Китайски масаж на корема «Туйфу»

Баннер-№3-1-(бесплатный)

Как да се отървете от много хронични заболявания с помощта на масаж на корема.

Ако страдате от хронично заболяване, не знаете къде е коренът на това заболяване и как да облекчите състоянието си, опитайте се да натиснете корема с ръце, потърсете възли и уплътнения в корема. Веднага щом накарате тези възли да се разтворят, може би ще разберете, че болестта ви я няма.
TUIFU коремен масаж

Буквално името означава «бутане на корема». Можете да натиснете с пръсти, четка, юмрук, да търкаляте с топка. Прилагайте натиск от слънчевия сплит върху долната част на корема. Първо натиснете стомаха по средната линия, а след това и от двете страни. В областта на преминаването на каналите на черния дроб и жлъчния мехур натиснете по коса линия до центъра, по каналите. Това ще изчисти всички канали и ще помогне за премахването на отпадъците от тялото.

Не е ли просто?
Това е изключително ефективен начин за насърчаване на здравето и борба с болестите. Този метод никога не бива да се подценява поради привидната му простота!

Това е древна техника. Но искам да ви кажа една тайна, която няма да четете в книги: всяко хронично заболяване образува «възли» в перитонеалната област. Можем да кажем, че всички заболявания оставят своя отпечатък в коремната кухина. Ако не знаете къде е коренът на заболяването, къде да започнете лечението, потърсете тези „възли“ в перитонеума (това могат да бъдат уплътнения, болезнени петна, натрупване на течност или натрупване на газ).

Ако нямате хронични заболявания, но когато сте натиснали корема, сте открили възли и уплътнения, трябва спешно да се опитате да се отървете от тях, защото това е признак на предстояща болест.

Най-добре е да масажирате Tuifu преди лягане, пет минути са достатъчни, за да се отървете от мръсния ци и мръсни течности, натрупани през деня, за да преместите старите изпражнения от мястото им.

Сутрин след събуждане също е полезно да масажирате стомаха. Можете да масажирате корема си по всяко друго удобно за вас време.

За някои след такъв масаж започват хълцане или излизат газове. Това е добър знак, той показва, че чистото чи се издига, а мръсното чи се издига надолу.

За други след масажа започва бучене в стомаха, сякаш водата кипи. Това показва, че сте преместили мръсна течност, която застояла в тялото ви от дълго време. Ако това замърсяване не бъде отстранено навреме, това ще доведе до главоболие, виене на свят, възпаление по кожата, екзема.

Ако правите масажа правилно, тогава след седмица ще усетите резултата.

И ако го направите само за шоу, няма да постигнете нищо. Ключовият момент тук не е броят на движенията, а концентрацията върху това, което искате да се отървете от този масаж.

«Ако стомахът ви не е спокоен, забравете за здравословния сън»

За много хора качеството на съня е незадоволително, сънят е повърхностен, тревожен и има кошмари. Трябва да прибягваме до хапчета за сън.

Съветвам ви спешно да започнете да правите масаж «Tuifu»

Бъдете последователни и търпеливи и скоро ще забравите за проблемите със съня. Ще спите спокойно и сладко, като бебета.

Ако знаете какви здравословни проблеми имате особено сериозни, можете да се съсредоточите върху натискането на корема в определен момент.

Как да масажирате:

отрежете ноктите си къси,
легнете по гръб,
отпуснете се,
огънете коленете си.
Важно е да запомните, че коремния масаж се извършва само на празен стомах.
Натискайте с върха на пръстите си от слънчевия сплит до самия долен край на корема.
Необходимо е да започнете да натискате от слънчевия сплит.

Всъщност малко хора правилно обработват тази област, само леко прекарване на пръст, това е всичко. И трябва да обърнете специално внимание на тази област, работете внимателно, защото именно в областта на слънчевия сплит замърсяването често се задържа.

Когато човек се чувства зле, именно тук възниква усещане за свиване.

Те се притискат и след това потупват стомаха по средната линия: от слънчевия сплит до срамната кост. Манипулациите се повтарят 10-20 пъти, за да се подготвят тъканите на коремната повърхност.

Можете да масажирате корема си по посока на часовниковата стрелка, можете да го противодействате, можете да натискате отдолу нагоре, можете да натискате отгоре надолу — масажирайте както искате.

Преди масажа е по-добре да потупвате по корема с отпуснати юмруци.

Особено полезно е да почукате на тези, които имат голям корем, защото възлите са покрити със слой мазнини и просто не могат да стигнат до тях. Докосвайки, разклащайки корема, можете да намерите къде има проблеми.

Завършете с кръгово движение по посока на часовниковата стрелка.
Ако сте претърпели коремна операция, опитайте се да избегнете областта на белезите. В повечето случаи масажът на корема не е проблем, колкото и силно да натиснете.

Обърнете внимание на долната част на корема в областта на бедрата

С възрастта много мъже имат проблеми с простатата, затруднено отстраняване на урината, понякога след уриниране, урината продължава да изтича на капки за дълго време.
Това е така, защото пътищата за прясна кръв към пикочния мехур и простатата са блокирани от натрупвания мръсни ци и мръсни течности.

Поради липсата на кръв в областта на тези органи няма достатъчно енергия за отделяне на урина. В този случай е особено важно да масажирате ТУФУ колкото е възможно по-често.

По време на масажа обърнете специално внимание на долната част на корема в областта на бедрата, тя наподобява форма на триъгълник.

Когато се освободите от уплътнения и болезнени области..

свежа кръв ще започне да тече в тази област,
ще почувствате прилив на сила
уринирането ще се подобри
състоянието на простатата също ще започне да се подобрява.
Тоест, за да изчистите тялото от замърсяване и възпаление, не можете да разчитате само на лекарства, необходимо е да се осигури притокът на кръв към проблемните зони, а самият организъм ще започне да се справя с фокуса на заболяването.

На кого процедурата е забранена

Процедурата може да причини сериозни вреди, ако:

бременност;
кървене с различна етиология и склонност към тях;
остри инфекции и възпаления;
свежи наранявания и рани;
наскоро прехвърлени операции;
тромбоза;
туберкулоза;
язва на стомаха и червата;
остър панкреатит;
маточни фиброиди;
камъни в жлъчката и пикочния мехур.
В това видео можете да гледате как се извършва масажът Tuifu

Бъдете здрави!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *