НИКОГА ЛИ НЕ Е КЪСНО ДА СЕ РОДИ? ЗВЕЗДИ, КОИТО СТАНАХА МАЙКИ СЛЕД 40 ГОДИНИ

Можете да издържите и да родите здраво бебе дори когато сте «далеч над 40». Този факт се доказва не само от съвременната медицина, но и от холивудски звезди, станали майки в късна възраст. Редакторите на HOCHU.ua говорят за знаменитости, които са родили след 40 години.

Според ONS UK през последните 10 години броят на жените, родили след 45-годишна възраст, се е удвоил. А през май 2021 г. супермоделът Наоми Кембъл стана майка за първи път. По време на раждането на първото дете звездата беше на 50 години. С примера си Кембъл вдъхнови много жени да не се страхуват от късната бременност и да не се примиряват с обществените стереотипи, че по-ранното майчинство е единственият правилен начин. Редакторите на HOCHU.ua съставиха селекция от звездни майки, които родиха първото си дете след 40 години. Имайте предвид, че тези жени изобщо не съжаляват за решението си и се радват, че късното майчинство се е случило в живота им.

Марсия Крос

Актрисата, изиграла Бри Ван де Камп в култовия сериал «Отчаяни съпруги», дълго време не можеше да сбъдне мечтата си да стане майка. Почти веднага след сватбата с Том Махони, звездата се реши на ин витро процедура и роди близнаци в навечерието на 45-ия си рожден ден.

В интервю за The Mirror Марсия Крос призна, че е невероятно щастлива от този обрат на събитията:

Мечтаех за дете от 30-годишна, но тогава нямах мъж. Тъжно е да имаш деца на късна възраст — искам да остана с тях колкото се може по-дълго, но ако се омъжех и имах деца на 30 години, както мечтаех, нямаше да оценя това чудо така, както го оценявам днес.

Сьюзан Сарандон

Носителката на Оскар Сюзън Сарандън стана майка за първи път на 40 години. Лекарите диагностицираха звездата с безплодие, така че късната бременност беше истинско чудо за нея. Актрисата реши да не се ограничава с едно дете и роди още две — на 44 и 46 години.

Джина Дейвис

Американската актриса Джина Дейвис беше омъжена четири пъти, но стана майка едва след 45 години. Актрисата роди първото си дете, когато беше на 46, а две години по-късно се родиха още две бебета.

«Сега съм на 100% наясно, че не бих била толкова добра майка преди пет, десет или двадесет години»

Наоми Кембъл

Супермоделът Наоми Кембъл, за която писахме в началото на материала, стана майка в навечерието на 51-ия си рожден ден.

Красиво малко богатство ме избра за негова майка. За мен е такава чест да приема тази нежна душа в живота си, че няма достатъчно думи, за да опиша връзката, която сега споделям с теб, ангел мой. Няма по-голяма любов в света!

— с такива трогателни думи Наоми подписа снимка на новородената си дъщеря в Instagram през 2021 г.

Ева Мендес

Ева Мендес не планираше да съчетава кариерата си с личния си живот, затова постави майчинството на последно място. Връзката с актьора Райън Гослинг обаче промени приоритетите на звездата. На 40-годишна възраст Ева роди първото си дете — дъщеря Амада. Сега актрисата е намерила съдбата си в майчинството и се радва на факта, че е решила да стане майка на тази възраст.

Изглежда всичко в живота ми е в баланс. Всъщност не е така. Когато отглеждате дете сами, без бавачки, подкрепата е много важна. И аз го имам — моето семейство и семейството на Райън ни помагат. И е просто безценен -Мендес коментира.

Салма Хайек

Салма Хайек е поредната актриса, която постави кариерата си на първо място. Звездата реши да стане майка на доста зряла възраст и на 41 зарадва феновете си с новината за раждането на дъщеря си.

На 40 съм по-уверен и уравновесен човек в сравнение с мен на 30. Преди 10 години нямаше да мога да дам на детето си толкова, колкото съм готова да дам сега. Дъщеря ми има късмет, че се роди точно сега, когато съм над 40, -Салма Хайек споделя своя опит.

Хали Бери

Хали Бери водеше активен живот, в който нямаше място за памперси и бебешка храна. Афера с модела Габриел Обри обаче събуди нежни чувства в сърцето на звездата и я вдъхнови да стане майка. На 41 години Холи роди дъщеря Нала. Актрисата роди второто си дете вече омъжена за друг мъж, когато беше на 47 години.

Станах късно майка, но е много по-добре, отколкото да родя на 21 или 25. Тогава бях малко дете, което търсеше своето призвание в живота и със сигурност не можех да поема отговорност за някой друг. Толкова се радвам, че успях да изчакам идеалния момент-  казва звездата.

Също толкова вдъхновяваща история разказа украинското BBC за жена, която стана майка след 50 години. И така, Клер Миър от Норфолк беше на 50, когато се роди дъщеря й Амели. В името на такава късна бременност Клер трябваше да премине през много тестове — ампутация на две яйцеклетки и цезарово сечение. Въпреки това, под внимателното наблюдение на лекарите, жената роди здраво бебе.

Повечето ми приятели вече имат внуци, но се свиква. Също така е жалко, че Амели няма баба и дядо, но има много приятели, които просто я обожават, Клеър Миър коментира своето уникално майчинство.

Опитът и историята на жените от нашата селекция доказва, че никога не е късно да родите. Основното нещо е наистина да искате да станете майка, да не се отказвате и да бъдете под лекарско наблюдение.

Источник:https://hochu.ua/cat-stars/novosti-shou-biznesa/article-112147-rozhat-nikogda-ne-pozdno-zvezdyi-kotoryie-stali-mamami-posle-40-let/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *