Какви тайни крият Вашите ръце

arms

                   Здравейте, скъпи приятели!


Може да говорим за себе си, за своя живот, забавления и колко трудно или лесно изкарваме парите си. Но нашите ръце не можем да скрием. Те ни издават когато лъжем. Разкриват често каква е нашата работа. Какви сме всъщност.  Грижовни ли сме към себе си,  работим ли тежък труд или имитираме някаква дейност.

Освен за начина на живот, ръцете показват дали имаме здравословни проблеми. Погледнете към ръцете си и кажете какво виждате. В тази статия ще поговорим какво разкриват ръцете Ви, как да се справим със здравословните проблеми, които ще научим.

Накрая ще Ви разкажа как да поддържате ръцете си да изглеждат млади, защото те първи издават нашата възраст.

Заболявания, които крият нашите ръце:

 • Симптом на тясна брачна халка.

Ако забележите, че няколко дена Ви е трудно да сваляте брачната халка или пръстените, когато се миете, обърнете внимание дали Ви са подпухнали другите пръсти, ръцете, лицето и краката.

Ако е така, имате проблем с щитовидната жлеза.

Както Ви е известно тази жлеза произвежда хормони, които регулират обмяната на веществата. При понижение нивото на хормоните, следва забавяне  обмяната на веществата. От там идва увеличение на теглото, задържане на вода в организма, чувство на умора и сънливост през целия ден.

Обърнете се към личния доктор за направление към ендокринолог и  за изследване на хормоните.

Друга причина за отоци може да бъде заболяване на сърдечносъдовата система и на бъбреците.

arms5

Не яжте солено, вечер не бушувайте преди сън във вихрени танци и се въздържайте от много цигари и течности.

При всеки случай на задържане на вода от организма, непременно се консултирайте с доктор, защото има и други скрити причини, за които няма да се спираме в тази статия.

 • Кръвоизлив под ноктите.

Една от причините е ендокардит. Това е инфекция на сърдечните клапи. Малки кръвоносни съсиреци, наречени тромби, запушват капилярите под ноктите. Другите признаци на това заболяване е слабост, болки в ставите и мускулите, втрисане и висока температура. Не вярвам, че при тези признаци ще пренебрегнете лекарската намеса.

 • Сини нокти.

При този признак се явява нарушение на циркулацията на кръвта. Нарушението може да се появи при неочаквано охлаждане на организма и при внезапен стрес. Получава се спазъм на кръвоносните съдове. Понякога имате чувство, че Ви боцкат леко иглички в пръстите. Друга сериозна причина за посиняване на ноктите  и пръстите е заболяване наречено- Синдром на Рейно. Изследванията разкриват, че 90% процента от заболелите са млади жени. Причина за това може да бъде мигрена, болки в главата, ревматичен артрит, атеросклероза и склеродермия.

За да се избегнат тези признаци, които може да доведат до увреждане на тъканите, избягвайте ниските температури, стресовите ситуации и намалете кофеина и никотина, които  предизвикват спазъм на капилярите.

 • Анемия.

Натиснете леко нокътя. Отначало той побелява, но скоро възвръща предишния си вид. Когато остане по-дълго бял, това означава, че страдате от анемия.

Това е заболяване, което се дължи на недостиг на желязо в организма. Желязото играе важна роля при снабдяването на клетките с кислород и за енергийния баланс.

Необходимо е да се изясни каква е причината на дефицит. Може да се дължи на кръвоизлив при язва, от хемороиди или при обилна менструация.

Консумирайте спанак, орехи и червено месо. Необходимо е да снабдите организма и с витамин С, който помага за усвояване на желязото в храносмилателния тракт.

arms3

 • Дължина на безименния пръст.

Обърнете внимание на пръстите си. При мъжете, в повечето случаи, безименния пръст е по-дълъг от указателния. При жените това е обратно. Последните изследвания показват, че жените с по-дълъг безименен  пръст са склонни да боледуват от артрит.

Всичко се дължи на хормоните. Учените казват, че на дължината на пръстите влияе количеството на естроген и тестостерон  още в утробна възраст.

При по-голямо наличие на естроген, нараства показателя. Ако превишава тестостерона, нараства безименния пръст.

При излишък на тези хормони, се появяват проблеми с млечните жлези при жените и на простата при мъжете.

Ако при жените указателния пръст е по-къс от безименния, те са склонни да заболеят от артрит. Естрогените отговарят за минералния баланс в костите. При менопауза, когато този хормон намалява, се появява опасност от чупливост на костите.

Обратно: При по-дълъг указателен пръст, се появява риск от рак на млечната жлеза.

 • Деформация на нокътя.

Тази деформация може да обхване  и пръстите. Причините и заболяванията са доста дълъг списък-травми, недостиг на желязо,цинк, витамин А. Може да е анемия, заболяване на щитовидната жлеза, дерматит, меланом, нарушение в бъбречната функция и много други причини.

Една от съществените причини е заболяване на белите дробове или сърцето, което води до  недостатъчно снабдяване на тъканите с кислород. Получава се пролиферация на съединителната тъкан, разположена между нокътя и костта.

arms

При изменение на ноктите, съпроводено с болка в сърцето при кашлица и затруднено дишане, непременно се обърнете към специалист. Прави се изследване за нормата на насищане на тъканите с кислород със специална апаратура.

 • Червени длани.

Основната функция на черния дроб е да изкарва всички токсични вещества от организма, а също и излишъците на стероидните  хормони-естрогени. При наличие на голям процент на последните, се появяват зачервени длани.

Това показва, че черният Ви дроб не работи нормално. На корема може да се появят разширени вени под формата на глава на медуза, а по тялото звездички от разширени капиляри. При мъжете се увеличават млечните жлези.

Обърнете се към доктор за изследване на чернодробните фермени в кръвта.

Как да скрием възрастта на ръцете.

Колкото е по-възрастна кожата, толкова влиянието на слънчевите лъчи се увеличава. Натрупването на меланин се проявява в образуването на старчески петна.

 • Носете бели ръкавици в слънчевите дни.
 • Нанесете крем против слънце върху ръцете си преди да излезете.
 • За да намалите петната по ръцете, използвайте крем с хидрохинон, чиято концентрация не трябва да надхвърля 2%. Скоро пигментните петна ще изчезнат.
 • Добре е да употребявате крем с ретинол, който има избелващо действие. Дължи се на излющването на епидермиса. Когато почне кожата да се възстановява, се наблюдава производство на нови колагенови влакна.

arms10

Ако кожата Ви е набръчкана и изглежда зле, значи че не е добре овлажнена.

 • Пийте по два литра вода на ден.
 • За да се задържи влагата в ръцете, мажете ги с овлажняващ крем.
 • Нанесете овлажняващ крем на ръцете си и през нощта. За да се задържи влагата, сложете отгоре ръкавици от силикон.

Помнете, когато влагата в помещението е по-ниска от нормалното, кремът, който трябва да предпази влагата в кожата, почва да тегли влагата от нея.

При поява на разширени вени, поради преустановяване на нормалната работа на клапаните на вените, кръвта се застоява в кръвоносните съдове.

За да поддържате нормалния тонус на кръвоносните съдове, трябва да правите гимнастика.

 • Поставете дланите си пред гърдите една срещу друга и пръсти срещу пръсти. Натискайте леко една към друга двете си ръце.
 • Ако видът на вените не е красив, може да нанесете фондьотен върху кожата.
 • Има козметична процедура, с която се изкарва собствена мазнина от коремната област и се вкарва в подкожната тъкан на ръцете. Нарича се липофилинг. Кожата се опъва и придобива кадифена повърхност.

arms7

Направете си красив цветен маникьор. Това ще придаде весел младежки вид   на ръцете Ви.

 Ако лесно Ви се чупят ноктите, имате недостатък на витамин В7. Можете да си го набавите с храната, като консумирате фъстъци 115 грама, бадеми 200 грама и яйца-до 2 броя на ден. Искам да поясня, че не трябва да ядете и от трите вида всеки ден. Достатъчно е от единият вид, за да си набавите дневната доза от биотин.

За заздравяване на ноктите си направите маска:

Смесете равни дози зехтин с лимонов сок. Намажете ноктите с памук, като масажирате с кръгови движения. Задръжте маската около час. Изплакнете с хладка вода. Може да поставите на ръцете и ноктите подхранващ крем.

До нови срещи, скъпи приятели! Надявам се, че съм Ви била полезна. Ако харесвате статията, споделете в социалните мрежи!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *