Как да се грижим за нашите деца и съпрузи

                 Здравейте мили дами!

 

Вчера беше международният ден на жената-8 март!

Всички се чувствахме като кралици-ухажвани от мъжкия пол,отрупани с букети от цветя и подаръци.Не сервирахме, не миехме чинии.

Сега е време да се събудим и да надникнем в кухнята дали няма една кула от немити чаши и чинии. А може би  вашият господар на сърцето не е успял да се напие от радост и е предпочел да превърне празника в реалност като е измил поне част от всичко.

 

Деца, съпрузи

 

И сега, когато се връщаме към действителността, искам да ви разкажа една история.

 

Един мъдрец събрал своите ученици.

Извадил глинен съд, няколко речни камъни, купчинка по-дребни камъни и торбичка с пясък.

Напълнил глинения съд с речните камъни и попитал учениците дали е пълен. Те поклатили одобрително глава.

После добавил древните камъчета в глинения съд, които се наместили в празното пространство между едрите камъни.Учениците гледали удивено.

Накрая изсипал пясъка от торбичката,който естествено намерил къде се разположи.

Мъдрецът погледнал към учениците и им обяснил:

 

Това, което виждате е вашият живот.

Всичко, което е най- важно за вас и ако го загубите, това ще нарани най- силно душата ви е вашето семейство, вашата половинка, вашите деца, вашето здраве. 

Това са речните камъни.

Дребните камъни са вашия поминък, службата при господаря, къщата, конят или каруцата. Това са другите неща, които имат второстепенен план във вашия живот.

Пясъкът олицетворява всички дребни неща, които понякога си въобразяване, че са много важни, но когато емоциите отминат, ги пренебрегвате.

 

Ако изсипете първо пясъка в глинения съд, нямате да може да поберете вътре дребните и речните камъни!!! Това ще се случи и във вашият живот.Ако хвърляте всичките си сили за справяне с дребните неща, няма да може да ви остане време и енергия за важните неща.

Как да се грижим за нашите деца?

 

деца,съпруг,семейство,грижи

 

Запомнете нещо много важно! Уважението винаги трябва да е взаимно. Ако подхождате с уважение към своите деца, ще получите същото от тях.

 

Има много теории как да възпитаваме, как да се грижим за децата, как да ги обичаме…

 

Моите любими правила:

 

-Когато обещаете нещо на детето, не го забравяйте, защото то помни вашето обещание и всеки ден чака то да се сбъдне.

Разбира се, обещанието трябва да е реално изпълнимо, защото ако му обещаете, че ако без да иска изстиска пастата за зъби, с цел да си измие зъбите — после да я върнете отново в тубата, малко ще се затрудните.

 

-Разговаряйте с децата как са прекарали деня. Така ще научите кое е важно за тях. Вашите деца ще се почувстват по-сигурни, че някой седи зад тях, интересува се и се грижи всеки миг,независимо дали сте на работа или у дома.

В това не се включват въпроси как е била облечена новата млада учителка и татко дали е ходил надълго да говори с нея.

 

-Изслушвайте децата без да ги съдите.Когато ви се доверят, пазете малките им тайни.

 

-Не се отнасяйте към тях снизходително. Децата са много чувствителни, нека да разберат, че тяхното мнение е важно.

 

деца,съпрузи, грижи

 

-Не бъдете язвителни с малките съкровища.Думите ви ще бъдат запомнени за цял живот.

 

-Когато децата направят нещо нередно, не бързайте да им крещите истерично и да ги пращате наказани в ъгъла.

Спокойно им обяснете, че постъпката им не е хубава и защо не трябва да правят така.Децата са готови да поемат всяка нова информация и да си направят нужните изводи с ваша помощ.

 

Работещите майки често се обвиняват, че не обръщат достатъчно внимание на децата си.

 

Всички знаем, че децата се чувстват много щастливи,когато им подарите част от времето, когато се върнете от работа.Така те се чувстват значими и обичани.

 

-Не изпращайте децата от входа на жилището директно към телевизора или компютъра.

 

-Пригответе вечерята заедно с тях.Нека да измият зеленчуците и направят салата ако са по-големи. Ако са малки, накарайте ги да подредят салфетките, приборите за хранене.

Внимавайте със семейния сервиз, защото един ден да не се чудите защо детето ви не иска да се жени. Явно сте му обещали да му вземете първия подарен сватбен сервиз.

 

дете,грижи,съпрузи

 

-Говорете си с детето,докато ви помага.Попитайте го за какво си мечтае. Ако желанието е осъществимо, може някой път да го изненадате приятно.Това ще му донесе много приятни мигове и ще го запомни завинаги.

 

-Накарайте съпруга ви да помогне с решението на трудна задача по математика, ако вие не можете да се справите, защото въпреки че сте била «отличничката на класа», не можете да си спомните таблицата за умножение.

 

Децата обожават да играят навън.Помогнете им в игрите.

 

Особено щастлив ще се почувства вашият съсед, ако детето ви непрекъснато показва какви звуци издават домашните животни или как индианците преследват конете в прерията. Може пък да си е пъхнал два банана в ушите и да сънува, че е сам на безлюден остров.

 

-Вземете си ден отпуска или използвайте почивния ден.Заведете децата в музея, зоопарка,на кино или на току що гастролиращия цирк във вашия град.Намерете картата на мястото, където живеете и заедно с тях изберете мястото, където ще се забавлявате. После обядвайте заедно и решете как ще прекарате остатъка от деня.

 

деца,съпрузи,грижи

 

-Идете в близкия парк. Скачайте на въже, играйте на криеница, кажете на децата да ви научат на техните нови игри. После почерпете победителите и победените с лакомства, които обичат.

 

-Почувствайте се отново като дете. Разказвайте си смешни анекдоти и се смейте с вашите деца.

-Идете на плаж, плувайте кучешката, спуснете се по водната пързалка!

Внимание-ако размерът ви е XXXL-има опасност басейна да остане без вода! За утеха-купете си сладолед.

 

-Ако е зима.Излезте да си направите снежен човек, замеряйте се със снежни топки.

 

Как да се грижим за нашите съпрузи?

 

Научно е доказано, че най стабилните бракове се крепят върху интелектуално равенство и приятелство. За мен най-важното е взаимното уважение и любов, която се запазва с годините.
Най-голямата тайна на здравия брак е:

Умейте да се държите един за друг в най-трудния момент. Това съм го изпитала лично и смело мога да кажа, че през този период се изгражда дълбока емоционална връзка.

След преживените катаклизми, стрес и мигове на взаимна подкрепа, едва ли ще ви направи голямо впечатление,че партньорът ви не е улучил коша за пране, когато си е сменял чорапите. Вашата любов е много по-силна от тези малки подробности.

Не позволявайте романтиката между вас и съпруга ви да изчезне напълно.

Малкият жест в подходящ момент носи мили емоции.Не са ви нужни много пари, за да покажете, че не сте забравили важна дата.
Аз лично не познавам семейство, в което не съществуват разногласия.
Важното е, когато се получи сблъсък на интереси, да съумеем да намерим заедно разумно разрешение на проблема.
Правим огромна грешка ако не изслушаме съпруга си и враждебните чувства вземат връх.

 

деца,съпруг,грижи,караница

Какво  трябва да избегнем, когато сме много ядосани:

 

-Не се връщайте към минали грешки на съпруга ви.
-Не говорете обидни и грозни думи, въпреки гнева ви.
-Не си лягайте сърдити, като се обръщате с гръб към партньора си и да оставите кошмарите да нахлуят в съня ви.

Помнете:

-Въпреки спора и разногласията, той ви обича и вие го обичате.

-Не преглъщайте гнева, а спокойно обяснете своята гледна точка.

Познавам хора, които в къщи мълчат и като отидат в магазина решават да си излеят гнева върху касиерката. Само, че тук получават отпор от цялата опашка. Почват да се карат с хората на опашката и тъй като не мирясват, отиват да се карат с хората на спирката или в автобуса с кондуктора.

Какъв е извода, колкото потискате гнева си, толкова повече врагове си намирате.

-Не обвинявайте съпруга си.Помислете как заедно може да решите спора с взаимни отстъпки от двете страни.

 

-Когато искате нещо от от партньора си, кажете му го директно. Той няма да ви откаже./ Разбира се, ако желанието не е палто от норка.Всичко си има граници./Мъжете не са ясновидци, за да познаят какво си мислите.Те предпочитат вие да им кажете. Женската интуиция не може да се сравни с мъжката. Жените могат да се разбират помежду си с недомлъвки, поглед, леко трепване на веждите, докато мъжете искат директно да им се каже.

 

деца ,партньор, съпруг, грижи

 

Всеки пълнолетен човек има свой изграден характер.

Не се опитвайте да превъзпитавате своя съпруг. Когато сте казали «ДА» пред олтара, вие сте го приели такъв какъвто е. Когато се дразните от някоя негова черта, помислете си за всички хубави и прекрасни неща, които пазите в сърцето си.

Как да го запазим?Един добър съвет от моята баба: «Когато сутрин станеш, първото нещо което трябва да направиш, е да приведеш в добър вид своята външност.»

Представяте ли си? Събуждате се и първото нещо пред погледа ви рошава ВЕЩИЦА с размазан грим от снощи и с три скъсани копчета на домашната рокля.Ще си помислите: «Дали не сънувам още кошмари?»

Изглеждайте приятно в негово присъствие. Ухайте приятно на чистота от ежедневната баня, а не да убивате миризмата на пот/която в носа на другите предизвиква образа на ПОР/с миризмата на скъп парфюм.

Не е задължително да си уголемявате бюста със силикон, защото съпругът ви от това може да стане подозрителен.Няма нищо по лошо от ревнива половинка.

-Разпределете си наново домашните задължения. Това ще зарадва съпруга ви, особено ако мрази да хвърля боклука или да простира прането.

-Правете любов по нов начин. Това не означава да изпробвате всички пози на Кама Сутра, особено ако имате високо кръвно налягане или ишиас.

 

деца,съпрузи,грижи

 

-Всеки има право на лично пространство. Уважавайте го.Никога не бъркайте в телефона на партньора, не му проверявайте личната поща, не му контролирайте историята на лаптопа.

Има един анекдот: «По добре е да не се следим, защото можем да се хванем!»Вие можете да видите нещо, което е невинно и да направите от мухата слон.

-Постарайте се да разнообразите ежедневието си. Посетете нови места или току що открилото се ново заведение.

Преди това проверете какви са посетителите, за да не останете стреснати от някой щур младежки рап купон, а вие да се спъвате в дългата рокля с гол гръб.

-Казвайте си по-често «Обичам те!»

Може да ви се струва глезено,но като го повторите няколко пъти, ще свикнете.Това е същото, когато се опитвате да кажете на свекървата «мама».Отначало е малко трудно, но после се свиква.

 

-Позволете си заедно да гледате футбол, макар много да не си падате по тоя спорт. Може пък да ви стане интересно! Така ще имате възможност друг път да гледате любимия си балет или фигурно пързаляне.

-Излежавайте се в почивния ден, но преди това пратете децата при свекървата.Сложете си смешна шапка, маска от новогодишната нощ,медицинска престилка или друго забавно нещо- не изключвам еротично бельо.Сервирайте на любимия ви съпруг кафе в леглото.Гарантирам ви,че денят ви ще мине много весело и следващият спокоен почивен ден, вие също ще бъдете приятно изненадани.

 

деца,съпрузи, грижи

 

Не чакайте кога ще имате много пари и време, за да се отпуснете! Радвайте се сега в този момент на дребните и красиви неща от живота!

-Отделяйте време за себе си!

-Научете се първо да обичате себе си, така ще се научите да обичате и другите  около вас.

-Когато имате порив да кажете на вашето дете, съпруг, родител, приятелка, че ги обичате, не потискайте думите в сърцето си!

Прегърнете ги и им го кажете, защото утре може да е късно.

Животът ни сервира непрекъснато изненади. Днес сме тук, утре сме на «хавайските острови».мдеца,съпрузи, грижи

 

До нови срещи, скъпи приятели. Ако ви харесват моите статии,споделете ги с вашите приятели в социалните мрежи!

Один комментарий к “Как да се грижим за нашите деца и съпрузи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *