Как да се избавим от целулита

 

 

pregnat2

        Здравейте, скъпи приятели!    

Може би ще се ви се види чудно, но когато мъжете се намират близо до гола плът, не се интересуват от дребните несъвършенства. За разлика от тях, милиони жени се вглеждат в огледалото с безпокойство. Ах…Тези неравни трапчинки по бедрата, ханша, коремчето, горната част на ръцете-как ме дразнят! И тук пак мъжете имат предимство-техните мастни клетки имат по-различна структура от тази на жените. При мъжете свързващите фибри, които задържат мазнините са диагонално разположени, докато при жените са хоризонтално. В резултат на това, когато се увеличават мастните клетки при жените, мазнините изскачат навън през процепите.

Промените, настъпващи през пубертета вследствие бушуващите хормони, по-нататък- бременност и отново война на хормоните, приема на противозачатъчни средства-вкарване на мъжки хормони в женското тяло или при климактериума- » героите са уморени» — всичко това води до просмукване на клетките с течности. Нарушен е нормалният механизъм,при който към клетките се изтласква кръв и хранителни вещества и се извличат отпадъците от тях. Мастните клетки подгизват от вода, набъбват и стесняват капилярите. Кръвообращението се нарушава и получаваме награда-кожа като «портокалова кора» или така наречения целулит.

Една от причините за появата на целулита  е наднорменото тегло.

Друга причина е задържането на вода, което при мастните клетки е доста по-голямо от това на обикновените клетки.

Заседналият начин на живот забавя кръвообращението! Кожата не получава достатъчно кръв и кислород, за да бъде подхранвана.

Пушенето, прекаляването с алкохол, кафе и лошото хранене- води до образуването на свободни радикали, които атакуват колагена и я правят тънка и тя губи свежият си вид.

Всички места на нашето тяло, които имат целулит, страдат от липса на движение- ето защо,за да подобрим кръвообращението в тези области ,трябва да разберем че е време да се раздвижим. По нататък следват-редовен масаж,хранителен режим, богат на полезни вещества и премахване на вредните токсини.

Движете се!

Изминавайте всеки ден на бърз ход поне 10-15 минутно разстояние. Ако не можете да излизате навън, купете си батут или пътечка за тичане. Скачането на батут в продължение на 15 минути, се равнява на 30 минутно бягане навън. Не е нужно да скачате до тавана, но така няма да си натоварите гръбначният стълб.

Правете гимнастика!

Така ще натрупате мускули, които ще изравнят неприятните издутини по кожата. Ако правите упражнения по 10 минути всеки ден, ще спомогнете за стопяване на мастните клетки, причиняващи целулита. Карайте велосипед, плувайте, танцувайте, ако сте под 40 години-тичайте, правете фитнес с видеозапис. Изберете това, което ви допада- но помнете, че трябва да направите мускули там, където е целулита.

Изберете правилен хранителен режим!

За да премахнете целулита,трябва да премахнете мазнините, които го причиняват.

Пийте по два литра вода на ден.Така ще помогнете за извеждане на вредните токсини от организма.

Намалете солта-тя задържа водата в клетките. Забравете за сладките и мазни храни.

Консумирайте свежи плодове и зеленчуци.Те съдържат антиоксиданти,чието действие знаете вече. Яжте храни богати на калий-това са броколи, кайсии, пъпеши, моркови.Калият балансира нивата на телесните течности. Наблягайте на рибата-тя съдържа мастни киселини и е ценен източник от хранителни вещества за всяка кожа.

Пийте настойка от копър, градински чай, върбинка. Те имат пречистващ ефект.

Стимулиране на кожата

Има много разнообразни начини за борба с целулита в скъпите салони, но там ще ви трябва дебело портмоне. Тук говорим за неща, които ще ни помогнат в домашни условия. Купете си голяма мека четка с естествени влакна, която няма да нарани кожата ви ако сте много темпераментни и се увлечете с омразата си към целулита. Започваме да правим масаж на тялото всеки ден. Не забравяйте преди това да овлажните кожата си, особено ако е суха.Можете да опитате с антицелулитетен крем. Четкайте тялото с широки движения , като започнете от ходилата и спазвате посока към сърцето. Правете  това сутрин или вечер преди душ или вана.

Тази процедура ще засили кръвообращението и лимфния поток, така ще се се избегне задържането на течности, които издуват»удавените» мастни клетки.Другата хубава новина е ,че премахвате мъртвите клетки от кожата и тя става нежна  и гладка като на бебе.

Масажирайте ръчно целулита!

Внимателно и енергично разтривайте проблемните места с движения, напомнящи месене на тесто. Леките пощипвания също подобряват кръвообращението. Повтарям ви пак да не бъдете агресивни в омразата си към тлъстините, защото може да си навредите.

Солени бани

При силна интоксикация може да използвате може да използвате киснене в гореща и солена вода.Тук се използва факта, че при изпотяване на кожата, солената вода ще изсмуче токсините от порите.

Разтворете половин килограм готварска сол във водата на ваната, която трябва да е с поносима висока температура. Потопете се до шията и стойте от 10 до 15 минути. Внимавайте да не останете по -дълго  време във ваната, защото е опасно! Процедурата се прави веднаж седмично преди сън. Но ако се наложи да я направите през деня, трябва след това да легнете поне за два часа. Както сте «осолени», подсушете се със затоплена хавлия. Облечете си нощницата или пижамата и веднага под завивката.

Като се събудите, направете си душ, разтрийте тялото си енергично с хавлиената кърпа и хидратирайте тялото си с подходящ крем.

Внимание!

Солените бани не се препоръчват за хора с нарушения в кръвното налягане, сърдечни и бъбречни заболявания. Солената вода предизвиква временно спадане на кръвното налягане, затова трябва бавно да станете от ваната, да седнете на ръба и после да се подсушите. Може да почуствате гадене и замайване от прочистващото действие. Най добре ще е да навиете часовника на «домашният ви помощник» да дойде и да ви извади от ваната.

А сега ви оставям да си съберете мислите и да решите от къде да започнете.Пожелавам ви успех, скъпи дами!

сантиметър

 

Один комментарий к “Как да се избавим от целулита

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *