Как да подобрим паметта си

Screenshot2

Народната мъдрост гласи: лукът предпазва от седем заболявания. И това не е случайно. Полезните вещества, съставляващи в този чудо продукт, помагат за решаването на много здравословни проблеми.

Учените казват, че като се яде 150 грама лук на ден, човек получава половината от дневния прием на витамини А и С, една пета от нормалния калий и калций, които подобряват работата на сърцето и са строителният материал за костната система на тялото. Освен това някои научни публикации предполагат, че лукът има вещества, които могат да забавят образуването на злокачествени клетки и да предотвратят появата на рак на гърдата.

Много е написано и казано за ползите от лука при различни заболявания.

Френски и японски учени внимателно са проучили полезните свойства на лука. И се оказа, че тази уникална зеленчукова култура не само спасява човешкия организъм от патогенни микроби и вируси, но и помага за прочистването и подмладяването на мозъчните клетки — невроните.

Това се дължи на серните съединения, които съставляват лука. Тези съединения се абсорбират лесно от организма и предотвратяват преждевременното стареене на мозъка.

Ефектът върху мозъка се основава на ефектите на активните серни съединения, съдържащи се в лука. Попадайки в мозъка с кръв, тези вещества също почистват невроните и синапсите, поради което се получава подмладяващ ефект.

Японски експерти проведоха проучване, в което подробно беше проучено влиянието на свойствата на лука върху човешкото тяло. Оказа се, че популярният продукт по света увеличава податливостта на положителни емоции, а също така помага за възстановяване на паметта. Това се случва по следния начин. Серните съединения влизат в мозъка заедно с кръвта. Там те подмладяват мозъчните клетки и стимулират тяхната активност.

Отдавна е известно, че лукът може да се съхранява с месеци на хладно и добре проветриво място, но лукът трябва да бъде нарязан непосредствено преди употреба, тъй като той губи лечебните си свойства при продължителен контакт с въздух.

Според експерти е най-полезно да се използва лук, пюре с мед. Той има прекрасен ефект върху организма и е особено полезен за хора в напреднала възраст, предразположени към развитие на склероза.

Лукът подобрява състоянието на емоционалната сфера, намалява чувството на безпокойство, което е рисков фактор за развитието на инсулти и инфаркти. Но по-младите хора не трябва да пренебрегват това растение. Укрепва имунната система и допринася за цялостното оздравяване на организма.

Всичко добро! Бъдете здрави!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *