Как съдбата манипулира нашия живот

съдба

               Здравейте, мили приятели!

В тази статия ще разгледаме как съдбата влияе върху нашия живот и какво трябва да направим, за да постигнем хармония и щастие в него.

Този свят е съставен от строги закони. Във Вселената не съществува хаос. Няма нещо, което се случва случайно.

 Ако говорим за физическата реалност, този факт е очевиден и естествен. Ние ги уважаваме физическите закони. Никой не се опитва да мине през стена, да хвърли нагоре предмет и да очаква да замине в космоса. Това е сферата на грубата материална реалност.

Но има тънка или фина реалност и ако говорим за съдбата, тя действа именно в тази реалност.

В съдбата има събития, които имат знака минус, това са негативни събития. Можем ли да си направим сметка, че това се случва от нашите постъпки и получаваме реакция след време. Дали трябва да обвиним някого?

Тънкия закон на съдбата е връзката между причини и следствия.

Законът на съдбата се явява трети закон на Нютон.

В сферата на физиката, законът звучи, че на всяка сила на действие, има противодействие. В тънката сфера действа същият закон.

Но има събития със знака плюс. Например вълна на финансов успех, успех в кариерата. Разбираме ли тези обстоятелства, как тези събития идват в нашия живот? Мислим си, че птичката на щастието е кацнала на нашето рамо и никога няма да си отиде. Виждаме хората, които ни заобикалят като конкуренти и почваме даже да страним от тях. Така нашата сполука се превръща в проблем.

Ако имате сполука, а непрекъснато живеете в страх от загуба, то това вече не е сполука.

Ако успехът няма твърда платформа, той се превръща в негатив. В този случай успехът разрушава вашия живот, а не го изграждат.

Както споменах във физическия живот и във фината тънка реалност има закони. И последствията, които се случват идват от преплитанията на тези закони. Те работят, когато нещо правим.

Едни наши действия довеждат до позитивни следствия, а други- до негативни.

На нашите събития с отрицателен знак може да повлияем, ако грамотно знаем как трябва да действаме.

съдба

Хората чакат, обикновено, да се случи нещо лошо и после се опитват да го поправят. Негативните последици трябва да се избавят преди още да са се появили.

Съдбата има различни стадии на проява. Отначало тя е като зърно, което не е още покълнало. Още няма никакви събития. Просто е в зародиш някаква негативна програма.

Следващият стадий е, когато набъбва почвата и от там нещо се показва. За сега още нищо не се вижда. Ние сме добре със здравето, с парите, имаме хубави взаимоотношения, но вече се появяват някакви малки знаци-негативната програма е покълнала.

Третият стадий е, когато растението расте и показва своята негативна сила, в нашия живот влиза нещо разрушаващо.

Четвъртият стадий е, когато всичко се разрушава. Не трябва да чакаме този стадий.

Трябва да имаме знания как да влияем на позитивните фактори и на негативните.

Помислете коя от двете Ви половини /лява и дясна/ боледува повече. Това са хронически болести. Защо се случва така, че едната половина боледува повече? При някои ги боли по средата, а при други и от двете страни. Вие даже не сте забелязвали досега това, но сега се замислете.

Сега ще разплетем всичко. Който се интересува от астрология, знае че има две най-мощни планети, които влияят на нашата съдба. Това са слънцето и луната. Това са нашите най-мощни позитивни източници на енергия. Слънчевата енергия е мъжката енергия, а лунната е женска. Тези две сили образуват нашия живот. Те ни въздействат чрез нашите родители.

 Нашата лява половина е построена от женска енергия, а дясната от мъжка.

 Ако имате някаква обида или сте разгневени на баща си, то това се отразява на дясната половина на тялото.

Когато прекъсвате контакт или имате неприятност с майка си, това се проявява на лявата половина на тялото.

съдба

Мъжката енергия е тази, която постига успех в живота. Ако имате конфликт със слънчевата енергия, Вие ще имате две последствия.

Първото е, че тази енергия въобще няма да се прояви в живота Ви. Това означава, че сте неуверен човек, който не може нищо да постигне в живота си, няма на какво да се опрете, защото нямате енергия.

Второто, което ще получите е, че ако тази енергия пробие по каналите към вас, тя ще бъде трудна. Това е енергия на жестоките мъже, които постигат всичко, като тъпчат главите на другите. Когато са готови да унищожат всеки, който се съпротивлява. Подобно на бизнеса в края на миналия век при нас.

Може да забележите корените на това явление, ако някой не е съгласен с Вас и Вие веднага изпадате в ярост. Това се явява вследствие на прекъсната връзка с мъжката енергия.

Какво представлява прекъсването на женската енергия. Означава, че в живота ви няма да има хармония. Женската енергия ни успокоява. Когато погледнете вечер луната, тя ни дава успокояваща, охлаждаща страстите енергия. Казват, че луната дава вкус на плодовете и затова тези в парниците са безвкусни. Женската енергия се изразява в естетизъм, финес и начин на добро красиво представяне. Когато е прекъснат контактът с майката, се губи това представяне и увереността в себе си. Няма да има хармония.

 Жената изглажда острите ъгли. Мъжете ценят жените, защото покрай тях те се успокояват. Жената дава вътрешна хармония на мъжа, някаква опора и изглажда мъжкия характер.

Ако имате проблеми със средната част на тялото, то това е защото не сте се реализирали в живота. В средата се намира гръбначният стълб и на неговата дължина се намират чакри.

 Ако живеете не по своето предназначение, просто се приспособявате в живота, когато харчите енергия за дребни суети, изразходвате своята жизнена енергия и ще имате проблеми с гръбначния стълб.

Ако ние сме нещастни, значи не живеем правилно.

Какво става с нас, когато не зачитаме законите на съдбата?

Има една фраза: „Нашите болести и нашите врагове, са нашите най- добри учители!” Помислете колко това според Вас отговаря на истината.

За това, че няма нищо случайно, показва фактът,че за всичко стои някаква начална сила на любов, която влиза в нашия живот. Това може да бъде опека, грижа, за която даже да не подозираме, че съществува.

съдба

Животът на всеки статистически човек е прост, колкото и да Ви се струва сложен. Всички проблеми се явяват в две, три ситуации. Ако се загледате в своя живот, ще забележите, че тези две, три ситуации постоянно се повтарят във Вашия живот. Това са кармически уроци, които човек получава като обратна връзка от живота. Ето ти тези три проблема, които трябва да преодолееш в живота си, за изпълниш своята мисия в живота. Ние какво правим? Обвиняваме някой човек, който е свързан с проблема или някакво стихийно бедствие, детето, партньора, правителството. Ние не се сещаме да надникнем вътре в себе си.

Направете анализ на своя живот и намерете тези три повтарящи се ситуации. Какво е това и къде се повтаря.

Зад всички тези закони стои любящата сила на Вселената. Тя ни дава тези негативни явления, които не са наказания. Това са уроци. Ние сме ученици в този живот и никой не ни наказва. Ние просто се обучаваме. И точно толкова, колкото се обучаваме, можем да преодоляваме тези ситуации.

Има праг на кармическата съдба, някакви заключени нива. Вие може да постигнете повече в живота си ако не сте стигнали тези нива. Но ако сте ги достигнали, няма да може да прескочите нататък.

 Ако внимателно наблюдавате, ще видите, че идва момент, когато опирате в едно ниво. Когато се напрегнете да прескочите този праг, изпадате в разочарование и депресия. После трябва да вадим от дълбокото дъно тези хора, които са се разрушили като личности. С мъжете това се случва по-често.

Трябва да имаме някои познания за една фина тънка сила, която пълни Вашия  съд на съдбата. Ако не можете да взаимодействате с нея, никога няма да преодолеете тези прагове. Ситуациите няма да се сменят. Може да се стремите да сключите брак, но да опирате в тази граница, която не може да преодолеете.

При опит да получите успех в някоя сфера, може да се окажете в опасна ситуация. Например ако положите усилия да развиете прогрес в богатството, то ще намалите енергията на другите сфери- например в взаимоотношенията и здравето. Всичката енергия се насочва към парите, но се получават проблеми в семейството и със здравето. Това не е пример на цялостен успех. Когато нямаме достатъчно знания как да развиваме всички сфери на живота, а само в една, то получаваме проблем в другите.

Съществува един нов термин-ЕКОЛОГИЯ НА УСПЕХА. Не е важно само да постигнем нещо, а да го постигнем правилно. Да бъдем в хармония със себе си и с Вселената. Само този успех ще изгражда човека, а всеки друг ще го разрушава.

Ние имаме две цели и ако не ги постигнем, никога няма да бъдем удовлетворени.

Първата цел е успех. Да се добием с него грамотно.

Втората цел е щастието. Това е изпитване на хармония, на правилен начин на живот, радост от самия живот.

Представете си, че сте постигнали всичко, но вътре у Вас има неудовлетворение, нужно ли Ви е всичко това? Най-важната ни цел е щастието. Ние трябва грамотно да живеем, а не просто да мине ден, да дойде друг.

Може да постигнем много неща, но ако в нас има гняв, обида, неувереност, неудовлетвореност, няма да можем да се наслаждаваме на всичко.

съдба

Една от най-важните ни задачи е да израснем. Да правим правилни постъпки и действия. Да постигнем правилно нашите цели и да не загубим чувството на щастие, което се намира в хармоничния начин на живот.

Когато говорим за успех, ние мислим само за богатство. Успехът на всеки е различен по свой начин. Има успех в семейството-хармония в отношенията, успех във възпитанието на децата-взаимно разбиране и доверяване, успех в бизнеса-това всички го разбират, успех в здравето-добро физическо самочувствие.

Успехът е цялостно понятие, не просто пари. На различните етапи на живота, той се изразява по различни начини. Има различни етапи и всеки има решаване на различни задачи, които коренно се различават. Ако не живеем в хармония с Вселената и пренебрегваме тези етапи, чувството на неудовлетвореност ще расте в нас.

Успехът може да бъде съзидателен само ако действате в рамките на своето предназначение. Ако действате извън тези рамки, ще се натрупва неудовлетворение.

Доколко Вие живеете от това,което Ви се дава на готово? Не се мъчите да промените нищо, а се носите по течението. Това е стратегията на неудачника. Няма сила, желание и увереност, че нещо може да се промени.

Трябва да не мислим само как да съхраним това, което ни е дадено на готово, а как да променим към добро нашия живот.

Ние сме дошли в живота да развием своя потенциал, а не да се приспособяваме към него.

До нови срещи, мили приятели! Споделете в социалните мрежи.

Желая да изкажа благодарност на Олег Гадецкий, който проведе лекция на тема „Действие на съдбата в нашия живот” и ни разкри секретите на успелия човек.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *