Как да познаем психологическия садист

психологически садист

                       Здравейте, скъпи приятели!

Днес ще поговорим за хората, които тровят живота ни.

Учените вече доказаха, че когато слушаме оскърбителна и неприятна информация за себе си, когато убиват нашата увереност или ни унижават, в нашият мозък се образуват същите химически вещества равносилни на бой с палка по главата. В нашият организъм се появяват същите хормони и химически съединения като при физическо насилие. Психологическият садист чувства това и на устните му се появява гадна усмивка.

Психологическият садист винаги оправдава своите действия като казва, че винаги говори истината. Той казва, че Вие сам го предизвиквате да каже истината, защото иска да Ви помогне. Иначе как ще научите, че сте дебели, стари, грозни, не се справяте с работата, че на никого не сте нужни и половинката Ви ухажва най-добрата Ви приятелка.

Психологическият садист си намира работа, която е свързана с общуване с хората. Там той най-добре може да се развихри и да изяви своите порочни навици. В много от случаите избират учителската или лекарската професия.

Не се чудете, че детето Ви се прибира от училище унило и не може да Ви обясни как са го унизили и обидили. Детето е в емоционална дупка. Попитайте го какво му е казал училищния педагог.

Ако докторът Ви говори, че Вие сами сте виновни за своята болест, която е неизлечима и скоро може да умрете, пред Вас отново се изправя психологически садист.

психологически садист

Самите хора с такива наклонности много се пазят някой да не ги обиди, оскърби или развали ехидното им жалко настроение.

В миналото имаше известен доктор, чието име няма да спомена, който правеше процедура, която изискваше анестезия, без да прилага упойка. Един ден се наложи неговият колега да му направи същата процедура. Колегата не се замисли и пристъпи към действие без да е направил упойка. Така нашият садист си получи урока и прекрати своята сатанинска практика. Но това не значи, че нещо се е променило в душата му.

Психологически садизъм понякога се проявява и в семейните отношения, макар че изглеждат завоалирани. Това е когато бащата говори на сина си, че никога няма да стане мъж, че е некадърен, че е слабак и за нищо не става. Бащата се оправдава, че мисли  за доброто на детето си, а всъщност той се издевателства над него.

Той говори на жена си колко е глупава, дебела и зле изглеждаща. Изпитва удовлетворение като понижава самочувствието на половинката, получава драгоценна енергия, която отнема от нея.

Психологическия садист много често се проявява в лицето на свекървата. Още в 17-ти и 18-ти век големият процент на убийствата не са били от разбойници по пътищата и грабители по горите, а са били на свекървите, които са посягали на живота на младите си красиви снахи. Това се е случвало в християнските семейства, където на вид е нямало какво да делят в един дом. В днешно време психологическия садизъм се проявява в „старанието” на свекървата да „научи” снахата как да домакинства и тъпче нейното човешко достойнство като я унижава.

психологически садист

Хора, които се стараят да причинят зло, за съжаление, в наше време са много. Преди няколко века са ги наричали вещици. Те често са прибягвали до магии. В днешно време магиите не се наказват от закона и това се използва от психологическите садисти. Те ходят на гробищата, закопават фотографията на човека, когото мразят, надявайки се скоро да умре. Правят фотошоп на фотографиите на близки хора с венци като за мъртъвци. Показват  ги по интернет.

Тези хора са страхливи и в миналото са били най-големите анонимни доносници.

Сега те висят в Интернет и поливат с кал известните, богатите и красивите. Те изкарват своята ненавист, желание да причинят болка и да мъчат другите.

Психологическият садист не бие физически жертвата си. Той изсмуква енергията на човека бавно както паяк смуче жизнените сокове на попаднала в мрежите ме муха. Той убива психически другия човек. Може да каже нищо незначещи на пръв поглед фрази като: „Много зле изглеждаш. Да не си  болна?”

Това може да бъде Вашата приятелка, която е дошла на сватбата Ви и Ви нашепва на ухото, че женихът скоро ще почне да кръшка. Тя ще преиначи нищо незначещи човешки отношения в нещо съвсем различно. Ще развали най-прекрасния Ви ден, който ще запомните с горчивина.

Психологическият садист не Ви причинява физическа болка, не говори нецензурни думи, а под „добронамерен предлог” ще каже, че любимата Ви рокля не Ви отива. Нашето настроение се помрачава, а вестоносецът сияе.

психологически садист

Психологическият садист разкъсва нашата психологическа защита и отнема нашата жизнена витална енергия. Той удължава своя живот за сметка на нашия. Ако е възможно непременно скъсайте отношенията си с този човек. Сложете точка на Вашето общуване. Но ако това не е възможно, просто избягвайте контактите с тези хора.

Не мислете, само защото искрено вярвате в хората, че няма други, които желаят да Ви причинят зло. Защото те прикриват своите намерение под фалшиво оправдание, че Ви мислят доброто. Докарват Ви до депресия и помагат да се разболеете. Те изпитват удоволствие от вашия психологически дискомфорт и се хранят от Вашата енергия като енергийни вампири.

Пазете се от тези хора и избягвайте общуването с тях. Кажете им,че действията и усилията им са понятни за Вас и няма да им позволите да навлизат във Вашето лично пространство.

До нови срещи, скъпи приятели. Бъдете здрави и психически устойчиви! Споделете в социалните мрежи.

Один комментарий к “Как да познаем психологическия садист

  1. Ирина

    Как уже говорилось ранее, оба эти явления носят симбиотический характер и поэтому тесно связаны друг с другом. Человек не бывает только садистом или только мазохистом. Между активным и пассивным проявлением симбиотической связи существует тесное взаимодействие, и поэтому иногда довольно трудно определить, какая из двух страстей овладевает человеком в определенный момент. Но в обоих случаях личность утрачивает свою индивидуальность и свободу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *