КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НАШАТА КОСА

 

yoyo2

                                 Здравейте, скъпи приятели!

Почти всички знаем,че 20% от красотата на жената зависи от косата. За съжаление не можем да се разминем с няколко маски и масажи и да се отпуснем,че няма да има проблеми занапред.Грижите трябва да продължат през целия живот.Косата подобно на нашата кожа е подложена непрекъснато на атмосферните влияния, прах ,сух въздух, палещи слънчеви лъчи, хлорирана вода от чешмата.Това суши, чупи, уврежда косъма.Всичко, което желае нашата коса, това е да е чиста и правилно подхранена.

Храната,трябва да бъде умело подбрана.Необходимо е да съдържа калций, цинк и магнезий. Затова прибавете в менюто си млечни продукти и мазнини от растителен произход-зехтин, слънчогледово масло. Ако имате мазна коса, не консумирайте прекалено сладки неща,шоколади и тестени изделия.Не четкайте косата по 100 пъти вечер,както препоръчват повечето фризьори.Това предизвиква мастните клетки да работят ускорено.

 Много е важно как мием и подсушаваме косата.Ще попитате колко често трябва да правим това. Изборите са няколко-зависи какъв тип коса имате.  Аз Ви препоръчвам да го правите,когато е необходимо. Ако я миете много често, може да я увредите. Но ако излезете с мазна коса, непременно ще срещнете бившия. Сухата коса се мие по-рядко.Тя е чуплива и често цъфти.Имам отлична маска, която няма да позволи това.Може би трябва да Ви я кажа в друга статия, но просто не мога да се въздържа! Купувате си шишенце рициново масло, смесвате го с добре разбит жълтък/ако имате дълга коса-може два жълтъка/, добавяте няколко капки алкохол.Нанасяте тази смес тази смес два часа преди да влезете в банята.Увивате главата си с найлон,отгоре с хавлиена кърпа.Измивате косата с мек шампоан поне два пъти. Внимание! Водата не трябва да е гореща,защото остава ефект до следващото миене-парфюм»Великденско яйце».Това важи и когато мием мазната коса, температурата трябва да бъде между 35 и 40 градуса.

Не изливайте шампоана направо върху косата! Сипете го в шепа и леко го разредете с вода.Ако шампоанът е с лечебен ефект, например против пърхот,оставете го да действа поне три минути.Много е полезно при нанасяне на шампоана, да масажирате корените на косата.

Внимание! Ако имате високо кръвно налягане или други проблеми върху окосмената част на главата,не ви го препоръчвам.

 Някой да ползва сапун? Забравете!Косата губи своя блясък и еластичност, а когато се опитвате да я срешете, направо ще счупите гребена.Не Ви напомних,че е добре преди миене на косата,да я разрешите,така ще бъде по-лесно да го направите след това.Изберете си подходящ шампоан специално за Вашата коса.След като го изплакнете,е добре да сложите балсам,който също трябва да престои поне три минути ,преди да бъде измит.

Подсушете косата си по възможност с топла кърпа.Не търкайте главата си с нетърпеливи движения, а просто нежно попийте водата.

 Най добре е косата да се суши на стайна температура.Това го правим винаги през лятото. Не излагайте главата си на слънце, защото влажната коса е много чувствителна.

 През зимата не стойте над печката с мокра коса, защото може да Ви се случат неочаквани и опасни изненади.

 Сешоарът не е за препоръчване! Но аз лично не мога да го избегна през зимата.Ако искате да получите обем, то най-добре е да сложите спрей за термозащита по  цялата коса.Наведете глава и в това положение изсушете косата с помощта на сешоар.Като се изправите, ще имате ефект на ЛЪВИЦА! Ако имате дълга коса, когато си лягате,за да имате същият ефект,хванете си косата на опашка на темето.                                                                                                                                                  Помнете!Ако нанасяте препарат върху косата,трябва да я разрешите,за да се разнесе равномерно.Препаратът за косата не се нанася върху кожата на главата. Действието му се подсилва ако завиете главата с найлон и затоплена хавлия.Върху кожата на главата се нанасят препаратите за  мазна коса и против пърхот.

Ако косата почне да оредява,по- добре е да се простите с дългата коса и да си направите младежка къса прическа.

                                          До нови срещи!

Один комментарий к “КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НАШАТА КОСА

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *