Как да намерим щастието в живота

happy

             Здравейте, скъпи приятели!

Случвало ли се е да изпаднете в апатия и да отпуснете ръце от мисълта, че не можете да изплувате от отрицателната емоция.

За сега никой не може да каже защо понякога ни се случва да мислим, че сме от друга планета и говорим на различни езици помежду си. В тази статия ще разгледаме въпроса как да се отървем от негативните последици на стреса, депресията и мързела.

Няма смисъл да се борите с мързела и депресията. Това не е зло, а добро. Това е сигнална система. Ще Ви поясня.

Случвало ли Ви се е да се опарите на печката. Вие си дърпате ръката от болка и я спасявате.

Мързелът и депресията е сигнална система на Вашата душа, на Вашето съзнание. Обикновено възприемаме депресията като болест. Отиваме на доктор. Той ни изписва лекарства. Пием ги и нашата болка се притъпява.

Вместо да се вслушаме в себе си и да се попитаме защо нямаме сили да работим, общуваме, защо ни се повръща от всичко наоколо, ние си слагаме диагноза, която се лекува с лекарства.

Правилно е да попитаме себе си какво правим, дали се движим в правилна посока, това ли искаме и защо сме такива в реакциите.

Вместо да попитаме душата си, която крещи да я чуем, ние решаваме проблема с таблетки.

happy

Вашата душа вижда, че не живеете животът, който желаете. Тя Ви крещи, че не правите това, което трябва.

Вие изключвате сигналната система на душата, но правите грешка.

Например ако Ви боли зъб, взимате лекарство. На другия ден действието се повтаря. Скоро получавате пулпит и ако е невъзможно лечението му, губите зъба.

Така е с душата. Преди да изпиете лекарствата против депресия, помислете коя е причината за нея. Кое изчерпва Вашата енергия  и ви прави уморен, без сили и желание.

Дали това е в появилите се лоши отношения с любимите Ви хора, дали е работата, която не харесвате. Може би се опитвате да постигнете нещо и непрекъснато на пътя Ви се явяват препятствия. Помислете си хубаво ден, два кое не е наред във Вашия живот. Когато откриете това, което търсите, ще трябва сериозно да помислите какво ще направите, за да го промените.

Намерете своя потенциал, целите пред Вас и Вашият живот ще стане по- интересен и щастлив.

От къде да вземем енергия за живот?

  • Днес побеждават не тези хора, които много знаят, а тези, които действат. Победителите излъчват енергия. Може да не сте гениално умен, но зареден с енергия може да станете лидер, богат и за него почват да работят умните, прилежните и стараещите се.
  • Първият и главен въпрос в кариерата, политиката, в живота ни, в науката, в изкуството и във всяка област е: Защо живея? Какъв е смисълът на моя живот? Когато намерите отговорът на този въпрос, вие ще откриете огромния неизчерпаем източник на енергия.

Някои хора търсят отговора на този въпрос цял живот. Понякога стигат до заключението, че не може да се намери отговор на него. Това не е съкровище, закопано под самотно дърво на пуст остров.

Това не е някаква стара мъдрост, казана от древен мъдрец. Всеки човек има различен смисъл за съществуване.

Смисълът на живота е в това да бъдем щастливи.

Вашите мисли са материални и това където се намирате днес е резултат от Вашите вчерашни мисли. Къде ще бъдете утре, зависи от днешните Ви мисли. Мислите се явяват като чертеж на нашето бъдеще. Смисълът на живота-също.

Самият път към вашите цели Ви прави щастливи в процеса на осъществяването на Вашата мечта.

Ако приемете, че живеете, за да бъдете щастливи, Вашият живот коренно ще се промени в друга посока.

Още от детството са Ви карали да понасяте и правите неща, които не харесвате. Обещавали са Ви ако търпите много ограничения и лишения, един ден ще бъдете щастливи и ще постигнете своето. Вие търпите  и един ден като постигнете желаното се оказва, че всичко започва отначало. Така продължава до безкрай, защото са ни втълпили, че трябва да правим нещо, за да бъдем после щастливи. Ние правим неща без щастие и не получаваме отникъде енергия.

Ние трябва да живеем, за да бъдем щастливи. При тази мисъл сутрин ще се събуждаме пълни с енергия. Защо трябва да бъдем щастливи, за да можем да променим този свят. Само щастливите хора могат да поделят своето щастие с колеги, с роднини, с обкръжението си и да ги заредят с положителна енергия.

Какво правят тъжните хора? Те носят навсякъде отрицателни емоции и се надяват със своето търпение е дин ден да дадат на своите близки щастие. Но те не могат да им дадат това, което нямат.

Всеки умен човек трябва да се научи да бъде щастлив.

happy1

  • Научете се повече да се усмихвате! Когато виждате отсреща усмивка, ще се заредите с положителна енергия. Денят ще изглежда по-добър. Това ще Ви зареди със щастие. Опитайте се да се усмихвате отначало 20 пъти на ден и всеки следващ ден да увеличавате усмивките.
  • Всеки ден се обаждайте на любим човек. Напишете бележка или съобщение. Звънете на Вашите приятели просто да ги чуете, а не само, когато трябва да Ви свършат услуга. Направете заслужен комплимент на някого, дори да Ви е яд на него.
  • Преди да свърши деня, напишете три неща, които сте направили днес и които са повод да се гордеете със себе си. Помогнете на някого при затруднение. Дайте нужна информация на този, който Ви попита. Подарете цвете на любим човек. Помогнете на старицата с тежки покупки. Отстъпете на опашката на майката с дете.

Ако правите тези неща всеки ден, след месец ще промените своя живот.

Щастието не е цел, а път. А по-точно това е енергия, с която трябва да се зареждаме всеки ден, за да постигнем своята цел. Новите знания и обучение са огромен източник на тази енергия. С научаването на нови неща, ще откриете нова страница в своя живот. Ще откриете необятния свят.

 Бъдете щастливи и до нови срещи, скъпи приятели!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *