Как да предпазим кожата от бръчки


 Мили мои момичета!

В тази моя уводна статия може да не научите нещо ново, но нека да направим първата крачка като си вземете едно тефтерче и да си запишем това, което ни хареса.Нека си обещаем, че ще прилагаме новите си записки в нашето ежедневие.Наистина да за -почнем да обичаме себе си, да се грижим за външния си вид ,за да срещаме възхитителните погледи на околните.                                                  

Времето докосва наша кожа и оставя по нея следи.Те могат да бъдат повърхностни малки бръчици, но могат да бъдат и дълбоки. За съжаление този процес е необратим. Но освен,че зависи от общото стареене на кожата, съществуват фактори, които можем да избегнем и това  зависи изцяло от нас

 Почивайте пълноценно.Ако имате подпухнали очи, тъмни кръгове и бледа кожа-това означава, че не спите достатъчно.За да сте в добра форма, спете по седем или осем часа. За препоръчване е да спите по гръб.Не спете само в една поза-настрани или по корем,защото там където лицето се докосва до възглавницата,кожата се деформира и се получават бръчки.  

                                                                                                          

 Алкохолът в големи количества е вреден Той предизвиква отделяне на течности  и с това обезводнява организма и изсушава кожата.За да може да изкарате токсините на алкохола от организма,трябва реално на всяка глътка алкохол да изпивате  по една чаша вода.  Представете си какво означава това.От друга страна се разширяват кръвоносните съдове и с времето получаваме зачервен цвят на кожата.

                                                                                                                                       

 Пийте достатъчно вода.Загубата на влага е пагубна не само за кожата,но и за целият организъм.Запасете се на работното си място или вкъщи с два литра вода и нека това бъде дневната ви доза.Водата убива глада,изкарва ненужните шлаки и прочиства органите. Полезно е да пиете билков чай. Не прекалявайте с кафето,защото то предизвиква загуба на течности.Заменете кафето с какао.Какаото подобрява кръвообращението,защитава кожата от слънчевите лъчи и я прави по-гладка.

                                                                                                             

 Цигарите са на второ място след слънцето с вредно въздействие върху кожата на лицето. Никотинът свива кръвоносните съдове,намалява притока на хранителни вещества до клетките и разрушава колагена,  тъй като унищожава витамин С. Не можем да спрем времето,но можем да спрем пушенето и да спрем разрушителния процес.                 

  Друг важен момент е правилното хранене . Рибата,плодовете и зеленчуците са първите помощници в борбата срещу бръчките. Рибата е отличен източник на белтъчини и Омега-3. Яжте по-малко мазнини и въглехидрати.Не забравяйте,че най-важните антиоксиданти са витамините А,Е и С,за които ще поговорим по-късно.  

                                                                                                                                       

   За да диша кожата,тя трябва да се почиства редовно. Никога не лягайте, преди да сте почистили лицето си. Използвайте нежен сапун, тонизиращ лосион. Нанесете овлажняващ крем,който ще запази колагена на кожата.Трябва да се знае, че този крем не трябва да се нанася като дневен крем особено зимата.В студено време преди да излезете на вън,мийте се най-малко двадесет минути по-рано.

                                                              Сега ви казвам ДО НОВИ СРЕЩИ!

  

Надявам се,че бях мъничко полезна. Очаквайте новите ми статии и пишете какво бихте искали да намерите като информация на този сайт!

Общуването с вас ми носи радост! До нови срещи,скъпи приятели!

Как да предпазим кожата от бръчки: 101 комментарий

 1. Hectorged

  I can??t seriously aid but appreciate your blog site, your web-site is adorable and good
  I’ve read not one particular article on your blog. You are a large lad
  I significantly get pleasure from your posts. Thanks
  Say “thanks” you for your mother and father that they gave you the world
  hey buddy, this can be a extremely intriguing article

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *