Как да се грижим за черната коса

черна коса

                               Здравейте, скъпи приятели !

Когато споменаваме чернокосите жени, си представяме красивите страстни испански танцьорки. Техните движения преминават от нежни котешки стъпки към силните властни извивки на черна пантера. Тъмният цвят излъчва гъвкавост, блясък, сила и огромна огнена енергия.

Ето защо мъжете смятат, че чернокосите жени са по-жизнени и пълни със заряд. Те приемат чернокосите жени като властни господарки, които са уверени в себе си и обичат да командват в любовта, в секса, у дома и на работата.

Черният цвят се смята за фатален и затова жените с черни коси изглеждат сурови и привличат сексуално със своя екзотичен вид.

 • Черната коса изисква грим.

Ако притежавате светла кожа и зелени или сини очи, нямате никакъв проблем да разкриете тяхната фантастична магия с черен цвят на косата. Единственото, което не трябва да забравяте е да си сложите червило и руж. Иначе рискувате да изглеждате бледа и уморена.

 • Черната коса изостря чертите и прави лицето по- слабо.

Затова се препоръчва за жените с обло и квадратно лице. Ако имате остри черти, не ги подчертавайте с този цвят.

 • Изберете подходящия нюанс.

Ако сте огнена красавица с кадифени кафяви очи и лек загар на кожата по рождение, съветвам Ви да не се боядисвате в най-тъмният нюанс на черното. Нека косата има кафеникав оттенък на черен шоколад.

 • Доверете се на професионалист.

Това важи особено ако имате изрусена коса. Всички знаем, че при изрусяване се променя структурата на косъма. Ако се опитате сама да се превърнете от Русалка в Снежанка, рискувате да придобиете нежелани червени оттенъци на косата. Помнете, че в този случай е много трудно сам да постигнете цвета, показан на опаковката на боята.

 • Ако косата Ви е посивяла.

Черната боя добре покрива всички посивели кичури. Но помнете, че тънката, мазната, сухата коса и таза с по-дебел косъм, задържат боята по различен начин и продължителност.

Ако сте решили за първи път да се боядисате, за препоръчване  е да опитате първо с по-светъл нюанс колко дълго се задържа боята. Черният цвят изисква постоянно поддържане и грижи и за това добре преценете дали ще се справите.

 • Сменяме цвета.

Използвайте трайна боя ако сте решили да потъмните косата си от светло кестенява до черна. Особено ако преди това сте ползвали боя за коса.

черна коса

 • Внимавайте ако имате тънък косъм.

Тънката коса и някои зализани кичури могат да Ви накарат да придобиете „плешив” вид. Не изглежда много съблазняващо, когато кожата на главата Ви прозира под черната коса.

 • Боядисване в домашни условия.

Преди да пристъпите към процедурата, направете тест дали няма да получите алергична реакция към боята. Косата не трябва да е чиста. Намажете челото, ушите и слепоочията, като избягвате косата, с мазен крем. Така ще избегнете да боядисате тези части, които са изложени на показ.

Не забравяйте, че черната коса изисква боядисване на корените на всеки три седмици. Красотата иска грижи.

Как да поддържаме красивият вид на черната коса?

 • Използвайте преса за коса или четка и сешоар.

Гладката коса отразява по красив начин слънчевата светлина. Носете косата си свободна и непокрита от шапки и други аксесоари.

Не забравяйте да използвате защитен спрей  преди топлинната обработка.

 • Измиване.

Използвайте специалните шампоани за боядисана коса. Така ще удължите живота на Вашата боя.

 • Защита срещу слънчевите лъчи на плажа.

Слънчевите лъчи намаляват интензивността на черния цвят. Ако Ви се налага по-дълъг престой навън, непременно нанесете върху косата лак с UV защита. Това важи за летния и за зимния период. Използвайте шапки и кърпи на плажа, за да защитите боядисаната си коса, особено ако плувате в морето. Солените кристали пречупват слънчевите лъчи като лупа. Изплакнете косата си с нормална вода след излизане от морето.

 • Да направим лъскава грива.

Най-добър ефект се получава, ако след измиване и леко подсушаване помогнем на косата със зехтин, амарантово или арганово масло. Капнете няколко капки от маслото на дланите си, разтрийте го и после нанесете на косата с нежни движения.

Как да боядисаме косата с естествени оцветители?

Нарежете на ситно 250 грама зелени орехи, счукайте същият грамаж черни маслини с костилките, добавете 15 „гвоздейчета” сух карамфил, не забравяйте и 3 грама черна къна. Всичко това се вари в 3 литра вода, докато течността стане на половина. Измийте косата си и след като стане почти суха, намажете с отварата корените и цялата коса с мека четка. Направете си тюрбан от найлон и кърпа и постойте така два часа. Изплакнете обилно с вода.

Ако желаете по-наситен цвят, може да преспите с отварата и на сутринта да изплакнете косата.

черна коса

До нови срещи, скъпи приятели. Натиснете like и споделете в социалните мрежи ако сте научили нещо интересно! Нека и другите чернокоси красавици го прочетат!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *