Как ще ни се отрази спирането на захарта?

Не съхранявайте запаси от сладкиши у дома за гости или в резерв, така че няма да се изкушите да хапнете малко, а след това и малко повече.

Първото нещо, което можете да направите за себе си, ако решите да се откажете от сладкото, е да се нахраните по време на основните хранения.

Не комбинирайте отказа от сладкиши с диета за отслабване, поне в началния етап — не е нужно постоянно да бъдете наполовина гладни.

За да направите това, включете в диетата бавни въглехидрати — тестени изделия и пълнозърнести храни, те ще ви позволят да се чувствате сити за дълго време и да избегнете желанието за ядене.

Един ден след отказ от сладкиши:

Ако успеете да останете един ден без захар, тогава най-вероятно ще намерите достоен и пълен заместител за него.

Зеленчуците и протеините действат като стабилизатор на кръвната захар. Те също така са от полза за нашата нервна система и контролират промените в настроението. В резултат на това жаждата за захар намалява, тялото става здраво.

Три дни след отказ от захар:

3 дни след отказ от сладкиши започва много неприятен и труден момент за организма. Той е изправен пред така наречените симптоми на отнемане, подобни на тези, които се наблюдават при хора с наркомания.

Ето защо, след 3-4 дни без него, ще имате непреодолимо желание да хапнете нещо сладко. Ще почувствате повишена тревожност, тревожност, граничеща с депресия.

Такъв неприятен ефект ще отшуми след 5-6 дни след отказ от захар.

… Сънят ще стане по-добър: сладките не само дават краткосрочно повишаване на допамина (хормона на удоволствието), но и стимулират производството на кортизол (хормонът на стреса).

Ако редовно се чувствате сънливи през деня, но имате проблеми със заспиването през нощта, проверете колко сладко има в менюто си.

Една седмица след отказ от захар:

Теглото ще бъде намалено с 800 грама — един килограм, дори броят на калориите да остане същият. Причина — Вие ще поемете контрола върху инсулина и течността няма да се задържа в тялото. Тялото ще започне да изразходва собствените си запаси от мазнини.

Ще се чувствате отлично: настроението ви ще стане много по-добро, ще можете да почувствате покачване на силата и заряд на енергия, да забравите за летаргията и загубата на сила.

Състоянието на кожата ще се промени: захарта е причина за разрушаването на колагена, протеин, който прави кожата по-еластична и предотвратява преждевременното образуване на бръчки.

Един месец след отказ от захар:

Месец след като се откажете от захарта, ще забележите удивителни промени в тялото си. Заедно с бялата отрова, пропуските в паметта ще изчезнат от живота ви.

Изведнъж ще осъзнаете, че дори на 40-50 години сте способни да научите нещо ново и да откриете определени таланти в себе си.

Отказът от сладкиши ще засегне всички системи на тялото — от стомашно-чревния тракт до хормоналните нива. По-добър метаболизъм; безсънието ще изчезне; Ще загубите до четири килограма тегло — като цяло качеството на живот ще се подобри. Намалете нивата на холестерола с около 10 процента,

Една година след отказ от захар:

Резултатът от едногодишно въздържане от захар може да ви завладее — тялото ви ще се излекува от много болести, здравето ще се подобри значително.

Тялото ще се научи да използва пълноценно всичките си ресурси.

Тялото не натрупва захар, което означава, че мазнините не се натрупват на ненужни места. Най-вероятно ще се отървете от омразните килограми.

Вие не само ще отслабнете, но и с голяма степен на вероятност няма да се върнете към предишното си тегло.

Някои положителни промени, които ще се случат с тялото ви:

Кожата ви ще се подобри, ще почувствате прилив на енергия и сила, имунната ви система ще стане по-силна и по-здрава, а мозъкът ви ще започне да запомня дори и най-трудната информация.

Но не само рафинираната бяла захар съдържа глюкоза. Това е естествен въглехидрат, богат на сладки плодове и зеленчуци. Естествените захари се съдържат в меда, млечните продукти, ядките. Използването им ви позволява да получите дневната норма на глюкоза, фруктоза, лактоза, която е достатъчна за нормалното функциониране на организма.

Прекомерната консумация на захар е вредна, но е невъзможно напълно да се лиши тялото от глюкоза, необходимо е да се поддържа нормален метаболизъм на въглехидратите.

Не купувайте сладки вкъщи. Ще си бъдете у дома — ще ядете, въпрос на време. Опитайте се да не го купувате веднъж, ще видите, никой няма умре.

Понякога обаче можете да се поглезите с нещо сладко. Нека вкусният десерт се превърне в нещо като награда за себе си.

Тук обаче е важно да не загубите контрол отново.

Голяма част от това, което знаем за опасностите от захарта, всъщност е мит. Всъщност правилната употреба на продукта може да бъде от полза и само ядената над нормата може да навреди

Не се страхувайте от захарта и не се борете с нея. Не забравяйте — 30 г е нормално.

Картинката е от Торти Дидис.

Статията е превод на Доктор Ангелина Пасхалиди.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *