Как да запазим зрението си

eye

Визуалните упражнения осигуряват безценни ползи не само за очите, но и за други органи.

 Гимнастиката ви позволява да:

  1. Отпуснете се Дори 5-минутна почивка в работата или изучаването на нов материал ще даде възможност да се разсеете, да получите сила и да се подготвите за по-нататъшно решаване на най-трудните задачи. Когато правите упражнения, вие се разсейвате от това, което се случва наоколо. В същото време получавате възможност да се съсредоточите върху личните чувства. Безпокойството и нервността изчезват сами.
  2. Подобряват паметта и като цяло разширяват възможностите на мозъка. Правейки упражнения, вие активирате мозъчното кръвообращение. Това допринася за стимулиране на регенеративните и регулаторни процеси.
  3. Премахнете умората . Преминавайки от монотонна работа, масажирайки очните ябълки, отпускате всички нервни окончания.
  4. Подобрете зрението . Много упражнения са особено ефективни в детството. С редовното им прилагане (особено при миопия в началния етап) наистина е възможно да се върне 100% от зрението, дори ако то вече е започнало да намалява.
  5. Стимулирайте слъзните канали . Специалните упражнения ви позволяват да забравите за сухотата на очите, усещането за парене, което го придружава, за да направите външния вид свеж и здрав.
  6. Спрете загубата на зрение . Възстановяването на кръвоснабдяването стимулира притока на витамини и кислород към най-важните елементи на очите.

Желая ти здраве във всички органи и пари във всички джобове, шкафове и куфари!

Превод от статията на д-р Ангелина Пасхалиди и на клипа на Адме

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *