Как да се грижим за устните

 

красиви устни,сухи устни,Грижи за устните

Красивите устни са привлекателно украшение на лицето

Един път чух мъж да говори на друг за своята любима:«Когато се събудих и погледнах нейните устни, сякаш видях красива разцъфнала роза!» Това много ме впечатли. Но за да се получи този ефект, трябва не само майката природа да ни е дарила с красиви форми, но и трябва да се потрудим мъничко. Кожата на устните се отличава от тази на лицето с това, че има много тънък рогов слой. Няма масти жлези, не може лесно да се овлажнява отвътре. Не съдържа кератин в своята структура и това я прави много нежна и лесно се влияе от външните фактори. Не съдържа и меланин, който да я предпазва от слънчевите лъчи и не може да потъмнее като кожата, а директно изгаря. Три последователни стъпки трябва да направим за да изглеждат устните ни красиви-ЕКСФОЛИРАНЕ,ОВЛАЖНЯВАНЕ И ПОДХРАНВАНЕ. Ще кажете,че това го знаете от грижите за кожата на лицето и тялото. Да така е, но тука нещата са малко по-различни, защото ще се погрижим за много деликатно място.                                           ЕКСФОЛИРАНЕ- Най лесният начин е да си купите подходящ ексфолиянт от магазина. Но тук ще се възползваме от това, което можем да намерим у дома. Можем да не отделяме време специално за тази дейност, просто след като си измием зъбите, да почистим с течен сапун четката и след това да «измием» устните. Четката трябва да е влажна.Само не прекалявайте с натиска-много нежно и внимателно.Ако бързате за работа, намажете след това устните с балсам и сте готови. Може да използвате и друг начин. Смесете чаена лъжица сода със същото количество вода. Разтъркайте с върха на пръстите устните с тази смес. Може би това е най подходящият вариант, тъй като содата е ситна и не е толкова агресивна. Някои препоръчват да се употребява захар смесена със зехтин, но за мен с тази смес трябва да ексфолираме някои по-груби участъци. Който и начин да си изберете, това ще премахне мъртвите клетки и ще помогне за поемането на овлажняващите и подхранващите вещества. Пак ще ви помоля да бъдете внимателни, защото тази красива роза няма бодли да се защити и може да заприлича на увехнала.  

 ОВЛАЖНЯВАНЕ

Най бързият начин да накарате клетките да се възстановят след ексфолизацията е да намажете кожата с млечен продукт.Намажете устните със сметана и постойте няколко минути така.Кожата ще стане мека и гладка.

Най-предпочитаният в козметиката натурален продукт е пчелният мед. Той е известен още от времето на Клеопатра.Този ценен продукт овлажнява, подхранва, има антибактериални свойства, предпазва от инфекции, ускорява зарастването на ранички по устните.

И така -изгонете пчелите от стаята и затворете прозорците. Нанесете няколко капки пчелен мед върху устните с леко потупване. Кожата бързо ще го абсорбира. Правете тази процедура няколко пъти на ден, разбира се ако не сте на работа и още по- често ако получавате целувки! А сега сериозно-НЕ СИ ОБЛИЗВАЙТЕ ЧЕСТО УСТНИТЕ! Това води до изсушаване на кожата чрез процеса наречен осмоза /молекулите на водата преминават от среда с по-ниска концентрация към тази с по-висока/, а нашата слюнка на езика съдържа 99% вода. Ако почуствате,че ви изсъхват устните по добре си пийнете вода и така ще успеете да  ги навлажните. Дехидратацията  се отразява зле не само на кожата, но и на целия организъм. Пийте често по малко вода-около литър и половина на ден -до два литра.

ПОДХРАНВАНЕ

Най-доброто средство за подхранване е подходящият балсам за устни. Той трябва да съдържа слънцезащитен фактор, защото както споменахме в кожата на устните няма меланоцити.Това важи особено ако обичате да си хапвате цитруси. Цитрусите съдържат  киселина,която на слънце може да предизвика алергична реакция.

Предпочитайте балсами с витамини-А,Е и С. Те имат антиоксидантни качества /борят се със свободните радикали, предизвикващи рак на кожата/и ще ви избавят от ненужните токсини в устните.

А СЕГА КАК ДА ПРЕДПАЗИМ КОЖАТА НА УСТНИТЕ ОТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННИ БРЪЧКИ.

Всеки път когато нанасяте крем около устните, правете леки спираловидни движения по посока на часовниковата стрелка. Масажирайте и ъгълчетата на устата.

Да не забравим и ГИМНАСТИКАТА!

Нашите устни са обградени с ограда от мускули. И така, застанете пред огледалото.Сложете пръсти върху ъгълчетата на устата. Не стискайте челюсти , а притиснете само устните една към друга. Ако имате вече някоя бръчица, виждате ли как тя се изпъва при напрежението. Направете го 10 пъти. По нататък ще решите колко пъти ще ви е приятно да го правите.

Друг начин ДА ОСВЕЖИТЕ УСТНИТЕ СИ!

Пъхнете двата малки пръста в ъгълчетата на устата си и я разпънете настрани все едно,че сте АКУЛА. После свийте устни все едно,че свирите с уста.Направете го пет пъти и ще усетите притока на кръв към вашите устни.

Помнете. КОГАТО НЕ ПРАВИМ ГИМНАСТИКА НА УСТАТА/да ви напомня,че това важи и за очите/,ОТВОРЪТ СЕ СВИВА.А КОГАТО ПРАВИМ-ЕФЕКТЪТ Е ОБРАТЕН-ОТВОРЪТ СЕ ОТВАРЯ!Устните стават по-сочни и красиви.Пожелавам ви красиви устни като рози и да получавате много целувки от любимите ви хора!Моля, споделете в социалните мрежи!

Один комментарий к “Как да се грижим за устните

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *