Как да не позволим на другите да ни управляват

no

                                   Здравейте, скъпи приятели!

Често, без да желаем, позволяваме другите да ни водят за носа или да ни манипулират. В тази статия ще разгледаме как да избегнем този неприятен проблем чрез 12 мъдри съвета на древните йоги. Явно този феномен не се е родил в днешно време и претърпява трансформиране откакто Ева и Адам са били изкушени в Райската градина.

Всички тези съвети приемете като свои закони, които ще се превърнат в защитен щит срещу лошата енергия на манипулатора.

 1. „Не пречи!”

Може би това е най-гениалния съвет, който прави просто чудеса в живота. Не забравяйте обаче да си спомните за него преди да настъпи критичната фаза на раздразнение. Това се отнася и към Вас, и към отношенията Ви с другите хора.

 1. „Не критикувай и не съди другите хора!”

Знам, че е доста трудно, когато виждате как се опитват да Ви правят на малоумни. Но самата критика не е нужна нито на Вас, нито на обкръжаващите.

Когато почнат да Ви обсъждат и критикуват за пореден път, просто изслушайте, без да се нахвърлите с Ваши заключения и осъждания.

Просто попитайте: „Защо мислиш, че твоята оценка е правилна? Какво следва от това и как ти предлагаш да сменим тази ситуация?”

 1. „Не предавай информация!”

Проверете чутото чрез своя опит и навици. Превърнете информацията в своя. Ако се хвърляте  веднага да тръбите това, което сте чули, превръщате се в клюкар и сплетник. Вашите врагове моментално ще се възползват от това и хората ще престанат да Ви вярват. Повечето хора не проверяват чутото и стават жертви на интриги, подмолни игри и пропаганди. Не бъдете като тях и попитайте вестоносеца как е научил това, от кой и дали е проверил първоизточника на „разваления телефон”.

 1. „Не се привързвай!”

Обръщайте внимание и си слагайте спирачки, когато почнете особено да се привързвате към определени хора, вещи и навици. Силната емоционална привързаност към близките може да ги превърне в домашни терористи, които лесно могат да Ви шантажират. Това може да наруши душевното Ви равновесие.

Помнете, че предметите се купуват, не носят душа и винаги на пазара се появяват нови и по-хубави. Не се привързвайте към тях, независимо колко пари струват. Това може да погуби душата Ви.

 1. „Не се навирай, когато не са те помолили или поканили!”

Ако Ви се струва, че някой се нуждае от помощ, първо го попитайте дали е готов и желае да я получи именно от Вас. Често се случва да се навираме да помогнем на някого с най-добри намерения, а да става още по лошо. Позната ни е фразата „Направи добро, изяж дърво!” или „Пътят към ада е покрит с добри намерения!” Просто нас никой не ни е молил за помощ.

Най-лошо е, когато другия приема помощта като задължение. Неподходящ вариант е също, когато друг човек се моли вместо нуждаещият се от помощ и се оказвате като натрапник на неподходящото място в неподходящия момент.

 1. „Не отказвай на молба!”

Всяка молба предлага благодарност в сърцето и живота. Не забравяйте молбите на нуждаещите и не давайте пусти обещания, че ще изпълните поръчаното. Не се притеснявайте да поискате съответно също услуга, преди да мине доста време и Вашата услуга да е отишла в забравеното минало.

 1. „Не обещавай напразно! Ако обещаеш, изпълни го!”

Случва се понякога да обещаете нещо под натиска на някой натрапник. Това са любимите прийоми на манипулаторите, които обичат да си играят с вашето чувство на вина. Просто кажете „не”, но ако сте обещали, опитайте се да изпълните обещанието, колкото да Ви струва сили и да Ви е неприятно. Следващият път ще се замислите дали пак ще го направите.

 1. „Направи го, защото си длъжен и ти трябва!”

Всеки път, когато се употреби думата „трябва” и се споменава за задължение и дълг, помислете на кого именно му трябва това. Манипулаторите, разбира се премълчават, че това трябва на първо място точно за тях.

Например фразата: „Излез да се разсееш малко навън.” Изчистена от манипулация звучи така: „Махни се поне за малко от главата ми!”

 1. „Винаги и навсякъде искай разрешение!”

Питайте уверено, иначе ще Ви вземат за съмняващ се в себе си и колеблив човек. Така ще си създадете име на вежлив човек, спазващ законите на етикета. Ще Ви спести доста излишни усилия.

 1. „Живей в настоящия момент!”

На никого не му се иска да бъде по-лош от преди. Именно това използват манипулаторите като те сравняват с миналия Ви образ. На мрънкането „Ти преди не беше такъв!”, отговорете-„Преди беше за преди!”

На сладките обещания за хубаво бъдеще, кажете-„ Това може би ще дойде, но какво предлагаш в днешната ситуация?”

 1. „ В природата не съществува лошо време!”

Този закон има философско измерение. Използвайте всяка възможност и не преживявайте неудачите, а просто си извлечете поука от тях. Само този, който не прави нищо не греши. Някои ще се опитат да Ви развалят настроението с напомняне за бивши несполуки или за това, че всичко наоколо изглежда зле и върви към по-лошо. Знайте, че няма лошо и хубаво-има само вашето отношение към случая.

 1. „ Не поставяй неправилна цел пред себе!”

Ако целта е поставена неправилно, след като я постигнете, следва пълно опустошение.

Важното е да бъдете устремени към хубавите и красиви неща, които ще Ви донесат любов и покой. Задавайте си въпроса какво ще стане по-нататък.

Не си поставяйте и недостижими цели, защото ще бъдете разочаровани.

До нови срещи, скъпи приятели! Споделете в социалните мрежи, за да прочетат и вашите приятели какво казват мъдреците от изтока.

Один комментарий к “Как да не позволим на другите да ни управляват

 1. Thomas

  I have recently started a site, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time &amp work. The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual. by Vince Lombardi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *