Неочаквани разкрития за манекените

манекени

                         Здравейте, мили приятели!

Когато се наслаждаваме на любимото списание и попадаме на красиви фотографии с дългокраки красавици и с пищна гръд, често въздишаме малко завистливо. Искаме да имаме и ние „идеални” пропорции и тайно се надяваме да ги постигнем с упорити диети, упражнения и лишения.

 А дали трябва  и  тези пропорции наистина ли са идеални за нас? Най- новите открития на науката доказаха, че размерът на гърдите, тънката талия, дължината на краката и други качества на Вашето тяло, могат да Ви открият доста тайни  за здравето.

Погледнете се в огледалото с много любов  и спокойно си помислете на кое да обърнете внимание.

Вашият ръст

Можете да бъдете доволни ако не сте пораснали колкото бленуваните манекенки. Не напразно казват, че дребната жена е като „малък скъп парфюм”.

Най-новите изследвания доказаха, че жените над 160 сантиметра височина, не притежават дългогодишната мутация на гена да живеят дълги години.

Може би ще се притесните какво да предприемете. Успокойте се! Първото, което трябва да направите не е ново за Вас. Просто зарежете пушенето, намалете алкохола и консумирайте червено месо е дин път в седмицата.

Ще Ви разкажа за три продукта, препоръчани от известния доктор Леонид Рошал, които удължават живота:

  • Преварена вода

Водата предпазва от тромби в кръвта и оттам Ви спасява от инсулт и  инфаркт.

Друго предимство е, че ако я пиете преди да изстине напълно, тя затопля приятно организма. Ако пазите диета, това е единственият начин да се спасите от вечното чувство, че Ви е студено.

Докато кафето и чаят ще Ви накарат да тичате в тоалетната, преварената вода ще снабди целия организъм с нужната живителна течност. Още една страхотна новина, която не може да пренебрегнете, водата ще Ви предпази от образуване на камъни в бъбреците.

  • Сурови зеленчуци

Страхотното им предимство е, че съдържат груби влакна. Най-напред действат благотворно на зъбите като ги почистват и масажират венците при дъвчене. После, попаднали в храносмилателния тракт, те набъбват от водата и ни карат да се чувстваме заситени за по-дълго време.

манекени

Най-прекрасното е, че действат като метла и почистват ненужния холестерол и токсините, които ни тровят.

  • Елда

Този вълшебен продукт на природата се консумира с удоволствие в Русия. Затова често се питаме защо руските девойки и жени имат такава красива, свежа и неотразима кожа. Докато повечето нашенки бягат в солариума, умните момичета предпочитат да си сварят елда и да останат с благороден светъл тен.

Първата заслуга на тази недостатъчно консумирана храна у нас е, че съдържа голямо количество белтъчини. Всички знаем за този градивен елемент на клетките.

Втората огромна заслуга за красивия вид на кожата е, че елдата  съдържа незаменимия елемент лизин. Лизинът влиза в състава на колагена, а той от своя страна прави не само кожата ни гладка и кадифена, но поддържа еластични кръвоносните съдове. При недостиг на колаген, кръвоносните съдове стават чупливи и това съкращава живота.

Размер на бюста

Натрупаната мастна тъкан в гърдите е доста чувствителна към хормоните, които бушуват във Вашата гореща кръв. Това може да се отрази върху действието на инсулина. Жените с малък бюст имат щастливата участ да не се разболеят от Захарен диабет два пъти по-малко от тези, които носят огромен номер сутиен и мъжете ги гледат с увиснали ченета.

Между другото помня в пубертета една приятелка ми каза: „Не завиждам на тези с големия бюст. Знаеш ли как се потят през лятото!” Аз ще Ви кажа, че не всички мъже ритат за голям бюст или поне така Ви успокояват. Но шансът, че това е здравословно, е просто страхотно!

За тези, които природата ги е надарила с пищни форми, препоръчвам да правят редовно физически упражнения с висока интензивност на натоварване. Това ще пресече вероятността да се разболеете от диабет. Ще Ви помогне много бързото ходене.

Дължина на кракатаманекени

Съвсем е очевидно, че дългокраките се славят и с висок ръст. В щастливото им детство са били старателно снабдявани с всички необходими витамини и минерали от грижовните им родители.

Учените са стигнали до извода, че жените с по-къси крака, имат по-високо ниво на ферменти, които влияят на заболяване на черния дроб.

Препоръчвам жените , които нямат дълги крака да следят по-старателно черни си дроб и да се изследват кръвта си за нивото на ферменти.

Не се оставяйте токсините да повлияят на Вашето здраве. Намалете алкохола и когато работите с битова химия, непременно слагайте ръкавици и маска на дихателните пътища. Може да ги намерите в аптеката.

Дължина на ръцете

През 2008 година е било публикувано изследване, че жените с по-малък размах на ръцете от 152 сантиметра, са два пъти по-застрашени от деменция. Това отново се свързва с липсата на необходимото количество витамини, минерали и микроелементи през детството. Само че тук влияние се оказва не само на ръста, но  и върху нормалното развитие на мозъка.

За да предотвратите риска от заболяване, намерете си хоби, което ще накара мозъкът Ви да работи с помощта на въображението. Препоръчва се рисуване и моделиране. Ако не се плашите да си изцапате ръцете, заемете се с грънчарство. Не си наемайте художник да Ви рисува произведенията.

Дължина на пръстите

Доказано е, че жените, чийто показалец е по-къс от безименния пръст, са склонни да развият остеоартрит  на коляното. Това се дължи на повишено ниво на тестостерон в кръвта. Така женските хормони не могат да защитят костната тъкан и ставните връзки.

Препоръчват се упражнения за укрепване на мускулите около коляното.

В седнало положение, изправете единия крак в коляното и го задръжте във въздуха около 10 секунди. Направете го 10 пъти. Сменете краката и повторете упражнението.

Обиколка на талията

Притежателите на по-обемна талия са застрашени  от деменция в напреднала възраст три пъти повече от тези с тънка привлекателна талия. Всичко се дължи на евентуални възпаления в мастната тъкан  около органите под влияние на хормоните.

Можем да предотвратим натрупването на мазнини със средиземноморска диета, която е богата на  моно-ненаситни киселини.

Големина на пищялите

Жените, с по-малки пищяли от 33 сантиметра, са по-склонни към сърдечен удар, защото в каротидните им артерии се образуват големи плаки.

Препоръчва се пиене на зелен чай от три до пет чаши на ден. Това намалява риска от инсулт и сърдечни заболявания.

Обоняние

манекени

Всички обожават аромата на цветята. Ако с възрастта сте почнали да губите обонянието, Вие сте застрашени от болестта на Паркинсон. Първият признак на поражение на обонятелната част на мозъка е сигнал за застрашаваща диагноза.

Ако сте пушач, просто се откажете от цигарите. Често пушенето води до загуба на обонянието.

Профилактично пийте био-добавки с Омега-3. те ще защитят вашия мозък.

Гънки по меката част на ухото

Последните изследвания показват, че това е признак на повишен риск от сърдечносъдови заболявания. Причината се крие в липса на еластични влакна, което неминуемо води до пагубна промяна в стените на артериите. Рискът от повреда се увеличава.

Препоръчва се следене на теглото, кръвното налягане и ниво на холестерол.

Стигнахме до заключението, че „идеалните” форми на манекените не винаги означават перфектно здраве. За нас здравето е едно от най-големите богатства, които ни се дават безплатно от Създателя.

Затова нека го оценим и пазим преди да сме го загубили.

Бъдете здрави и до нови срещи, мили приятели! Споделете в социалните мрежи!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *