Как да се храним здравословно

diete

               Здравейте, драгоценни!

                                                          

 • Закусвайте редовно! Доверете се   на овесената каша.Тя ще ви засити за по-дълго време и няма да позволи   да се нахвърлите върху малките прегрешения преди обяд.                                                                                                                            
 • Не пазарувайте на гладен стомах! НЕ СИ ТИ, КОГАТО СИ ГЛАДЕН. Проучванията сочат,че когато човек е в това състояние, е склонен да граби големи количества високо калорични храни.В крайна сметка оставате без празно място в хладилника и с изпразнено портмоне.
 • Не съдете за храната по нейната опаковка! Вредните и нездравословни храни се крият зад красиви, лъскави и съблазнителни опаковки.Помислете логично-в живота често човек се сблъсква с подобни ситуации.
 • Спете добре! Броят на часовете, прекарани в леглото, ви «държат далеч от хладилника». Ако не сте се добре наспали, обикновено  компенсирате с обилно хранене стресирания организъм.
 • Надхитрете лакомията! Сложете яденето в по-малка чиния и го нарежете на малки хапки.Така ще излъжете мозъка, че сте изяли пълна чиния.
 • Яжте бавно!Дори ако много бързате и „изгълтате» храната на две на три, не посягайте за допълнително. Спрете! Чувството за ситост идва след 20 минути. Уверете се сами.
 • Хранете се често с малки количества храна.Така няма да получите изпъкнало коремче и винаги ще чувствате ситост.

diete

 • Избягвайте подсладените газирани напитки!С тях ще погълнете доста калории и покрай тях вредни подсладители и други ненужни за организма неща. Няма нищо по-хубаво от водата. Измива всички вредни шлаки и опъва бръчките.
 • Не сядайте на масата малко преди полунощ!Това ще ви спести допълнителните 250 калории и кошмарните сънища на пълен корем.Това не означава пък да правите трохи в леглото,защото тогава ще сънувате студенокръвни пълзящи.Това не съм го измислила аз-това го знаят нашите баби.                                           
 • Яжте сурови продукти! Основен дял в храната  трябва да имат натуралните продукти. Не гответе храната, която може да я консумирате сурова.За да бъдете здрави, с красива кожа,трябва да получавате ежедневните витамини, минерали и калории. Ако си мислете, че пазейки жестоки диети, ще имате румен тен, кадифена кожа, без бръчки и неприятни пъпки, жестоко се лъжете. Продължителните диети ще ви доближат до бленувания силует,но ще навредят на вашата кожа.
 • Не е нужно да изпитвате вина. Не се обвинявайте ако сте хапнали нещо калорично, може би сладко. Кажете  си просто,че организмът е имал нужда от него.Често мозъкът ни подсказва какво ни липсва.
 • Забравете за числата-килограмите може да са в застой. Първите три килограма се свалят по-бързо. Но после организмът се стресира и почва да  трупа запаси в мастните депа, защото се страхува че хладилникът се е изпразнил.
 • Обичайте себе си! Обичайте тялото си, независимо колко килограма тежите. Вие сте един уникален, единствен човек и така ви е създал БОГ.
 • Забелязала съм,че  пълничките са винаги в добро настроение, докато пазещите диети са «озлобени тигрици».Така че бъдете себе си и помнете всичко в нормалните граници е позволено и красиво!

oslabvane

 

До нови срещи, драгоценни! Споделете в социалните мрежи! Нека и вашите приятели изглеждат в добра форма!

Один комментарий к “Как да се храним здравословно

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *