Как да преглътнем раздялата

подарък,gift

                                  Здравейте, скъпи приятели!

Днес ще поговорим за раздялата.

Защо ни е толкова трудно да пуснем човека до нас да си отиде. Споменът за бившия партньор кара в главата ни да нахлуват спомени и цял океан от чувства. Понякога красивите отношения са отплували далеч зад нас, но защо е толкова тежко да изтрием това, което ни е свързвало? Спомняме си само хубавите моменти и не можем да си признаем пред себе си, че сме похарчили най-хубавите си години и чувства за един лош човек, който не заслужава това.

Тези емоции и страхът от бъдещи разочарования могат да Ви накарат да мислите, че никога повече няма да намерите достоен партньор до себе си.

Не изпадайте в депресия. Просто станете, отърсете се от стария прах, дигнете лице към галещите слънчеви лъчи и се погрижете за себе си. Поемете самоконтрол върху своя живот и се опитайте със силата на волята да се избавите от блатото, което се опитва да Ви погълне.

Новите увлечения и интереси ни карат да забравим старите.

Как да забравим мъката и болката по бившия партньор, ако не изградим нови емоции и желания. Това не означава,че веднага трябва да се хвърлим на врата на първия срещнат. Любовта не може да се купи в супермаркета.

Изградете си нова цел. Намерете си или се върнете към старо любимо хоби, например готварство, рисуване, плетене, риболов, туризъм-толкова са много нещата, които могат да Ви харесат.

Когато тъгата по бившия се опита да оплете коварните си пипала около Вас и почувствате, че нещо Ви липсва, заемете се с новата си цел или хоби. Това ще Ви избави от вредните фантазии как да върнете старите отношения.

Погрижете се за себе си.

Стресът ни кара да забравим за евентуалния потенциален риск ако се отдадем на ненужни емоции. Той ни принуждава да забравим срамът и унижението при раздялата и в съзнанието ни да витаят романтични топли прегръдки. Подтиснатите чувства и тревоги ни подтикват да изпитваме нужда от физически контакт с други хора.

Не давайте воля на тъгата.

  • Направете си женско парти.
  • Заемете се с физкултура.
  • Посетете новият салон за разкрасяване. Направете си модерна прическа, маникюр, а какво ще кажете за един приятен отпускащ масаж на цялото тяло. Сменете цвета на косата.
  • Купете си нов тоалет.

Правете това, което Ви доставя удоволствие и не сте имали преди време за него. С една дума научете се да обичате себе си!

Намерете си личност, която да Ви служи за пример.

Около нас има и други хора, които са преживяли раздяла, но са намерили сили да продължат напред. Даже са постигнали много в живота благодарение на силната си воля, труд и добри качества. Представете си че вървите по техния път и когато Ви налегне желанието да позвъните по телефона на бившия или бившата, постъпете както те биха постъпили. Това ще Ви помогне да направите една дебела черта на миналото.

Пазете се от думите „Напълно ще забравя!”

Ако се опитвате да изгоните от главата си напълно мисълта за раздялата, ще имате отличен резултат никога да не я извадите от мислите си. Това важи за всички изкушения, диети и увлечения. Ако сте пушач и се опитвате да не мислите за цигарите, почвате още повече да пушите. Ако сте решили да пазите диета, главата ще Ви е непрекъснато в хладилника. Да не говорим за сладките изкушения на шоколада.

Даже учените са доказали, че ако се опитваме да не мислим за нещо, просто почваме да го сънуваме. Така че, когато си спомните за бившия любим или любима, просто си кажете, че това е част от миналото. После се върнете към Вашите занимания и интереси. Ако харесвате това, което сте постигнали, купете си подарък и го сложете на видно място, за да Ви напомня колко сте силни.

До нови срещи, скъпи приятели. Обичайте себе си и се грижете за своите чувства и тяло. Вие сте уникална и неповторима личност. Никой няма право да Ви наранява, защото това е признак на лошо възпитание. Сега разбирам защо българите псуват на „майка”.

Бъдете себе си и ще постигнете това, което заслужавате да имате в живота!

Споделете в социалните мрежи, натиснете „Харесвам” под статията, ако малко съм успяла да укрепя духа Ви в този момент.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *