Как да се предпазим от безпорядък в гардероба

wardrobe

     Здравейте, мили приятели!

Казано откровено, не си падам по израза “идеална домакиня”.

Може би защото преди се стараех да бъда такава, но се убедих, че това само ни пречи да живеем в мир със собственото си АЗ.

Всички живеем в своя собствен свят, създаден от илюзии, мечти и желания.

Тази сутрин се събудих и почувствах, че в главата ми е пълна каша. Прегледах пощата си. Тя беше препълнена от писма с предложения как да забогатея. Преди това трябваше да купя разни курсове и да напълня други джобове, за да помогна на други да забогатеят. Отдавна се каня да разчистя абонаментите си.

Мама ми е казвала, че ако в главата Ви е хаос, в гардероба Ви също цари безпорядък. Наврях си носа в гардероба и наистина ми се стори, че нещо не е наред. Имаше неща, които не ми създадоха приятна емоция.

Както трябва да се избавим от негативните мисли в главата, така трябва да прочистим гардероба и да изхвърлим излишните непотребни неща.

Да започваме! Има доста „скъпоценности”, с които ни е трудно да се разделим. Моят съвет е да проявите безмилостно отношение към тях и веднага да се отървете от досадното им присъствие в живота Ви.

Грозните стари дрехи, които носите у дома.

Раздърпани стари тениски, провиснали анцузи, пеньоара с малките петна от боята за коса или домашните пантофи, на които малкото Ви куче си е пробвало зъбите още ли са пред очите Ви? Веднага ги запратете в коша.

Може да сте се чувствали уютно в тях след тежък работен ден, но те са си свършили своята работа.

woman

В къщи може да изглеждате по- елегантно като си облечете нещо свободно, удобно и в което изглеждате добре. Не карайте любимите хора да Ви гледат в къщи като на човек, който не уважава себе си, а после да изисквате от тях уважение. Как няма да Ви нарекат „вещица” като ходите раздърпана, с ролки на главата и си влачите краката от разлепената подметка на домашните пантофи. По-добре яхнете метлата на „Баба Яга”.

Дрехи, които предизвикват лоши спомени.

Сватбената рокля от разпадналият се отдавна Ваш брак. Защо Ви е? Мислите да я облечете отново, да я подарите на дъщеря си или на най-добрата си приятелка… Не го правете. Ще Ви кажа защо. Дрехите носят информация. Другите ще ги застигне Вашата съдба.

Скъпата рокля с гол гръб, може би Ви напомня за деня на бала, в който любимият Ви „изчезна” заедно с приятелката Ви.

Елегантният костюм от габардин навярно никога няма да облечете, защото Ви напомня деня, в който не позволихте на шефа да Ви щипе по дупето и той Ви изрита от службата.

Всичко, което Ви разваля прекрасното настроение, да полети към кофите с боклук.

Съветвам Ви да изхвърляте дрехите в някой кош, който не стои под прозореца Ви. Лично аз съм изпитвала неприятни чувства като гледах как циганите мериха дрехите ми и се превиваха от смях.

Модни изцепки.

wardrobe2

Може би си спомняте как вдъхновени от висшата мода сте си ушили тоалет, който не е видял бял свят. Вие сте го облекли пред огледалото, мислили сте да се снимате в него, но не сте посмели, за да не станете за смях.

Защо го пазите? Та той не става даже за Деня на всички светии, нито за бал с маски. Освободете нещастната закачалка в гардероба.

Вещи, които се дублират.

Ако си купите четири еднакви бикини, това не е проблем. Но ако си вземете четири рокли с различни окраски и еднакъв модел, вече е проблем. Забелязвате, че обличате само една от тях, а другите цветове не Ви отиват. Смело изберете „фаворита” и се отървете от другите.

Дрехи, които не Ви стават.

Купили сте ги отдавна, защото сте мислили да отслабнете и ги държите на преден план. В същото време не правите нищо по въпроса и това Ви кара да се чувствате гузни, разваля настроението Ви. Подценявате волята и възможностите си. Всичко навън!

Дрехи, купени преди три години и необлечени.

wardrobe1

Навярно сте си мислили да ги носите някой път, но това е останало само в намеренията Ви.

Някои имат в къщи такива „реликви”, които държат по десет и петнадесет години.

Не си правете илюзии,че един ден модата ще се върне и ще ги облечете.

Освободете пространството за нови удобни и красиви неща във Вашия живот.

Дрехи, които чакат с години да ги ремонтирате.

Прегледайте ги. Тези, които стават за ремонт, занесете още днес на шивач Тези, които не подлежат на „реанимация”, изхвърлете. Не превръщайте гардероба в „гробище” от ненужни вещи.

Накрая един съвет.

Не лекувайте нервите си с пазаруване на излишни ненужни вещи!

Ако имате такава мания към дрехите, просто се насочете към нещо друго. Може би сте си мечтаели за нещо различно и по-голямо, но все не са Ви стигали парите. Сега е време да се вземете в ръце и да осъществите мечтата си.

wardrobe3

До нови срещи, скъпи приятели!

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *