредни подсладени напитки. Коктейлът става убийствен.Ако изпиете сто грама концентрат, все едно че се изяли голяма тлъста свинска пържола.

neto

 • Ако не можете да се разминете без чашка алкохол в края на напрегнатия работен ден, открийте вкуса на хубавото вино. Една чаша няма да ви навреди. Когато пиете вино,то забавя приема на бързо усвоими въглехидрати. Нивото на кръвната ви захар остава стабилно и не изпитвате силен глад и апетит. Стимулира чревната перисталтика, ускорява метаболизма и изгарянето на излишните мазнини. Затова французойките са така елегантни, защото пият по време на хранене чаша вино.То е мощен антиоксидант и предпазва тялото ни от стареене.
 • Приборите, с които се храните също имат значение.Ярките цветове увеличават апетита.Купете си по-малка чиния в син цвят. Проучванията сочат,че този цвят убива апетита. Вземете си тесни и високи чаши и когато си наливате сок, допълнете половината с вода.Така ще поемете по-малко калории.
 • Не си мислете постоянно за своето тегло.Така ще се чувствате постоянно гладни. Намерете нещо друго да заема съзнанието ви. Например може да учите всеки ден по десет думи на английски.Така ще се разсейвате.
 • Не се ядосвайте за дребни неща! Сложете си по един банан в ушите и не обръщайте внимание на дразнителите. Когато човек се ядосва, той наказва себе си заради грешките на другите. Гневът може да предизвика срив на имунната система и да се разболеете. Аз поне съм го изпитала. Може и да ви накара да потърсите утеха  в хладилника.

otslabvane

 • И накрая-не живейте, за да се храните, а се хранете за да живеете! Може да замените удоволствието от обилното хранене с някое хоби или нова цел. Опитайте да се отървете от някой излишен килограм и ще видите колко е приятно да ви е по-леко като се движите, особено като си обувате обувките!

До нови срещи, драгоценни! Бъдете стройни и винаги с прекрасно настроение. Споделете в социалните мрежи!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *