Как да открием истинската приятелка

friend

                Здравейте, скъпи приятелки!

Ако въведете думата „приятелка” в браузера, появяват се само филми и театрални представления. Не вярвате ли? Направете го!

Излиза, че приятелката присъства повече в литературата и в изкуството, отколкото в реалния живот.

Днес ще поговорим за женската дружба. Да намериш истинска приятелка е много по-трудно и сложно, отколкото да намериш любим мъж. Звучи парадоксално, но е истина.

 Кои са причините:

  • Женската конкуренция. Тя е заложена естествено във нас да се съревноваваме помежду си и да бъдем по-добри.

Жената е като проклета вещица, като змия. Тя непрекъснато трябва да се конкурира дори със своята майка, със своите роднини колко е по-по-най! И това се стреми да доказва всеки дени на всички.

  • Известната на всички женска завист.

Това важи особено ако имате различен социален статус. Отивате в магазина и окото Ви грабва страхотна рокля. Мерите я и виждате, че ще съберете погледите на предстоящия купон. Вашата приятелка не може да си позволи такава цена и започва да Ви увещава, че роклята не Ви трябва и че не е оригинална. От такъв човек може винаги да очакваш предателство. Тя си мисли: „Ех, че кучка! Защо тя може да има всичко, а аз не мога да го постигна!”

Ако Вие имате прекрасни отношения с приятеля си, тя започва да се пъха във Вашите отношения, да Ви дава съвети. Тя иска да бъде по-красива от Вас, по-желана, по-сексуална, по любима.

Тя не може да преживее, че съпругът Ви подарява цветя, шуби, накити и скъпи парфюми, а нейният не желае да купи едни чорапи и гащи, за да ги поднесе поне един път в годината, на рождения ден.

Когато отивате на среща с любимия, никога не вземайте приятелката, защото тя непременно ще Ви развали взаимоотношенията с приятеля и ще провали очакваната вечер.

След 25 годишна възраст почти няма истинско приятелство между жени. Това е защото всяка жена гради семейство и кариера. Тук фалшивите приятелки се опитват да дават нескопосани съвети и се опитват да провалят тези, които ги превъзхождат.

Дружете с тези, с които имате еднакви цели. Ако имате семейство и деца, дружете с такива. Жените,които се омъжват, престават да дружат със свободните приятелки, защото те за тях са конкуренция. Те няма да Ви канят нито на сватбата, нито на рожден ден, докато и Вие не си намерите половинка.

На истинската приятелка може да разкажеш всичко, дори това което не можеш да споделиш с майка си, с децата.

приятелки

Как да разберем, че приятелката е истинска?

Съществуват три критерия:

  • Общуване на равни начала. Помислете си колко много слушате, когато тя говори и обратното. Какво давате от себе си като време, внимание, разбиране и какво получавате в замяна.
  • Добрина. Послушайте как приятелката говори за другите хора. Дали речта и е доброжелателна. Така както говори за тях и с такива чувства един ден ще говори на другите и за Вас. Помислете си какви чувства възникват в съзнанието Ви.
  • Радост. Докато приятелството при мъжете се разбира, когато единият изпадне в беда, при жените е обратно. Обикновено човек по-лесно понася, когато му се оплаквате. Той гъделичка своето его, самоутвърждава се. Човек се чувства щастлив, когато прави нещо добро за другите и повишава своята самооценка. Истинската приятелка трябва да бъде еднакво до тебе и в нещастие и във веселба. Трябва да имате едно настроение за двете. А не едната да е добре, а другата да се чувства зле. Когато Вие сте щастлива, здрава, прекрасно се разбирате с мъжа си и вашата приятелка, която е редом с Вас дали се радва заедно с Вас? Дали се чувства леко и комфортно? Желае ли вашият живот да продължи по този начин? Ако това е така, това е истинска приятелка.

На всички ни е писнало от коментарите за приятелките предателки,  които не са дошли навреме да Ви помогнат. Вие сте мислили,че има на кого да се опрете.

Какво разбираме под думата ПРИЯТЕЛКА.

За какво в нашия живот са необходими другите хора.

Всеки човек е със собствен мироглед, свои ценности, знания, стремежи, мечти. Вие търсите за себе си допълнение.

Има хора, които не можете да избирате.

Има хора, които са влезли във Вашия живот и Вие просто не можете да си представите, че ще се разделите с тях. Защо има такива хора? Това са хората, които обичаме. Това са децата, които идват в нашия живот. Това са приятелките, които се радвате да видите дори в полунощ, защото с тях Ви е интересно, които имате желание да нахраните. С тях може да разделите едно парче хляб наполовина и да тръгнете да воювате за общото благо. Но такива хора не са много.

В днешно време се говори, че трябва да имаме няколко приятелки.

Една, с която да ходим да пазаруваме.

Друга, с която да обменяме опит в готварството.

Приятелка, на която може да се оплачеш за всичко и ще ти избърше с кърпичка носа.

Приятелка, с която се борим срещу началника, свекървата или срещу трета натрапница.

Има интелигентни приятелки, с които може да се разбирате от половин дума. Да обсъждате прочетени книги и да споделяте какъв е най-добрия подход в една или друга ситуация.

Има умни жени, но има и по-примитивни. Всеки път с някоя от тях ние се държим различно.

приятелство

И в този момент си мислим дали е възможно да изключим някоя от тях и да не присъства повече в нашия живот.

Вземете като пример защо мъжът си намира любовница, коренно различна от съпругата си. Защото търси разнообразие така сме и ние. Постъпваме по същия начин, защото търсим това, което нямаме и ни допълва.

Всеки е различен. Едната приятелка е делова и практична. Тя може да взима решения и ще помогне на разкиснатата си приятелка да се вземе в ръце. Обратно другата може да я научи на женски хитрости и как да манипулира другите. Ние дружим с някого, защото ни е нужен. Защото има връзки и някой ден ще ни помогне  в трудна ситуация, може да ни заеме пари.

Защо дружа с колежката, която винаги се смее и разказва вицове? Защото един ден ако попадна в болницата, тя ще дойде и ще нарисува върху гипса ми сърчица и целувки. На мен ще ми бъде много приятно и хубаво.

Сега да поговорим за нас. Ние сме делови хора, които имат да изпълняват много задачи. Имаме режим.

Ние имаме време за работа, време за семейството и време, което отделяме за себе си и за нашето развитие.

Получава се така, че ако трябва да общуваме с приятелки, трябва да отделим от своето лично време и да го подарим на другите хора.

Ако отделяте време на приятелка, която непрекъснато Ви се оплаква, Вие почвате да се чувствате като кошче за душевни отпадъци. Вие разбирате, че повече не желаете да слушате.

Понякога се питаме има ли истинска дружба между приятелки. Има добро и топло отношение към човека, което не може да се обясни.

Ако сте искрени и обичате истински някого, може да се разделите за няколко месеца, ще намерите винаги тема, на която да говорите, да се посъветвате. Този човек за Вас винаги се явява авторитет. Може да говорите за емоции, за сериозни неща, за изкуство. Тази приятелка Ви е нужна в живота. Не може да обясните защо и да я сложите в дамската чанта и да я носите непрекъснато със себе си, защото това е човек. Тя не е длъжна на вас с нищо- нито да Ви съветва, нито да Ви заема пари, нито да Ви бърше носа, нито да идва в болницата.

Ние не можем и не трябва да се привързваме така към някого, че един ден той да каже аз бях всичко за нея. Аз правих всичко за нея, а тя не иска да ходи с мен в бутика, защото си има стилист. Оказва се, че някои неща, които не ни достигат може да ги заменим със специалисти.

Може да не каним приятелката, която ни пълни главата с клюки, докато ни боядисва косата. За това има специалисти наречени фризьори.

Може да изключим част от приятелките и да си кажем, че ни е достатъчна една.

 Но има такива изключителни хора, които идват в нашия живот и ние просто казваме, че ги обичаме. Те са единици и ако имате такива, Ви поздравявам. Ако нямате, търсете.

Другите приятелки, нека си стоят като дискове, наредени подред и посягайте към тях, когато Ви се слуша определена музика. Или въобще сменете стила си.

приятелство

И накрая искам да Ви дам един страхотен съвет. Ако искате да имате истинска приятелка, търсете я сред близначките. Те са от тези изключителни хора, които са склонни да делят всичко с човека срещу себе си, ако го харесват и особено ако го обичат. Така както са делили една утроба, едно майчино мляко, едни и същи дрехи, една паница храна, една радост от постигнатият успех с тези, които са присъствали в живота им.

                                  До нови срещи, скъпи приятелки!

Как да открием истинската приятелка: 2 комментария

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *