Как да забавим стареенето

Когато говорим за остаряване, си представяме старица и старец. Но в медицината съществува друго описание за стареене и как да се борим с първите признаци.
Първи признак:
Загуба и намаляване на мускулна маса.
Защо възрастните хора имат по-малко мускули от младите? Защото с възрастта човек започва по-малко да се движи. Ако искате да не стареете и да бъдете във форма, трябва непременно повече да се движите. При това не само аеробни натоварвания, а още и силови такива. Питате какво е силово натоварване. Това е упражнение с вашите килограми.
Например да правите клякане. Ако човек има развита мускулатура, може да клякате до много пъти. Докато човек със слаба такава, едвам може да направи три пъти клякане и изправяне. И това ще бъде силово натоварване, защото употребявате усилия. Всеки следващ път ще може да увеличавате броя и с това ще се увеличава мускулната маса. Това ще намалява степента на вашето стареене.
Втори признак:
Снижаване на умствените способности.
Реакциите на нервната система се забавят.
За да се борите с това, трябва да се четат книги, да се изучават чужди езици.
Трети признак:
Снижаване на качеството на хранене. У много хора се губи апетит. Те не се хранят редовно. Започват да налитат на сладко повече. Обичат да хапват торти и бонбонки. Това е защото върви изменение на обмяната на веществата.
Четвърти признак:
Повишение на количеството на приеманите лекарства. Ако човек употребява дори едно лекарство, той се трови. Ако човек приема пет лекарства, то рискът от усложнения се увеличава десет пъти.
Излиза, че всички горни признаци, които са изброени, лекарите искат да преборят чрез лекарства.
Пети признак:
Снижаване на хормоналния баланс.
С това също може да се борим.
Всички тези пет признака показват степента на стареене. Как да се борим тези неприятности?
Първо:
Да намалим поеманите лекарства.
Това означава, че някои лекарства могат да се съчетаят или заменят с хранителни добавки. Всеки добър геронтолог може да се справи с това. Той разбира, че всяко лекарство е токсин, борбата към токсините с възрастта намалява. Тъй че колкото по-малко лекарства, по-малко токсини в организма. Това е ключов момент. Намаляване на поеманите лекарства. Лекарствата не лекуват, а само намаляват симптомите. С осъзнаването на това поемате по пътя на здравето.
Има три механизма как да повишим хормоналния баланс.
Единият е приемане на микродози от нуждаещите се хормони. Но това не се прави у нас. Но в напредналите европейски държави прилагат тази заместваща терапия на хормони с много добър ефект.
Вторият начин е да стимулираме нашият хормонален баланс. Трябва да знаете, че всички ваши заспали жлези са живи, освен ако не са отстранени с операция. Те се управляват от хипоталамуса. Той се намира в задната черепна ямка. Той е цар на всички жлези с вътрешна секреция.
За да работи добре този център, трябва да увеличим кръвния поток към главния мозък. Това означава, че трябва да обърнем внимание на нашата шия, защото през нея минават всички артерии, които хранят главния мозък. Трябва да се прави гимнастика на шията. Така се повишава хормоналния баланс и това е клинично доказано и проверено./Не си измисляйте ваши упражнения, защото може да си навредите! Може да ги намерите в Интернет/
Трети фактор за да се произвеждат естествени хормони е повишаване обмяната на веществата. За да се стимулира, трябва да ходите много пеша. Ходенето го препоръчвам като едно от най-добрите лекарства от всички болести.
Да не забравяме силовите натоварвания. Това са лицеви опори, прикляквания, дигане на гири и който може да посещава тренажори в залите. Може да ги правите два или три пъти по шестдесет минути.
По повод снижаването на умствените способности. Снижаването на тези способности намалява със снижаването на кръвния поток към главния мозък. Това е свързано с деформация на шейните прешлени и наличие на остеохондроза. Тук гимнастика на шията също играе огромна роля. Ако шията е прещипана, човек няма сили да се занимава с нищо. Ако има добър кръвен поток към мозъка, той може леко да изучава езици, да запомня, да се занимава с умствена дейност.
Всичко е взаимосвързано.
Храненето е също важен момент.
Най-важните вещества, които трябва да приемат възрастните хора са мазнини и протеини. Те консумират сутрин овесени каши, където няма нищо. Те ядат даже макароните с хляб. Захарта и всякакво брашно не са нужни, защото обмяната е ниска, организмът се окислява и тази среда е любима за туморните образувания.
Добре е да приемате сирене, сметана, яйца и животински продукти.
Ако не ядете мазнини, ще имате малко кислород във вашето тяло, защото в белите дробове има сърфактант /повърхностно активно вещество/, което изправя алвеолите и кислородът по-лесно се абсорбира.
Когато се движите също увеличавате кислорода в организма. Но ако не ядете мазнини, вашите бели дробове ще са сухи и дори да се движите, няма да има нужния ефект.
Казват, че младите имат добър тургор на кожата, а възрастните са съсухрени. Това всичко е свойство на мазнините. Жените като остаряват, кожата им става суха и те се мажат с мазен крем.
Запомнете, че трябва да почнете с първите препоръки и накрая с храненето.
Ако всичко това го разказвахме на нашите деца, то продължителността на живота би била много по-голяма.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *