ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ БОЛКАТА

Да изтърпявате болката -това последното нещо! Всяко състояние, придружено от болка, разрушава нервните окончания и мозъчните клетки. Ако изпитвате пристъп на болка, трябва да вземете всички възможни мерки, за да я премахнете: наистина е вредно за цялото тяло … И също така — толкова неприятно!
Предлагаме ви комплекс от чудотворни упражнения с обезболяващ ефект. Те са базирани на основните йога пози и имат мощен ефект. Когато имам силна болка в гърба , единственият начин да се спася е:
Как да се отървем от болката

Детска поза

Използва се при болки в гърба и бедрата, помага за отпускане на нервната система Застанете на колене, по-добре е да правите това на пода. Поставете задните си части върху петите и се протегнете напред, протегнете ръцете си, доколкото можете, с дланите надолу. Притиснете челото си към пода и дишайте възможно най-дълбоко. 1 минута в тази поза е достатъчна, за да стане болката много по-слаба!

Поза до стената

Облекчава главоболието, напрежението в раменете и врата. Препоръчва се за тези, които изпитват световъртеж Легнете по гръб близо до стената, поставете краката си покрай стената и дръжте ръцете си на корема. Затворете очи, дишайте равномерно и се опитайте да прогоните всички ненужни мисли от себе си. Само 5 минути в тази позиция ще облекчат напрежението от врата и гърба, а главоболието ще изчезне без следа!

Котка

Използва се, когато ви боли гърба и има болка в гръбначния стълб, премахва болката в мускулите. Застанете на четири крака, опрете ръцете си на пода с изправени ръце, дръжте ги на ширината на раменете. Уверете се, че гръбнакът е успореден на пода, протегнете врата си напред. Вдишайте дълбоко и наведете торса си надолу, издърпайте главата си нагоре.Издишайте и насочете торса си нагоре, спуснете главата си надолу. Движете се бавно, дишайте дълбоко. Повторете това 10 пъти. Ако усетите натиск върху коленете си, поставете под тях мека постелка.
Усукване и разтягане

Работи добре, ако стомахът ви боли и има проблеми с храносмилането Седнете на пода, дръжте гърба си изправен, краката изправени. Свийте левия си крак и го пренесете зад изправения десен крак. Обърнете се наляво, подпирайки се на лявата си ръка за баланс. Дишайте дълбоко, останете в това положение за 30 секунди. Повторете с десния крак същото.
Поза Пеперуда

Работи добре, ако стомахът ви боли и има проблеми с храносмилането Седнете на пода, дръжте гърба си изправен, краката изправени. Свийте левия си крак и го пренесете зад изправения десен крак. Обърнете се наляво, подпирайки се на лявата си ръка за баланс. Дишайте дълбоко, останете в това положение за 30 секунди. Повторете с десния крак същото.
Поза цвете

Добре е да се използва, когато боли долната част на гърба, помага да се отървете от прищипани нерви . Легнете по гръб в позицията на буквата Т, разтворете ръцете си широко отстрани. Издърпайте свитите колене към гърдите си. Бавно спуснете коленете си настрани, без да повдигате раменете от пода. Останете в тази поза за 2 минути и повторете от другата страна.

Полет нагоре

Помага при болки в долната част на гърба, при болки в стомаха или бъбреците Легнете по гръб, разтворете ръце отстрани. Свийте коленете си, фиксирайте краката си на пода. Бавно повдигнете и спуснете таза към пода, като отпуснете долната част на гърба, доколкото е възможно. Повторете това упражнение 10 пъти.

Придвижване напред

Облекчава менструалните болки при жените, облекчава  болките в ставите Седнете на пода, дръжте десния си крак изправен. Свийте левия крак в коляното и натиснете стъпалото към десния крак. Постепенно се изпънете напред, доколкото е възможно. Замръзнете в това положение за 30 секунди. Повторете с десния крак.

Пълна релаксация

Премахва усещането за уморени крака, помага при болки в прасците. Много полезно е да се изпълнява след носене на високи токчета. Кръстосани крака в изправено положение. Слезте много плавно, дръжте ръцете си пред себе си, протегнете ги до пода. Свийте лявото си коляно и дръжте десния крак изправен. Замръзнете за 30 секунди в това положение, повторете същото с другия крак.

Вашето тяло е послушен инструмент, то веднага ще реагира на вашите усилия! Преди да пиете болкоуспокояващи или да използвате специални мехлеми, направете това леко упражнение. Вие и вашето тяло ще го харесате!

Преведено отhttps://yandex.ru/turbo/hozjauhka-24.ru/s/kitajskij-vrach-zapomnite-osteoxondroz-ne-lyubit-kogda/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *