Как се е появила жената?

как се е появила жената

Наближаваше краят на шестия ден. Светът беше напълно готов, когато Бог реши да създаде жената. След няколко часа упорита работа, старшият ангел се приближи до него и попита с изненада: „Защо прекарвате толкова много време в създаването й? Създадохте всички други живи същества на планетата само за няколко минути. «Бог въздъхна и отговори: “Това ще бъде уникално същество, което ще донесе хармония, любов и красота в света. Погледнете списъка с планираните спецификации за него: повече от 200 компонента, но неговите движения трябва да бъдат грациозни и елегантни. Тя ще се излекува и ще облекчи болката на хората около нея. Тя ще бъде слаба, но ако е необходимо, тя ще може да работи 18 часа на ден. Тя ще има само 2 ръце, но те ще могат да прегърнат всеки любим човек, и по такъв начин, че да подарят любов, да се изпълнят с грижа и да облекчат физическата и душевната болка «

Ангелът не повярва на ушите си.

— Но  тук  работата за цяла седмицата!

— Не, — отговори Всевишния, — ще завърша всичко днес и тя ще ми бъде любимка.

Ангелът не противоречи, но дойде и докосна последния проект на Господ.

— Уау, тя е толкова мека и нежна!

«Да,» възкликнал Бог, «но в тази нежност лежи сила и издръжливост, които не можете да си представите.» Отдавна си мислех как да комбинирам крехкостта и силата, красотата и силата — и наскоро намерих решение. И тъй като всички други проекти са готови и затворени, ще въведа всички тези нововъведения в една жена.

— Тя наистина ли ще бъде мислещо същество? — не можеше да повярва ангелът.

„И мислещо, и красиво, и дълбокото чувствително“, отговори Бог.

Ангел се възхищаваше на жената.

— Наистина красива. Може би най-красивото създание, което си създал.

Той докосна лицето й:

— Изглежда, че от насищане на много вложени качества, нещо прелива от нея.

— Не, не изтича — усмихна се Господ. — Това са сълзи. В тях ще се превръщат и ще си тръгват от нея тъгата, самотата, страданията и мъката.

Ангелът беше наистина впечатлен.

— Господи, ти си  помислил за всичко. Жената наистина е невероятна!

— О, да! — Възкликнал Всевишният. — Тя е страхотна. Тя ще изпълни света с красота и нейните сили ще могат да изненадат мъжа. Тя може да се разбира с всичко, до противоположностите. Тя може да се усмихва, дори когато иска да плаче и може да помогне на друг, дори когато има нужда от помощ. Нейната сила, качества и помощ за ближния си ще се проявят във всичко, дори в очите й …

Ангел стоеше и наблюдаваше очарованието на жената. И Господ въздъхна:

— За съжаление основната конфигурация е невъзможна без един недостатък, който дори не мога да променя. Ние поставяме всички предпоставки, но не можем да контролираме ума. Една жена трябва сама да дойде до това и да го поправи, иначе ще си съсипе целия си живот.

— Какво е това? — изненада се ангелът.

— Тя не знае цената си.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *