Как да запазим мъжката младост

 

мечтател

             Здравейте,скъпи приятели!

Днес темата ще е изцяло за мъжете.   Доскоро мъжките бръчки се свързваха със зрялата уравновесеност, стабилност и опит в живота. Помните ли колко секси изглеждаха шерифите и каубоите от американските филми? Сега обаче времената се промениха. Изискванията към мъжкия образ са други. Сега той е изкусителен мачо със замечтан поглед, гладко избръснато и поддържано лице, с изискана прическа и ухаещ на скъп парфюм. Или не! Има още един образ-това е едрият, със силно развити мускули мъж, с обръсната глава, внушителен врат, този който посвещава свободното си време на фитнес залата. И двата вида изискват доста усилия. В днешно време мъжът трябва да бъде на ниво и да издържа на конкуренцията, както в личния, така и в професионалния живот.

 

 

Кои са недостатъците с които се борят мъжете?

— Прекалено окосмяване и изпотяване, което ги доближава до маймунския им произход.

-Торбички под очите, свързано с нощния им живот или рядко от болест на бъбреците.

-Плешивост, макар че мъжете го свързват с обяснението, че са секс машини. Има един анекдот на тази тема. Когато плешивостта е над челото, жената е виновна, защото слага длан на тази част и вика: » Стига! Стига…» А когато е на темето, жената натиска тази част и вика: » Още! Още…»

-Корем и паласки. Ох как да се откажем от пържените картофки и студена бира, особено ако има футболно първенство!

-Двойна брадичка- Е, това няма да е приоритет само за жените.

Бръчки по лицето, отпускане на кожата.

Голям нос, малък пенис. Макар, че казват едното не води до другото.

А сега малко по-сериозно, защото мъжката половина може да ми се обиди. Моля ви, присъстващите винаги правят изключение.

 

muskuli

 

Започваме с епилациятa

Дълготрайна епилация

Няма такава епилация, която да се окаже окончателна. Но в продължение на няколко месеца можем да се освободим на по-голяма част от растежа на космите. Има три вида епилации:

-Електрическа

Лазерна

-С радиочестотна, пулсиращо контролирана честота

Тези техники не се прилагат на бузите и на гърба, където дълбочината на луковиците на космите е по- голяма.

Електрическа епилация При тази техника се подава ток с помощта на игла направо в луковицата на косъма. Това трае дълго, защото космите се третират един по един. Процедурата е болезнена и резултатът трае около година и половина.

 

Лазер и пулсираща светлина

Този метод дава бързо и безболезнено премахване на големи участъци на окосмяване.

Светлинният лъч, може да бъде лазерен или пулсиращ, отива направо в луковицата на косъма. Тя се разрушава под въздействието на топлината. Не се засягат кожата и нейните компоненти- потни жлези и кръвоносни съдове. Разрушават се само космите, които са във фазата на растеж. Космите във фазата на покой или остаряващи биват буквално изгорени. За да бъда по-ясна, трябва да ви обясня, че косъмът преминава през три фази на развитие. Косъмът се появява, расте, преминава в покой и в последния етап умира, като се замества от друг. Между отделните косми не съществува синхрон.

За да има добър резултата от лазерната терапия, се изискват няколко последователни процедури.Интервалът помежду им е от осем седмици, докато целият цикъл трае 18 месеца.

 

Изпотяване

 

Това е естествен процес, който поддържа телесната температура.

Самата пот съдържа 99% вода, плюс -амоняк, урея, лактенова киселина и натриев хлорид. По кожата се намират бактерии и когато се смесят с потта, тя почва да се разлага и оттам идва лош «аромат».

Хиперхидрозата представлява много силно,нерегулирано отделяне на пот.

Тя се дели на два вида:

 

-Първично свръхизпотяване

 Изявява се при стрес, спортуване, трудово усилие, влажност на въздуха, топлина.

Вторично свръхизпотяване

Причинява се от някои болести

-инфекции, съпроводени с висока температура.

-тумори, диабет,отклонения на щитовидната жлеза, болести на сърцето

-нарушение на хормоналния баланс при бременност и менопауза

Този процес може да бъде свързан и с употребата на алкохол, опиати, антидепресанти и подправки.

Прекаленото изпотяване може да доведе до рани на кожата. Може да доведе до тежки психически травми,поради неприятната миризма и да ви донесе интимни и социални неудобства.

 

kolelo

 

 Как да си помогнем?

Най-леснодостъпните мерки за премахване на потта и нейното «ухание в мрака» е:

-Купете си най-после антисептичен сапун и поне един път дневно се изкъпете.

Имах еди познат «Лека му пръст»,чийто доктор му беше казал да не се къпе, защото кожата губела защитните си свойства и щял да се разболее. Да отбележа, че докторът явно страдаше от старческа деменция. Та жената на този човек всеки ден ни се молеше да го убедим да си смени чорапите и да се изкъпе. Казвам ви самата истина. Жената се разболя от най-страшната болест поради терзанията по време на перестройката и си отиде първа от този свят. Нашият приятел си отиде веднага след нея, тъй като ги свързваше огромна  любов.

-Вместо всеки ден да си купувате пиячка или цигари, отделете някой лев за дезодорант  или за талк.

-Похарчете малко пари и си купете обувки от естествена кожа.Така краката ви няма да се изпотяват.

-Не носете изкуствени дрехи в лятната горещина. Веднъж изпотите ли се в тях, хвърлете ги незабавно в прането. На второто изпотяване така адски миришат, че на мухите им се завива свят.

-Сменяйте си ежедневно чорапите и си мийте краката преди лягане, освен ако не използвате миризмата за прогонване на комарите. Но не забравяйте, че може да прогоните и любовницата, даже и жената.

-Не консумирайте силни подправки! Същото важи и за чесън и лук- вашата пот ще носи ухание на това, което сте яли.

Ако всичко това не помага, идват на помощ

Терапиите с медикаменти

-Превъзходен резултат дава  така наречената йонофореза, но тя е ако имате проблеми с ръцете и краката.

-Ако се изпотявате от нерви- ще ви помогнат анксидлитиците.

-Намаляване на потоотделянето се постига и с препарати, съдържащи алуминиев хлорид.

 

Помнете, че трябва да се консултирате с доктор!

-Последната терапия е инжекции с ботулинов токсин-ботокс. Този препарат предизвиква химична парализа на ниво потни жлези в подмишниците и ръцете.

Облекчението идва след 48 часа и трае от 6 до 12 месеца.

 

plesiv2

 

 

Плешивост

Когато оплешивяването настъпи по-рано, то видимо състарява лицето.За да се избегнат и някои психични разтройства,свързани с това, добре ще е да  се обърнете към специалист. Това може да е последствие на недостиг на витамини или прием на някои лекарства, водещи до последствие на косопад.

Първата стъпка в борбата с това бедствие е терапията с медикаменти.

Финастерид -предписва се при начално оплешивяване на мъжете над 18 години.Приема се 24 месеца. Потиска метаболизма на тестостерона.

Миноксидил- активира кръвоснабдяването на косъма. Следва повторно израстване на космите след няколко месеца, но лечението трябва да продължи  и след това.

При недостиг на витамини и минерали се използва МЕЗОТЕРАПИЯ.  Правят се пет седмици по една процедура. Следва една процедура в месеца.

 

Когато няма друга алтернатива, се прибягва до една техника наречена

Мини-присадка

Тя се осъществява под местна упойка, без пациента да влиза в болница. За всяка една присадка са необходими от 1 до 3 часа. Взима се част от постоянната коса на клиента и се присажда на нужното място.

Присадката се взима от тилната област на пациента, срязва се на мини присадки с по 3 косъма. Може да се извадят и фоликули на косъма, един по един, без това да остави белези.

Правят се прозорчета с острие и присадките се поставят една до друга, за да покрият нужните участъци.

Може да имате болки, които отшумяват от аналгин.

Два дена след терапията главата се измива с антисептичен шампуан. Появяват се корички, които падат на десетия ден.

Косата почва да расте 4 месеца след операцията. Два месеца след това може да повторите процедурата т.е. шест месеца след операцията.

 

Подмладяване на мъжката кожа

 

muzko lice

 

Една от най лесните процедури е

Пилинг на кожата

При пилинга се отстраняват мъртвите клетки и нечистотии, а кожата става мека и гладка. Най добро въздействие за бързо възстановяване има млякото, така че е добре след пилинга да си направим подходящата маска от цедено кисело мляко.

Пилингите биват два вида:

-с плодов екстрат

-с трихлороцветна киселина

Друга процедура за подмладяване е

Мезолифтинг

Прави се коктейл от витамини/А,С,Е и др./,добавят се микроелементи цинк, селен, инжектира се чрез мезотерапия.Така може да се възстанови кожата на лицето, а също и на кожата на врата. Правят се средно 4 процедури с промеждутък от два месеца. Продължава се с една поцудура на 4 месеца.

Затопляне и фотоподмладяване

Тук се стимулира производството на колаген и оттам идва лифтинг ефект.Прилагат се при сбръчкана кожа, белези от акне, пигментни петна.

Процедурите не предизвикват зачервяване на кожните участъци и имат траен ефект. Необходими са пет процедури по 20 минути с почивка между тях от три седмици при фотоподмладяването и  две процедури при затоплянето.

Съществуват и няколко техники за премахване на бръчки, бразди, белези от акне и травми. Това са така наречените техники за попълване.

 

Липолиза

Тук се изтеглят подкожните излишни мазнини в области, които не се поддават на физически упражнения и диети. Това са областите под брадичката, по корема, ханша  и гърдите.

 

Липолифтинг

Взема се мазнина от клиента чрез липопункция, пречиства се и се инжектира в нужната зона. Прави се с местна упойка. Не оставя белези.

-Възстановяват се белези след травми.

-Попълват се дълбоки бръчки, скули, брадичка.

-Фалопластика-у величава се обема на пениса.

Връщане на младежкият поглед

Когато кожата на клепачите се отпусне, погледът изглежда уморен и тъжен. Понякога това е съпроводено с появата на торбички под очите.

Това може да се избегне чрез:

-инжектиране на витамини и хиалуронова киселина

-попълване на тъмните кръгове и бръчки със собствена мазнина

-инжекции с ботокс за отпускане на мускулите, които причиняват бръчките.

Бръчките на челото, между веждите и тези «пачи крак» не се попълват. Тук на помощ идва така наречения » ботулинов токсин». Прави се инжекция на съответния мускул, отговорен за появата на бръчките. Не остават следи. Ефектът трае 6 месеца. Ефективна терапия се прави от три инжекции през пет месеца. Следващите се правят един път в годината. Лекарят трябва да познава добре анатомиата на лицевите мускули.

pogled

                  До нови срещи,скъпи приятели!

                        Надявам се, че съм ви била полезна!

Один комментарий к “Как да запазим мъжката младост

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *