Как да се борим с бръчките

 

кожа, бръчки

 

                      Здравейте, мили приятели!

Спомням си един миг от моя живот, когато бях на 19 години. Стоях пред огледалото и загледана в отразяващия се образ си помислих: „Не вярвам, че ще се променя и един ден ще грохна от старостта.Надявам се, че ще бъда изключение на природата.” Колко наивно! Когато човек е млад, той се мисли за недосегаем от съдбата, времето,трудните изпитания и че е вечен. И това е едно от прекрасните неща на младостта.

Но точно сега е времето да предвидим какво ни очаква и да направим първите крачки за да се предпазим от това, което неизменно ни дебне.

Не си мислете:”И утре е ден!” Животът минава като миг, но за жалост разбираме това, когато е вече минал покрай нас. И тогава какво?!

 

„ Оле…Това аз ли съм?!Чакай да си сложа едно цвете в косата, а може би по-добре едно перо от папагала.Как не съм се сетила да си скъся малко роклята до сега? Може би трябва малко да увелича деколтето…Приятелката ми каза, че трябва да си прикрия бръчките.Какви са тия завистливи забележки?! Лично аз нищо не забелязвам откакто си счупих очилата, когато правих утринна гимнастика пред блока по прашки.”

кожа, бръчки

За да избегнем тези комични мигове на стрес трябва да почнем по- рано да се грижим за нашето бъдеще.

Какво представляват бръчките?

Бръчките се появяват на фона на общото остаряване на организма. Те изглеждат като малки неприятни гънки на кожата, сякаш сте забравили да си изгладите„обвивката” сутрин с ютията. Бръчките са два вида- малки повърхностни, едва забележими и дълбоки, стряскащи и отчайващи.

Но годините не са единствената причина за появата на  тези „бразди”.

Фактори, които помагат на бръчките.

—Правенето на гримаси

Тези бръчки са разположени над мимическите мускули. Най-активни са тези в ъгълчетата на устата, на очите,между веждите,между носа и устните.

—Фотостареене на кожата

Широкият спектър на слънчевите лъчи предизвикват образуването на свободни радикали. Те от своя страна разрушават хиалуроновата киселина. Тази важна съставна част от кожата поддържа нейната влажност/действа като попивателна гъба/.Естествено, когато губим влажност, печелим изсъхване и състаряване на кожата.

кожа,бръчки

Ето защо жителите на по-южните части на земното кълбо  по-рано се състаряват, отколкото тези на северното.

Да ви припомня все пак, че става дума да не се излагаме  прекомерно на слънце с цел да гоним тъмен загар. Защото ако се скрием „в миша дупка” от слънцето, ще ходим като „кавалеристи” с криви крайници, поради липса на витамин Д.

Като ви пиша за слънцето, това не означава да кривнете към първия солариум, защото там ще получите същите поразии.

—Временни бръчки

Те се появяват по възглавничките на пръстите, когато дълго държим ръцете си във вода. Също важи и за вашите крачета, когато дълго се разхождате по крайбрежната ивица и нежно ви плискат морските вълни. Второто е по- приятно, защото първото го свързвам, че никой друг освен вас не е измил чиниите,а мъжът ви е забравил да изпере ръчно финото ви бельо.

Тези особени бръчки се появяват от неравномерното попиване на водата от кожата. Хубавото е, че изчезват бързо преди да се явите на конкурса за новото секретарско място.

За да се предпазите от слънчевите лъчи, когато излизате навън през лятото, слагайте защитен крем на всяка гола част на тялото. Това важи особено за жените и мъжете със светла кожа, сини или зелени очи.

кожа,бръчки

Някои грешки, които ви правят да изглеждате по-стари

—Осигурете  си 8 часов сън.

Това е единственото време, когато кожата се възстановява, подхранва се, изменя се нейната киселинност и кръвоснабдяване.

Изключете телевизора, ако още го държите в спалнята, зарежете социалните мрежи поне 20 минути преди сън, защото няма да получите необходимия хормон за сън-мелатонин.

За да не гледате „умно” в тавана може да си измиете зъбите втори път ако сте прекалили с чесъна на вечеря. Или по-добре изпийте чаша прясно мляко, което по вълшебен начин ще премахне тази миризма, а от друга страна ще ви помогне в синтеза на хормона на съня, споменат по-горе

—Спете по гръб.

Притискането на кожата към възглавницата ще ви накара да изглеждате подпухнали на сутринта. От друга страна ще се образуват бръчки на кожата там, където лицето лежи.

Избягвайте също да спите по корем като бебе и да заемате позата на ембрион, лежейки настрани. Все пак вие си имате други проблеми и бебешките колики са зад гърба ви, надявам се.

—Избягвайте стресовите ситуации.

Пет минути стрес и вие губите количеството витамини и минерали, които ви са необходими за цял ден. Хормонът на стреса кортизол  предизвиква разпадането на колагена, което провокира бръчките и възпаленията на хубавото ви личице.

Използвайте всяка свободна минута, за да се отпуснете от нервното напрежение, особено когато сте на работа.

кожа,бръчки

—Не мийте лицето си със сапун.

Сапунът изтрива естествения защитен маслен слой на кожата и я изсушава. Бръчките стават забележими. Използвайте специалните измиващи средства без съдържание на сапун.

—Не пиете достатъчно вода.

Пийте по 8 чаши вода,което се равнява на литър и половина през зимата и два литра през ятото.Овлажнявайте кожата и от вътре.

—Пиете течности през сламка, за да избегнете оцветяване на зъбите от кафе, чай,сок и газирани напитки.Това ще доведе до множество бръчки около устата, подобно на пушачите. Единствено целувката може да оправдае гримасата с устни.

—Не използвате нужната козметика за вашата възраст

Така хвърляте парите си в коша. Кремовете с хиалуронова киселина увеличава влагата в кожата, премахва малките бръчки и предотвратява появата на нови.Обикновено на кремовете за лице пише за коя възраст са подходящи. Просто ако не виждате добре, научете се да си носите очилата, когато пазарувате. В противен случай, ако някой път сте ядосали продавачката, рискувате вместо блондинка, да се появите с морковен цвят на сватбата на бившето ви гадже.

—Не носите слънчеви очила.

Когато излизате, намажете се с крем против слънце. Ако не ви се вижда малко превзето- сложете си шапка и не забравяйте слънчевите очила!

Ако сте стара баба-разбойничка, направо си вземете светъл чадър, който ще ви послужи и за самоотбрана от ухажорите, които искат да ви отмъкнат песията.

кожа,бръчки

—Забравяте за ръцете и кожата на шията.

Ръцете и шията са най-големите издайници на възрастта. Всеки път, когато слагате крем а лицето, не забравяйте тези части на тялото. В противен случай, те ще ви отмъстят жестоко.

—Триете си често енергично очите.

Ако страдате от алергия, обърнете се към личния ви доктор. Иначе рискувате да получите масирана пигментация около очите. Тъмните кръгове ще направят да изглеждате по-възрастна, да не си напомняме семейство Адамс. Бъдете много внимателни с нежната кожа около очите.

—Грижите се само за бръчките.

Не забравяйте, че слънцето предизвиква потъмняването на всички малки петна и помага за появата на нови.Тъмните петна/не говоря за симпатичните лунички/ и нееднородните пигментации състаряват вида ни. Регулярно правете пилинг на кожата и използвайте  препарати, които ще направят по-светли засегнатите участъци.

Как да се предпазим от бръчките

—Осигурете си достатъчно витамин С.Той предпазва кожата от слънцето и помага за възстановяване колагена на кожата. Набавете си крем за лице, както и продукти, съдържащи този подмладяващ антиоксидант.

— Откажете се или намалете до минимум цигарите  и алкохола.

бръчки,кожа

Цигарите свиват кръвоносните съдове и кожата, органите, мозъка и въобще цялото тяло се лишава от кислород и хранителни вещества.Да не говорим, че хем носим специфична миризма, хем портмонето ни олеква.

Алкохолът пък ни кара да търчим често-често в тоалетната и обезводнява организма ни. Лицето на пияницата прилича на изсушена ябълка.

—Направете си очила.

Ако страдате от късогледство или далекогледство, всяко взиране и присвиване на очите, ще ви донесе нови бръки.

—Мийте лицето си сутрин и вечер. Повече не ви е необходимо, рискувате да измиете естествената маслена мантия, която притежава всяка кожа.

—Заменете кафето с какао.

Ако сутрин не ви е по вкуса, направете го поне през деня. Какаото съдържа флаваноли, които подобряват кръвообращението, правят кожата по- гладка и я защитават от слънцето.

—Яжте поне един път в седмицата риба. В нашето семейство всеки четвъртък е „Рибен ден”. Рибата е прекрасен източник на белтъчини и Омега-3 мастни киселини.

бръчки,кожа

Накрая искам да ви споена как правилно да миете лицето си,

 за да се предпазите от бръчки.

—Премахвайте два пъти в седмицата мъртвите клетки на кожата.

Не използвайте тампони при нанасянето на почистващия скраб,за да избегнете нараняване на кожата.

Използвайте пръстите си и естествени продукти от кухнята-утайка от кафе/за тялото/ и захар със зехтин за лицето.

Може да ви изхвърлят от банята, тъй като половинката вероятно ще ви вземе за нахлула тъмнокожа  след  нанасянето на кафената утайка. За ваше спокойствие може да си купите специален препарат за тази цел. Препоръчвам ви абразивните топчета в препарата да са възможно по-малки.

—Използвайте вода със стайна температура.

Топлата вода ще доведе до изсъхване на кожата и нарушаване на мастния баланс.

—Не избирайте най-скъпите продукти за почистване на кожата. Цената не е гарант за качество. Родната ни козметика е достатъчно добра. Четете  опаковките и избягвайте парабените и другите вредни химии. Пазете се от евентуални алергии.

—Много внимателно отмивайте препаратите от лицето си, независимо дали бързате за работа или ви се спи вечер. Не пренебрегвайте зоната на линията на косата, носа и под брадичката.

 

—Ако цял ден сте били в къщи без грим, не е нужно вечер да употребявате измиващи средства. Просто си изплакнете лицето и шията с хладка вода.

—Използвайте само чиста и много мека кърпа. Не е нужно да триете и търкате лицето. Просто нежно попийте водата.

—За да хидратирате добре кожата, нанесете крема веднага след измиването на лицето, докато кожата е още влажна.

Довиждане, мили приятели! Беше ли ви полезна тази статия? Моля, споделете в социалните мрежи!

 

Как да се борим с бръчките: 4 комментария

  1. WilliamMa

    I just couldn’t depart your website before suggesting that I actually enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is going to be back often to check up on new posts Prell

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *