Какви трикове за красота използват на гейшите

красота

Популярността на гейшите в Япония не спира и до днес, но благодарение на филма от 2005 г. произведенията на изкуството, които почти ходят на два крака, се възхищават по целия свят. Чудя се какво ги прави толкова съвършени, как могат да запазят младостта си?

 

Всеки, който е гледал филма «Мемоарите на една гейша», може да си спомни сцените, когато са подготвили характерния си грим с щателна грижа. Разбира се, тук няма да ви представим грим, а съвети за грижа за красотата, но трябва да признаем колко красиви са гейшите по свой специален начин.

красота

Хигиена

Японците са много известни със своята чистота, в домовете им можете дори да ядете от пода. Все по-малко хора обаче знаят, че полагат еднаква грижа за личната си хигиена. Смята се, че чистотата на тялото е също толкова важна за здравето, колкото и целостта на душата. Започват къпането, като се натриват с грубо вещество, което премахва мъртвите кожни клетки и стимулира кръвообращението. След това сядат в много горещата (около 38-43 градуса) вода, където пият зелен чай.

Обществените бани Onsen

, onsen, са друг традиционен японски специалитет. Изградени са от естествени материали (камък, дърво) и ръбовете са заоблени според фън шуй. За целта са създадени горещи извори с вулканичен произход, чиято температура е около 40 градуса. Тук можете да отидете на баня само напълно чисти, голи и това често се прави съвместно.

Маски

Тогава те използваха козметични продукти, направени от различни естествени съставки. Специални маски с водорасли, използвано за дълбоко почистване на лицето. Водораслите в маската имат благоприятен ефект върху структурата на кожата. Йодът, съдържащ се във водораслите, подпомага метаболизма и детоксикира кожата. Бета-каротинът в морските водорасли забавя стареенето.

Витамини

Кожата изглежда много по-кадифена и мека, ако тялото е достатъчно наситено с витамин С. Цитрусовите плодове, включително портокалите, могат да помогнат за това. Меланинът, етеричното масло, съдържащо се в портокалите, прави тена блестящ. С полезните си свойства е известен и бобът адзуки, който съдържа калций, желязо и магнезий и може да бъде отличен подсладител за салати, пастети и сосове. Ако го пасираме и го нанесем върху лицето си, получаваме тен, изпълнен с енергия и красив. Съдържанието на витамини и минерали може да навлезе в тялото ни не само чрез ядене, тъй като се абсорбира и през кожата. Разбира се, той работи най-добре, когато се използва редовно, но използването му веднъж седмично е повече от достатъчно.

Оризови трици

Ако искате да освежите тялото си и да изчезнат и най-малките признаци на стареене, направете си освежаваща вана с оризови трици. Оризовите трици не е необходимо да се поръсват във водата, тъй като могат да се получат като масло или дори под формата на душ гел. Не се изненадвайте, ако прочетете думата бича семенна течност отстрани на душ гела. Почистената и дезинфекцирана сперма на бик е богата на протеини и осигурява на косата и ноктите много витамини, така че няма нищо лошо в нея.

Освен натурална козметика, любителите на природата могат да закупят и демакиаж с натурални съставки. Ако използвате много грим, имате напрегнат начин на живот или ако просто искате наистина глезеща грижа за лицето, тогава се препоръчват също препарат за премахване на грим и крем за лице на базата на оризови трици. Те могат да се използват за отстраняване на всички натрупани замърсявания и осигуряване на здрава, матова повърхност на кожата.

Нашите предци също са се доверявали на благотворното въздействие на природата, затова не трябва да се страхуваме да се разкрасяваме по естествен начин. Имаме възможност да посетим и японски салони за красота, където да изпробваме практиките, изброени в статията.

Превод от статията на  https://https://elet-blog.hu/a-gesak-szepsegtrukkjei-2/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *