Как да укрепим мускулите си

 

мускули,гимнастика

Мускулите на нашето тяло се нуждаят от движение и гимнастика

Преди хиляди години човек сам се е грижил за всичко.За да се нахрани е трябвало да извървява големи разстояния, да преследва дивеча с ловкост и издържливост. Всичко това е свързано с огромно натоварване на мускулите. Представете си! Ние имаме около 600 броя мускули. Те са нашите органи за сила, бързина и ловкост. Обгръщат цялото ни тяло като мантия.

От медицинска гледна точка-мускулите ни трябват,за да извършваме разнообразни движения, а не «за красота». Но от естетична гледна точка всеки е съгласен, че новите представи за красиво тяло не може да мине без този елемент. Ако не се движим достатъчно, мускулната тъкан се превръща в съединителна, между нейните влакна се появяват мастни ямички, за съжаление. Това се нарича»топене на мускулите». Да предположим, че днес сте на 25 години, но когато станете на 65 години, ще ви останат около половината мускулни клетки. Ето затова трябва да тренираме нашите мускули, за да ги запазим.

Всички учени са единодушни-една от най-големите причини за остаряването на организма е намаляването на мускулната маса! Физическата активност допринася за опазване на нервните клетки. Това влияе и на мозъка-стимулира се оросяването, производството на медиатъри, подобрява се връзката между отделните нервни клетки, което води до запазване на паметта. Сърдечният мускул укрепва, с него и кръвоносните съдове. Засилва се обмяната на веществата, предотвратява се заплахата от диабет. Да не говорим за депресията! Виждали ли сте човек, който  бяга в  парка ,плува или танцува под ритъма на музиката, да е привел рамене от лошо настроение.

Ще кажете: Ох не мога да започна!Да всяко начало е трудно! На всички е известно, че съвместните тренировки в компания са по- приятни от самостоятелните да поканите някой да сподели вашите първи крачки в спорта. Внимание! Ако сте над 40 години, не ви препоръчвам да бягате, освен ако не сте го вършили цял живот. Това ще разтърси всичките ви органи, особено бъбреците, което не е препоръчително. Може просто да ускорите крачка при прехода на дадено разстояние.

За да се заздравят мускулите, има само един начин. Той се нарича  Гимнастика.Този, който нищо не прави в тази насока, ще каже-каква досада! Почнете с ниски амплитуди и малък брой на упражненията, които ще харесате на първо време. С напредването на дните ще увеличавате броя на упражненията и ще почнете да изпитвате удоволствие, ще почувствате удовлетворение от себе си. Повярвайте ми, ще се почувствате щастливи от движението! Ако много ви мързи, пуснете си хубава музика и танцувайте!

Огледайте се в огледалото внимателно и с много любов. Преценете кои са ви критичните точки на тялото и се заемете с тях най-напред. Може в понеделник да правите гимнастика на коремните мускули, във вторник на мускулите на ханша, в сряда на друго и т.н.

Много е важно да контролирате дишането си.Когато свивате мускулите-издишвате, а когато ги разпускате-вдишвайте.Това важи особено за коремните преси. Младите момичета, които са ги правили преди да родят, много бързо се възстановяват с тях след като станат майки, а от друга страна това ще ги предпази от стрии. 

Когато мускулите укрепват, мазнините се свиват и кожата отгоре е красива и гладка. Когато имаме мастни натрупвания под кожата, гледката не е перфектна.

Всички видове спорт,които развиват мускулите на корема, краката и седалището предотвратяват целулита: плувайте,карайте велосипед, танцувайте, ако здравето ви позволява-бягайте в парка!Бъдете здрави, стройни и щастливи!

Как да укрепим мускулите си: 4 комментария

  1. Уведомление: alkaline water

  2. Уведомление: alkaline water

  3. Уведомление: Land

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *