Погубващи заблуждения в любовния триъгълник

любовен триъгълник

                           Здравейте, приятели!

В днешния задъхан от бързане живот, работещите хора нямат време за социален живот и нормално човешко общуване. Срещат се много самотни хора, подминали възрастта за сватосване. Те се прибират вечер самотни в празната си стая и гледат по скучната телевизия как другите градят семейното си огнище. Топлият лъч на надежда и те да имат такова бавно гасне.

Но изведнъж в офиса или във фабриката идва нов колега. Той се държи мило, внимателно и грижовно към самотната колежка. Тя е заровила в пепелта на миналото красивите любовни чувства и тлеещите въглени се разпалват в буен огън. Няма пречки и граници. Няма значение дали той има семейство, а понякога това се скрива и тя не знае.

Не засягам етическия въпрос за това явление. За съжаление, то просто съществува и с него трябва всеки да се справя сам.

Любовният триъгълник засяга трима души и днес ще поговорим за това като явление без да взимам страна и отношение.

Моя позната се среща със семеен мъж вече повече от 15 години. Неговата съпруга знае за нея. В началото е звъняла на новата съперница със заплахи и скандали да се прекрати връзката. Отговорът е бил, че това е проблем на семейството и то само трябва да си го решава. Като подкрепа в тежката артилерия се намесила и свекървата, яхнала метлата на правосъдието, но и това не помогнало. Накрая съпругата се примирила и се съгласила с неравностойното унизително положение. За нея е било важно да не се прекрати семейния договор и съпругът нощем да спи в къщи.

Любовницата в триъгълника се явява като осъзната жена. Тя знае, че няма да има топло семейно огнище, да роди любима рожба и да се среща спокойно с мъжа, покорил нейното самотно сърце. Тя е сигурна, че той е честен и порядъчен човек, защото:

 • Не е била лъгана, че ще има семейство в бъдеще.
 • Той обича безгранично своите деца.
 • Той запазва хубавите си отношения със съпругата си.
 • Уверена е, той силно я обича, както тя него. Изпитват взаимно щастие при общуването.

Ще Ви кажа, че честният и порядъчен мъж няма да мами жена си и да използва любовницата за задоволяване на похотливия си нагон.

За влюбените жени даже най-косматият дявол е бял чист ангел. Преди да се влюбите добре си отворете очите и помнете, че любовта е химия и не трябва да си съсипвате живота, защото пустите хормони са полудяли.

Ако мъжът обича една жена, няма да позволи тя да живее в такива унизителни условия. Просто на него му е удобно и хубаво.

любовен триъгълник

Има случаи, когато съпругата и любовницата просто се надпреварват да покажат коя е по-добра. Представете си нашият герой: „Живот царски!” Едната му носи кафето, другата с едно листо му прави вятър да не си опари езика. Той е експлоататор, който обича най-много себе си и не желае да напуска зоната на комфорта. Често се чудя защо, когато съпругата хване двете влюбени птичета,  почва да се кара с любовницата. Според мен виновен е мъжът и трябва двете жени да го наложат с токчетата по главата.

След доста загубени години, любовницата остава сама с депресията, без деца, остаряла и без вяра в мъжете. Тя не се опитва вече да създаде семейство. Изпитва страх, че ако се омъжи, съпругът ще си намери любовница отново. Ще я мами и може би изостави.

Обикновено любовницата мисли, че нейният избраник е най-добрия мъж  на света. Това е така, защото не живее заедно 24  часа с него. Няма общи битови проблеми и няма за какво да се кара с него. Той не си хвърля мръсните чорапи във общия кош за пране или около него. Той е нещо като преминаващ пътник. Идва и носи празник в сърцето. После си отива, а тя чака следващия празник.

Даже жената да знае, че мъжът е бил женен и след много години като остане сама, тя почва да преценява какви грешки е направила. Може да мисли, че не е направила грешки, но всъщност най-голямата грешка е че пропиляла живота си като е живяла няколко десетилетия около него.

Независимо на колко години е самотната жена, тя може да си намери свестен мъж. Жененият мъж мисли само за себе си.

Случва се любовницата да прогони семейния мъж, а после и съпругата му да го изгони. Само 5% от семейните мъже се развеждат, за да живеят със любовниците, другите 25%, се развеждат по други причини. Обикновено мъжът строи своето егоистично щастие върху нещастието на две жени. Това е съпругата и любовницата.

любовен триъгълни

Мъжът не отива при любовницата, но семейството рано или късно се разпада. Това е защото жените са недоверчиви. Щом съпругът един път е изневерил, тя изобщо не му вярва, че това няма да се повтори. Съпругата без да иска се променя и започва морално да унищожава мъжа. Тя се увлича и не може да се спре. Много рядко съпругата прощава, обясняват си спокойно всичко и продължават живота си заедно. Понякога жената спира да се грижи за съпруга и започва да гради кариера и тогава отново се разпада семейството.

Искам да Ви предпазя от това да изпаднете в положението на любовница или измамена съпруга. Затова ще поговорим какви грешки правят едните или другите.

Грешки на съпругата.

 • Нищо не знам

Прави се, че не забелязва и не знае нищо, защото ако открито пред себе си  и пред другите си признае, ще трябва да направи нещо.  Даже да научи последна, както обикновено става, ще се наложи да се примири или да подаде молба за развод.

В миналата статия Ви разказах за моята позната, чийто мъж си е хванал любовница. Съпругът на любовницата идва при моята позната и иска да разкаже всичко на нея. Но тя го прогонва с думите, че това не е възможно, защото нейният мъж никога не може да причини такива неприятности на нея и че тя абсолютно му вярва. Накрая тази история завърши с много неочакван край. Случи се така, че той трябваше да получи в наследство жилище. При бившия социалистически строй, едно семейство не можеше да притежава две жилища. Така, че съпругът поиска да се разведе фиктивно, за да си получи наследството. Доверчивата съпруга прие това условие. Но след седмица при нея дойде млада красива жена и показа документи, че се е омъжила за нейния съпруг.

Не може да няма никакви издаващи признаци, че съпругът прави нещо нередно. Не може да не се е изменило поведението му по някакъв начин. Съпругата умишлено притваря очи и желае да не забелязва.

Мъжът прекарва повече време навън, харчи извънбюджетни пари, променя си вкуса, навиците, започва по друг начин да се облича, задушава околните с новия си одеколон, почва да ходи често в командировки.

Желанието да не забелязва нищо идва от съпругата, а не от страна на мъжа, че така добре може да крие всичко и да води партизански живот.

Когато познатите говорят на съпругата и искат да й отворят очите, тя почва да нервничи. Обвинява ги, че искат да й развалят перфектното семейство, защото им завиждат на хубавите отношения и живот. Много рядко това може да се случи, но трябва да се провери.

любовен триъгълник

 • Втората голяма грешка на съпругата е да остане с мъжа си заради децата.

Всъщност тя прави това не заради децата си, а заради себе си. Тя се страхува, че няма да се справи сама и че парите няма да й стигат. Тя се притеснява, че рожбите може да я осъдят, че не е в състояние сама да им осигури живота, който са водили, когато татко е живял с тях.

Когато жената остава при неверния мъж наистина заради децата, а не заради себе си, тя изпада в депресия, почва да боледува, поради това, че с този, който е градила семейство, вече няма нищо общо между тях. Останали са хладни враждебни и нервни отношения.

Голямата нейна грешка на съпругата е, че тя се мъчи всичко да изглежда по старому в семейните отношения. Иска всичко да изглежда пак красиво. Тя се измъчва, защото не може да промени новото си отношение към своята половинка. Започва да плаче и страда. Малките неща я карат да избухва. Не може да преглътне измяната. Тя мълчи за всичко, което се е случило и мъжът не може да си обясни нейното поведение, защото мисли, че тя нищо не знае.

Съпругът вече е забравил колко мила е била жена му. Той се дразни от глупавото поведение на неговата спътница. Даже си въобразява, че си е хванал любовница заради нейния зъл характер. Той не се досеща, че тя се държи така, защото той кръшка.

Даже мъжът да си признае всичко и съпругата да му признае, че му прощава, тя продължава да се държи по същия начин. Той не може да разбере какво става. Почва да сравнява поведението на лошата си жена с това на любовницата. При чуждата жена винаги е купон. Мъжете търсят навън отношения не заради големите си чувства към любовницата, а именно за този купон, вечен празник, висок адреналин в кръвта и приключенски дух.

Те са считани от любовниците като идеални. Носят като на празник подаръци, цветя, говорят комплименти и срещат само усмивки и нежни шепнещи любовни думички.

Той не се държи със съпругата както преди. Не се бръсне преди да я събуди с целувка и не ухае на одеколона, който тя харесва.

Мъжът се дразни от нейното поведение, защото в семейното ложе не е винаги празник, както при любовницата. Той сравнява двете жени и заключението е в полза на извънбрачната връзка.

Той казва на любовницата, че в къщи го чака кисела намръщена физиономия, но тя не се досеща още, че я чака същата участ ако заживеят двамата законно.

Децата в семейството преживяват всички неприятности с родителите. Те страдат. Когато пораснат, отново страдат, защото не могат да създадат нормални отношения в семейството си. Те са получили лош урок от живота. Когато момиченцата виждат как бащата се държи лошо с тяхната мама, те започват да ненавиждат мъжете. Като пораснат имат проблеми в общуването с другия пол.

любовен триъгълник

Често децата питат кога ще свърши този кошмар и кога най-после ще се разведат.

Но помнете не питайте децата какво да направите и после да прехвърляте отговорността за своите действия върху техните плещи. Това е подло и грозно. Жената, която се бои да вземе решение и да поговори сериозно със съпруга си, пита детето какво да направи. Никога не правете това.

 • Друга грешка на съпругата. Тя си въобразява, че това е временно явление.

Това е така, особено ако не е за първи път. Съпругата си мисли:

 1. Ние се много години заедно.
 2. Ние имаме деца.
 3. Тази връзка е просто заради играещите хормони
 4. Той обича само мен.
 5. Той няма да иска да раздели имуществото си.
 6. Къде ще отиде да живее, като къщата е на мое име.

Трябва да знаете, че ако мъжът реши да Ви напусне, няма да го спрат нито децата, нито имотите, нито работата. Докато се държите като майка с него, той ще продължава да кръшка навън.

Когато изневярата дълго продължава и мъжът се връща отново към жена си,  не обратът не спасява техния брак.Той вече е обречен на провал.

Ако съпругът няма намерение да се разделя с жена си, защо не може да се поговори и да се изяснят отношенията? Работата е в това как съпругата ще продължи да живее с тези факти. Трябва да прости, но не винаги може да се забрави. Да започне да го следи, защото не може да му се доверява повече? Да съжалява себе си и измъчва, довеждайки се до дълбока депресия.

Последните онкологични изследвания показват, че 90% от заболелите жени не са имали щастлив брак.

Ако се остава в такъв брак без да се изяснят подробностите, последствията може да са много неприятни.

В този любовен триъгълник всички са заложници. Да не говорим за децата, които най-много страдат със своите нежни детски души.

Любовниците също правят грешки:

 • Първа основна грешка. Да става каквото става и не искам да мисля за последиците.

„Той е най-добрият, благороден и галантен мъж, който съм срещала. Любовта е толкова прекрасна. Заради него си струва да живея и не ми пука съвсем какво ще се случи впоследствие.”

После-самота, без деца, недоверие към всички мъже, не дай си Боже с депресия, нещастна, а той се връща при жена си.

Той ме обича, но жена му не го пуска. Какво означава това- жена му не го пуска! Всеки нормален човек ще изпадне в нервна криза от тази глупост! Невъзможна е при нашите закони, някой да не пуска друг, като че ли е купен роб. Отгоре на това тя се заканва да се обеси. Това е нейно решение, за което няма сили да го стори. Това са приказки на семейният мъж, който лъже или се прикрива зад приказките на жена си.

Той говори, че много му е мъчно за жена му. Ами как няма- при любовницата е вечен празник, а при жената е изпраното бельо и миризливите чорапи в коша за пране. Как да се откаже от това удобство.

любовен триъгълник

Любовницата е готова всичко да изтърпи, защото го обича и иска да са заедно. Тя чака той да се обади по телефона и не може да го потърси. Това, че той може да се обади един път в месеца, тя е готова да чака, защото той е най-прекрасният. Тя е сама в почивните дни и плаче, задушавайки риданията си във възглавницата. Готова е да подари голяма част от живота си на един манипулатор, не обръща внимание на биологическия часовник, който казва, че времето да има рожба изтича. Тя сама оправдава себе си и любовника, и това че продължава да търпи несгодите. Главното оправдание е Любовта. Не здравето, не парите, а Любовта и заради нея си струва да се помъчи, пък каквото ще да става по-нататък. Та нали не е сама, а с любимия човек, който много я обича. „Той без мен не може и няма да се справи в живота.”

По статистика, в Щатите тези отношения могат да продължат до 2 и 3 години. В бившите социалистически страни проучванията показват, че могат да продължат цял живот.

Много самотни жени живеят по този начин и любовниците не ги поддържат нито финансово, нито морално, нито с нещо стойностно. Въпреки това, те остават зависими.

Голямата грешка на жената е, че е възпитана да прави жертви и да бъде послушна. Това я води към следващата грешка, която правят любовниците:

 • Той много ме обича.

Той е толкова благороден. Въпреки огромната любов към мен, не може да се разведе. Обича много децата или жена му е смъртоносно болна. Един мъж беше казал, че жена му е болна последен стадий на рак и я чака всеки момент. Този момент продължи 12 години. Може ли да си представите какъв мошеник.

Заслепената любовница не смее да провери как стоят нещата. Мъжете говорят смешни измислици и жените им вярват, защото искат да е така. Мъжете даже много не се стараят да бъдат правдоподобни. Тук се появява главната легенда за порядъчния, добър, любещ и грижовен мъж.

Той се оправдава с децата, че ги обича, с родителите си, които ще умрат от мъка, че е развалил семейството си. Оправдава се, че може да загуби работата си, но за развод уволняват само в Китай. Друга причина, много хитра, е натрупани дългове. Той е отговорен и не може да дойде да живее при нея докато не си изплати дълговете.

Някои се чувстват уморени, но не могат нищо да направят. Други, зависими от любовта изпитват постоянни болки в тялото, когато не са заедно със своя принц.

За тези, които искат да се откъснат от този порочен кръг и да си намерят нормален мъж, ще кажа, че има други добри грижовни мъже, които не са се научили да говорят красиво и да манипулират жените, защото нямат опита на семейния живот. Огледайте се наоколо. Намерете ги и ги научете на това как да се държат подобаващо.

Следващата грешка на любовницата:

 • Ние ще живеем заедно в бъдеще време.

Каквото и да става, в края на краищата, ние ще живеем заедно. Тя е оправдала любимия  пред себе си каква е причината да не са заедно. Но в сърцето й живее надежда, която е свята и умира след едно, две десетилетия.

Тази надежда е погубваща, защото когато жената се надява, тя нищо не прави, за да получи завинаги това, което иска. Тя си мисли, че след като е по-красива и млада, той ще предпочете нея. Тя се грижи за него, изпълнява желанията му, търпи всичко и мълчи. Всички я осъждат и  упрекват, но тя не е знаела даже, че той е семеен, когато са се срещнали и влюбили. Той й разказва как се е влюбил от пръв поглед, борил се е с чувствата си, но те са го победили.

Тя също силно го обича. Знае, че той ще бъде само с нея щастлив. Трябва само още малко да потърпи. Той прави подаръци, дава пари, заедно ходят да му купуват дрехи по неин вкус.

Най-смешното е, че съпругата нищо не знае и не забелязва.

А може би този хитър играч си има и други марионетки, с които се забавлява.

Знам един, който 6 години се мъчеше от угризения между съпругата и любовницата. Накрая си хвана трета- игрива вдовица. Сега може би ще трябва да зареже и жената, и любовницата.

Ако мъжът беше наистина отговорен, той просто нямаше да изневерява.

На изстрадалите търпеливи съпруги мога да кажа, че е по-добре да не се измъчват. Нека да дадат урок на своите мъже. Нека си тръгнат от тях. Жената трябва да си отвори очите и да се огледа наоколо, че животът продължава да е хубав.

любовен триъгълник

Любовниците също имат право на избор. Лошото е, когато и съпругата и жената се осъзнаят твърде късно, когато се почувстват с натежали години, без желание за промяна и със загубено доверие към целия свят. Тогава им остава само самотата.

Вие сте интелигентни и образовани. Не позволявайте някой да си играе с Вашите дълбоки искрени чувства. Не допускайте да бъдете марионетки в ръцете на ловки манипулатори, които се преструват на жертви и плачат с „крокодилски” сълзи.

До нови срещи, скъпи приятели!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *