Как да запазим доброто настроение

no

                 Здравейте, скъпи приятели!

В днешния напрегнат живот често се чудим по какъв начин да си помогнем малко  и да получим поне мъничка доза по-добро настроение. До скоро предпочитах да пия билкови хапчета, които са съчетани с валериан.

Тръгвам за работа, пия две хапчета. Ядосат ме клиентите, пия две хапчета.

Но всяко нещо си има своя край. Каква беше моята изненада, когато разбрах, че съществуват и храни, които могат да помогнат да повишим падналите градуси на разклатеното ни настроение.

Свикнали сме в повечето случаи да се „успокояваме” с нещо изкушаващо сладко и доста калорично. Но за съжаление тези лакомства ни дават бърз и краткосрочен прилив на енергия. След кратко време обесваме отново нос.

Ще Ви разкрия и разкажа  за някои продукти, които помагат за възстановяването на хубавото настроение и самочувствие. Най-важното е, че те въобще няма да повлияят върху Вашата фигура.

Цитруси.

Цитрусите съдържат огромно количество фибри и витамин С. Последните научни изследвания са показали, че този вълшебен витамин намалява нивото на хормоните, които предизвикват стрес, например на кортизол.

Има ги по всяко време на пазара. Преди години, цитруси можеше да си купим само преди Коледа и по Нова година. Ето защо само като ги видя и ме обхваща празнично настроение. Да не говорим как ще се почувствате след чаша пресен ароматен фреш.

way9

Спанак.

Не всеки си пада по този зеленчук, но ако го приготвим както трябва, просто ще се влюбите в това блюдо. Магнезия, който се намира в спанака, влияе положително върху нервната система като намалява нивото на стрес. Препоръчва се консумацията на суров спанак, например като съставна част на салата, тъй като при топлинна обработка губи част от полезните витамини и минерали.

Спомням си филма за Помпай моряка. Той ядеше спанак, за да стане силен от него. Но освен това, Помпай беше винаги в добро настроение, когато показваше силните си мускули.

imdkd

Авокадо.

Съдържа антиоксиданти като витамин С, калий и полезни растителни мазнини. Всички тези неща събрани накуп понижават кръвното налягане.

Авокадо може също да се намери почти по всяко време на пазара. Интересното е, че всеки разказва някоя своя нова или измислена рецепта за консумиране. Някои го чакат да придобие кафяв цвят, други го хапват докато е зелено. Независимо от това, този плод е предпочитан екзотичен и търсен продукт.

dlfu

Шам-фъстъци.

Намалете стреса и напрежението с витамин В6 и омега-3 мастни киселини, които ще намерите във вкусния шам-фъсътък.

Тези апетитни ядки ще заситят апетита на всеки, който посегне към тях, паради голямото количество на фибри.

td;

Сьомга.

Не може да не сте чули за високото съдържание на омега-3 в тази фина и примамваща със своя розов цвят риба. Но най полезното е, че тази мастна киселина поддържа нормалното ниво на кортизола и адреналина в кръвта и от там се грижи за хубавото Ви настроение и предпазва от нервни изблици.

iaf

Боровинка.

Кой не е посягал в планината към тези апетитни красиви малки плодове, изпратени сякаш от горската фея. Боровинките имат свойството да предпазват клетките от разрушителното действие на свободните радикали. Сваляме напрежението благодарение на ударната доза на витамин С.

oi

Изследванията са доказали, че хората с богато съдържание в кръвта на витамин С, по-малко страдат от стрес. Така, че пушачите трябва допълнително да приемат от този витамин, защото цигарите го унищожават. Не се чудете, че повечето хора с цигара между зъбите, гледат сърдито.

Риба тон.

Една средна порция ще задоволи наполовина нуждите от витамин В1, В3 и В6. А това са витамини, които имат влияние върху нервната система и действат положително върху прекрасното Ви настроение. Да не забравим и за омега-3 мастни киселини, които са Ви до болка вече познати.mnb

До нови срещи, скъпи приятели! Надявам се, че сте научили нещо интересно. Споделете в социалните мрежи, за да научат и Вашите приятели как да си поддържат доброто настроение!

Один комментарий к “Как да запазим доброто настроение

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *