Как се гримират италианките?

грим, италлианки

                                          Скъпи момичета!

Днес ще поговорим за страхотните италианки. Ще започнем с това, че 40 годишната жена в Италия се счита още за момиче, пред  което всичко предстои в живота.

Тя полага грижи за външния си вид. Води активен живот. Среща се с приятелки в кафето, аператива. Развива проектите си, има уникални хобита, спортува. Много обича да готви, а също и да консумира вкусна храна.

Не всички жени са свързани в брак. Повечето имат едно или две деца.Пример за това е известната актриса Моника Белучи, която е родила първото си дете на 39, а второто на 45.

Италианките имат безумно красиви коси. Те са тяхна национална гордост и полагат много грижи за тях. Салоните са винаги пълни. Строго се следят тенденциите в модата и по улицата често можем да видим момичета с еднакво подстригване.

До 45 и 50 години италианските жени изглеждат естествено, свободно и  много стилно. След тази възраст може да видим на италианската жена много нанесена козметика.

Докато обичните момичета ползват козметика много деликатно, стилно и с мярка.

Кое е най-интересното в италианския начин на гримиране?

Това е, разбира се е цветната палитра. Няколко години преди това, забелязах че италианките обичат виолетови, пурпурни цветове. Мислех, че това е просто моден полъх, който ще премине. По късно виждах певици, говорителки по телевизията и манекенки с виолетови сенки на очите. Разбира се, пурпурните цветове се съчетават много добре с кафяви очи, но тях ги предпочитат и тези със светли очи.

Италианките обичат да харчат своето време на активен начин на живот и по-малко време полагат за своя грим. Докато повечето български момичета отделят по час за рисуване на лицето си, а за другите неща отделят по-малко време. Мисля, че това е напразно. Това няма да доведе до някакви искрени отношения, защото да мамят мъжете с много излишен грим е просто несправедливо. И второ това не е цел на живота. Гримът е нещо второстепенно, но трябва да можем да го правим правилно.

И така:

  1. Нанасяме леки сенки на очите, само върху клепача.
  2. Правим тънка очна линия на окото, като леко я удебеляваме във външния край и малко изтегляме навън.                                                       грим, италианки
  3. Рисуваме малка чертичка или триъгълниче в долния край на окото. Точно между външния край и средата на окото.                                           грим,италианка
  4. Нанасяме два пъти туш на миглите, по възможност и отдолу.
  5. Подчертаваме добре веждите.
  6. Слагаме руж.
  7. Нанасяме обилно коралов гланц на устните. Италианките много обичат този цвят. Някои предпочитат розов.                                                грим, италианки
    Италианките не се притесняват едновременно да подчертаят очите с очна линия и да покажат красивите си устни. Просто това е нова модна линия на грим, въпреки старите представи, че подчертаваме или очите или устните.

8. Сега е много модерно този грим да се съчетае с тъмно виолетов лак за нокти, също и други тъмни цветове.

Но нови срещи скъпи момичета!

Ползвани материали от:  https://www.youtube.com/watch?v=jG5LrEHFOA4&list=LLIfR96rdjxdpwVe-QX7fjOg&index=1

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *