Не правете това! 5 грешки в грима

грим

 

                     Здравейте мили момичета!

Гримът е мощно оръжие в ръцете на жените. Но това важи само за тези, които владеят изкуството правилно да се гримират. Може да станете по-красиви, но ако допускате тези пет грешки, допускате да получите обратен ефект.

Днес ще ви разкажа кои неща не трябва да правите, защото ще създадат илюзията, че сте прескочили в следващата десетилетка.

  1. Използвате пудра или фон дьо тен с матово покритие.

Матовата кожа състарява. С годините кожата губи своята еластичност и става по-суха. Естественият блясък на кожата почва да изчезва, защото намалява активността на мастните жлези. Появяват се първите бръчки.

На подсъзнателно ниво, матовата кожа е старееща и зряла. Прекомерно нанесената пудра има способността да акцентира бръчките.

  1. Поставяте червен руж върху „ябълките” на бузите.

С възрастта намалява зоната на бузите, където се появява естествената руменина. Може би сте наблюдавали как се зачервяват бузките на децата през зимата, а старите хора почти не проявяват това качество.

Ще изглеждате по-млади ако нанесете ружа на скулата и под нея.

Обърнете внимание къде се появява руменина върху лицето Ви след разходка в студа навън.

  1. Използвате черна очна линия.

Черната очна линия е незаменима при празничен или вечерен грим. Но дневният вариант ще Ви направи да изглеждате напрегнати и консервативни. Припомнете си, че има други варианти със сив или кафяв оттенък.

  1. Прекалявате със спиралата за мигли.

Ако нанасяте по няколко „тежки” пласта спирала или с помощта на прекалено драматичния ефект на фалшивите мигли, Вие отново добавяте години във визията си.

Бъдете внимателни с новите модни тенденции.

  1. Рисувате си прекалено дебели и тъмни вежди.

Така веждите Ви изглеждат нелепо изкуствено. Ако желаете веждите да Ви изглеждат малко по-дебели и гъсти, използвайте сенки или молив с един нюанс по- тъмен от цвета на косата Ви. При нанасяне на молив, правете малки чертички подобни на косъмчета, а не дебела непрекъсната линия. Необходимо е да „изгладите” космите след оцветяване.

До нови срещи, мили момичета и помнете, че всяко прекалено нещо е некрасиво!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *